Värme

Värme

lördag 31 december 2011

Några små nyårsord

Så är det nytt år och det gamla är snart över , så innan vi knäcker champagnen och festar in det nya året.
Så kanske man skall stanna upp för några sekunder och reflektera över det gångna året.
Över det som har varit och över det som aldrig blev. Över misstag vi gjort och över glädjekällor vi upplevt.
Över löften vi har lovat och över löften vi bröt. Över stunder när vi öppnade upp oss själva för hela världen eller för någon och var beredda på alla sorters äventyr och över de stunder som vi stängde in oss i oss själva för rädslan fanns att bli sårad.
Så det är väl lite vad ett nyår innebär – man har möjligheten att ge eller få en andra chans helt enkelt.
En chans att förlåta, en chans att ångra, en chans att göra allt bättre, en chans att förändra, en chans

att få ge mer och framförallt att få bry sig mer om de man älskar.
Och att man sluta oroa sig om vad som varit och tänka lite på mer på vad som komma kan. Se möjligheter när de kommer och vara inte rädd för det oskrivna. Så låt oss komma ihåg att vi skall vara rädda om varandra, respektera varandra. Ta vara på varandras egenheter och olikheter . Kanske inte bara för denna natten utan för hela året.

Så ett riktigt gott nytt år på er allesammans och låt oss hoppas att 2012 blir ett år med mycket värme, kärlek och förståelse och låt oss lämna det gamla bakom oss.

torsdag 29 december 2011


Vet ni, idag har varit en fullrulledag. Startade upp jobbdatorn redna kl 0820. Var på banken kl 1000 för att diskutera huslån mm och det gick bra. Men man hoppas ju att man kan undvika worst case senario om man får välja.

Efter det snabbt hem och sen till kundbesök, upp på jobb snabbt som attan ...och där var det.... avslagen stämning kan man säga. Vet inte om det beror på att det är jul eller det faktum att kontoret krymper avsevärt om några månader.

Nåja hemma igen slänga en massa saker och sen faktiskt tid till mitt måleriprojekt. Tavla som skall målas är 1x1 meter. Lovar att ta foto och lägga ut. kanske till och med säljer den om det finns någon som vill ha den :-)

Har jag fått skirvet mina fyra brev som jag sa att jag skulle göra då,neeeeee inte alls får försöka göra det i morgon i stället.

Det jag har däremot är att jag har dragit på mig en himla jobbig förkylning ..ja ni hörde rätt förkylning. Och vi vet ju alla hur illa det rimmar med män. det hör liksom inte ihop. Så man får droga sig med kan jang , ipren och ett glas julmust ;-)

Kvällens fråga då. Hur ser framtiden ut för 2012.Har ni koll på det eller går jorden under?

onsdag 28 december 2011

Shit, idag har jag haft en orgie av lust. Och det har inte varit lite vill säga. En himla massa lust att slänga en massa saker. Så de som säger att sex är det bästa som finns .......har i och för sig helt rätt i den frågan. Men detta kommer inte långt efter kan jag lova. Sååååååå himla skönt att bara göra sig av med en himla massa grejer. Och ju mer man slängde desto lättare och gladare inombords kännde man sig. Nästan lite av ett lyckorus :). så i morgon blir det att slänga ännu mer, big time I say.

Har funderat på att göra en blogg till, en på svengelsa vad tror ni om det ;-) kan det bli en succe kanske :-) ha ha kan bli lite lustig ,om en engelskman försöker läsa den.

I morgon så blir det fullt ös. Kanske ett kundmöte, slänga en himla massa och så blir det till banken och höra vad de har att säga.

Har jag hittat något nytt jobb då kanske ni undrar och svar negativt. Har dock sett några som jag tänkte att jag skulle läsa lite mer om. Så mål i morgon kväll ha fyra brev ute i cyberspace... vad tror ni om det då :-)

Nä hej hopp grodan boll nu är det kväll,skall ju upp tidigt och jaga rätt på kollegor på kontoret. Kan ju bli lite "kul" då de nog inte är så morgonpigga :-)

Ps. glömde dagen fråga. Vad är en hole in one? den ni tänk lite på den :)

Bambi pa hal is med Jojjo :-)
Barnfritt, super 8 kamera, lite goda ostar, pepparkakor och annat smått och gott. Ja det var helt enkelt upplagt för en riktigt härlig avslappnad kväll igår och det blev det också. Såg filmen Super 8 av Steven spielberg (kameran inblandad). Rätt ok faktiskt och till det ett litet minifrosseri av ostar, pepparkakor, kex och fikonmarmelad. FUNKAR riktigt riktigt bra.

Men vi knullar ju ändå inte ..... är däremot en bok jag inte kan säga att man skall läsa. Trodde att den skulle vara lite smårolig och kanske att man kände igen sig lite i den men nä inte så mycket faktiskt.

idag blir det stora röjardagen hemma. har beställt hem en container (jätteintressant eller hur), så nu skall det gamla livet städas ut och ett nytt liv skall in. Skall bli otroligt skönt att göra sig av med saker.

För jag har väl inte missat att berätta att vi skall flytta till Lund ;-)

Nä hej hopp container röj. Nu skall jag ut och slänga en himla massa grej så ha det gött allesammans.

måndag 26 december 2011

26:e dec, denna dag som numera är kögudarnas dag. Jisse det är ju helt hysteriskt och totalt livsfarligt att bege sig ut på medllandags rea. Vet inte hur många gånger jag var nära att bli påkörd av andra bilister som stirrade framför sig med något panikartat i blicken... var nära själv drabbas av detta meeeeen jag klarade mig.

Sonen ville ju in in till Hi-fi klubben idag eftersom de hade utförsäljning och ja vad gör man inte för honom. Fast hade jag vetat att det skulle bli som det blev så hade jag kanske tänkt en extra gång. Tror jag letade efter parkering i minst en timme i Malmö innan man hade sådan tur så man hittade en parkering precis vid Hansa kompaniets ingång .....yes sa man.

Så in på Hi-fi klubben och lyssna på ljud (och vilka ljudsystem det finns, blev lite sugen själv kan jag säga :-)....) och sen efter det en liten trevlig fika på expresso house med en tjejlatte och muffins.

Där hade det kunnat vara slut men nej, sonen ville oxå till Nova. Borde egentligen lärt mig av misstaget med Malmö men så klart inte, så in till Nova och leta efter en film jag vill ha "Päron till fasan firar jul". Och vet ni ....på det köpcentrat så finns det skivbutiker, wow säger jag. Jag som normalt gör mina cd och dvd kap på diverse mackar och bensinstationer så var detta en ny upplevelse ;-).

Men inte ens där hade de den filmen jag ville ha. Den var tokslut :-( vilket var väldigt trist. Så man får klara sig utan den filmen helt enklet.

Så ikväll så får det bli en skön bok att läsa (fick ju några stycken ) äta lite julgodis och bara ja finkleura :-. Fast först blir det att se skönheten och odjuret med familjen :-).



Ps. det var dessa högtalarna min son ville ha :-)

lördag 24 december 2011

Julaftons morgon denna morgon som ändast tomten är vaken och så jag förstås. Har haft en jättetrevlig lillejul och idag skall man upp till den stora metroplen Sösdala:-)

Ingen snö i sikte så långt ögat kan nå kan i och för sig vara rätt så skönt att slippa om man får tänka efter. Idag så blir det jag som får vara chafför så då är det rätt så skönt att slippa snön på vägarna.

Innan vi åker så blir det att spela lite spel med kidsen och kanske se en film om det hinns men vi får se. Inget är bråttom idag i alla fall. Så länge man får se Kalle Anka kl 1500. Faaaaaaast jag lär väl somna som vanligt till tjuren Ferdinand. :-)

fredag 23 december 2011


Jäpp det stämmer det här är vår alternativa tomte. Detta året kom han från Grönland :)


NU är det jul :)




Så är det äntligen jul. Såååå skönt det skall bli att bara vara ledig ett tag. Umgås med släkt, vänner, ladda batterierna inför nästa år.

Sillen är lagd och janson är frestad... blev helt ok om man får säga det själv. Sista paketerna skall inhandlas idag (I know hysteriskt sent men ändå). Blir lite Beatrix Potter innan avfärd till farbor. Hör ju till liksom. Sen ja bara hålla LILLEJUL helt enkelt. Det kan ju inte vara så illa eller :-)

Nä nu är det som sagt var frukost som gäller.... min årskrönika får komma lite senare ;-)

Ja så...många julkramar till er alla och kör försiktigt om det blir ut i trafiken :-)

torsdag 22 december 2011

Idag är det dan före doppare dan. Nåja i alla fall för mig. Året lider mot sitt slut och ........ hum det är här nu man skall skriva några filosofiska ord men jag kommer faktiskt inte på några. Är riktigt trött nu faktiskt hade lätt kunnat gå och sova igen några timmar. Jul ledighet tack och lov för det :-). det får bli en liten juldikt i stället :-) så får vi se om jag orkar skriva något mer sen när man har vaknat till liv

Julafton

Julen är rolig
för små och stora
med massor med barn som snorar
och stojar

Paketen kan vara
röda eller blå
stora eller små
men dom är alltid
lika roliga att få

Och kommer inte tomten
så blir det kris
för jag har varit snäll
på alla sätt och vis

Många paket det vill man ha
eller nä det räcker med ett
för att må bra

Ett paket med hjärta och glädje
ett paket med skratt och moj

Får jag det ja då blir det skoj :-)

tisdag 20 december 2011

Vet ni ... jag har kommit på det. Jag har seperationsångest ... bigtime att jag har. jag har ångest för att 2011 håller på att ta slut och att jag inte riktigt har koll på läget. Jag kom på detta idag när jag satt på mitt arbete och mumlade i min tysthet "saker och ting förändras, saker och ting förändras".
Men så klart det gör, de förändras bigtime och vad hade livet varit om det inte hade gjort det. Statiskt och konstant och hur roligt hade det varit, inte så värts kan tänkas.Förändring gör så att man utvecklas helt enkelt.

Nej problemet med mig är att jag är / har varit en person som gärna har sett tillbaks på den braiga tiden (jag vet det heter inte så ;-)...) och trott att den skulle komma tillbaks. Men det gör den inte för livet upprepar sig aldrig två gånger. Det är som med vattendroppar, där finns aldrig en droppe som går i samma spår som den första. Jag har levt mycket i det förgångna, missat att leva i nuet till viss del och märkt att jag har varit smått förskräckt att kika in i framtiden. Eftersom jag har absolut inte vetat hur den ser ut. Men det är väl just det man måste göra. Man måste inse att man inte kan leva i det förflutna och tro att allt skall vara bra. Gunga omkring på ett bananskal och bara tänka "ja det här är rätt så bra". Nej för gör man det ja då missar man det som är nu... man missar att leva helt enkelt.

Själv för min del så kommer 2012 till att vara en av de år som det sker mest i hela mitt liv. Jag kommmer till att flytta... från landet och in till stan. Från gamla vänner och grannar till helt nya människor och miljöer. Kommer till att stifta nya bekantskaper och kommer kanske till att få nya intressen. Förutom flytten som bara det känns som om man skall flytta till andra sidan jordklotet så kommer jag antagligen byta jobb innan 2012 är slut om jag får som jag vill. det är nog bland det största jag gjort på länge. Från ett jobb med fasta rutiner , där man har sina arbetskollegor, sina mål, sin arbetsplats. Till en helt ny situation där det kommer till att ställas helt nya krav, du träffar helt nya kolleger och du har helt nya andra mål. Förutom nya kolleger så inser man att man kommer antagligen till att missta alla sina gamla kolleger och antagligen aldrig se dem igen...och ja det känns lite konstigt. Som jag sa, saker och ting förändras ...och det utan att du kan göra något åt det. Amor Fati... älska ödet, ja det får man nog göra för ödet är hårt och smärtfullt ibland. Ungefär som du tar en dunkudde, doppar den i vatten, lägger den i frysen och sen är det någon som drämmer till dig med den när den är frusen ... ja så hårt och brutalt uppvaknande kan man få ibland och ibland behöver man det för att vakna och öppna ögonen.

Så ja jag får nog göra lite som jag säger till andra att lev i nuet och skit i det som har varit. Inte att man skall glömma det som varit men kanske ta ett nytt papper när det andra är färdigklottrat. Ta lärdom av det som har varit för att använda i din framtid. Unna dig att njuta av de goda saker som du har upplevt MEN missa aldrig längre att finnas här och nu och ha siktet inställt på framtiden. Våga öppna dörrar som du tror är stängda och titta lite in i framtiden och skulle du klämma dig om dörren slår igen ... ja va F-n det finns ju pålster :-) och livet stannar ju inte upp för det. Ta lärdom av det som var mindre bra för att ev kunna göra bättre nästa gång. För man finns ju bara här och nu helt enklet

... ehh och ja glömde jag och säga att jorden kommer till att gå under 2012... i alla fall om man skall tro mayaindianerna och Hollywod.

Neee nu är det kväll, en rätt bra och skön kväll får jag säga. Sååå ja , jag lär väl kika in i morgon oxå kan tänkas. Ha det bäst allesammans :-)

måndag 19 december 2011

-Hej alla läsare och blogg skrivare, så är jag tillbaka igen
-Har ni saknat mig eller harni....
-Vaha nä hä,
-Så det säger du.
-En annan blogg i stället för den här, med mer innehåll och bättre bilder.
-Jaha jaså det säger du gillade inte att vänta flera dagar på att jag skriver igen. Du tänker så alltså.....
-mmm jaså det menar du... ja ja uppdaterad all the way, hela tiden.
-mm ja det ska jag tänka på absolut. Helt klart skärpning från min sida. Denna olovliga frånvaro får med detsamma upphöra. BASTA :-)

..och nu åter till bloggen, trevligt att höra vad ni läsare tänker och tycker om saker och ting. Så vad har hänt idag då jo...

Min dotter tyckte det var dax för att ta hem en gran såååå......

Julgranen har blivit huggen och scnoppad och klappar har blivit slagna i julepapper. Julsaker med tomtar kyrkor, vätta och troll har åter sett dagens ljus om dock bara för några intensiva hysteriska veckor och den stora stora juladventssjärnan sprider sitt ljus över Hofterup eller nåja på vår baksida upp mot våra grannar. De hade nog kanske varit utan denna stjärna då den är rätt så stark... meeeen är de jul så är det jul :-)

De flesta julklappar är också köpta har några små klappar kvar att inhandla sen är detta också klart vilket känns rätt så skönt.

Julen är nog den bästa högtid på hela året och speciellt då lillejulafton eller som andra säger lilla julafton (sagt felaktigt hävdar jag på det bestämdaste men men man kanske kanske inte kan ha rätt hela tiden ;-).. eller kan man? )

Lillejulafton kommer till att detta året hamna hos min underbara farbror med fru. Brukar alltid alltid bli hysteriskt roligt eftersom vi är rätt högljuda och bullriga av oss i vår släkt. Detta året är det extra roligt då vi har en ny i familjen nämligens min kusins pojkvän ... hum vad var det nu han hette.. ja ja det ger väl sig.

Åter till saken, vi har ju som tradition att äta hel ansjovis, denna äckliga lilla fisk som lever uppe i polarhavets vatten. Skall ätas ofilead med huvud och stjärt (fast man får förstås rensa den om man vill) och är man ny i familjen..... kvinna som man så måste man minst äta tre st för att bli invald i familjen. Ytterst få som har klarat detta prov, de brukar falla av efter ett tag och så är det in med någon ny tills man får fram en av rätt virke. Jag vet vi är konstiga :-) Undantag som är godkännt är om man är vegeterian eller om man kan säga sjusjösjukasjömän snabbt 4 gånger med en julsnapps i munnen(ny regel som är inför i år för att ge han en chans att klara sig).

Fast innan dess på dagen så blir det så klart Peter Rabbit av Beatrix Potter. Finns det någon mer underbar julfim än denna. Nej jag tror verkligen inte det :-)



Nu skall jag hålla förjulskvällmys sååå hare bra alla och inga :-)

fredag 16 december 2011

Så är det äntligen fredag och nedräkningen har börjat för att träffa grabbarna i kväll. Skall bli otroligt trevligt att träffa dem nu innan all julhysterin börjar nästa vecka.
Ser framemot att bara få lov att existera och snacka skit. Händer ju inte allt för ofta att man kan göra det.

Alltså tittar man ut nu genom fönstret så är det verkligen svar och grått och trist ute. Man kan ju bli deppig för minder faaaaast det är jag inte idag. Idag känns som om en verkligen bra dag. Känns som om många knutar håller på att lösa upp sig, bara en känsla jag har men det känns så. Fortfarande så tror jag att 2012 kommer till att bli ett helt hysteriskt snurrigt år men jag tror ändå att i slutändan så kommer det till att sluta bra. Men det kommer till att bli ett långt 2012 med mycket dragningar och slitningar hit och dit.

Och så veckans citat

De människor som fått mest ut av livet är inte de som levt ett sekel, utan de som levt varje minut.

onsdag 14 december 2011

Idag är en bra dag trots allt regn. Har haft några riktigt bra samtal/mail samt att jag har varit på intevjun. Hur gick den då. Jo det gick bra hon vill ta mig vidare till andra steget meeeeeen jag tror kanske inte det är för mig faktiskt. Okej det stämmer företaget är verkligen stort, större än det jag arbetar för idag. Men frågan är om det är rätt jobb för mig, vi får se helt enkelt. Så vad händer annars då, inte mycket faktiskt. Har funderat hur julledigheten skall se ut och kommer fram till att det får bli mellan jul och nyår samt någon dag till. Känns som om man vill ladda inför den kommande våren med aktiviteter.



Ikväll så blir det bara mys med familjen är det tänkt. Pepparkakor och massor av julmust och så klart polarexpressen. Hade på förslag att vi skulle se den , vad den nu heter med alla julandar.... fast den röstades rejält ner med orden "tänk på hur din dotter såg ut sist vi såg den" och det är förvisso sant. Hon var livrädd och det förstod ju inte jag i början. så nä den blir det inte helt enkelt .



Nä nu blir det inte mer för denna 25-öringen :-)

tisdag 13 december 2011

Idag har jag blivit blåst, dumpad och bortslängd. ...så känns det i alla fall och det som är mest frustrerandes är att man inte har fått reda på varför. För modet att förklara finns inte. Man blir ledsen och besviken och man känner sig helt tom i huvudet,totalt nollad.

Idag har man förlorat väldigt mycket energi på jobbet :(

Ser så framemot fredag då man skall ut med grabbarna. Glorias here I come I say och sen hotellfrukost dagen efter yey :-)

måndag 12 december 2011

I am on the road again .........

Kan man verkligen säga. Idag blev dagen rätt så kul till sist. På eftermiddagen ringer telefonen. Jag svarar och på andra sidan luren visar det sig vara en rekryterare som ringer. De hade sett min CV på MONSTER :-) och tyckte den såg intressant ut.

Så efter att jag hade berättat att jag satt lite dumt till och att det var bättre att ringa i bilen så kom vi överens om att höras vid 1630. Gissa om jag fick snabbt ner till bilen idag :-)

Nåja när det ringde så visade sig vara till en key account manager tjänst till ett av Sveriges större bolag.Såååååå vi får se vad det är helt enkelt. Skall i alla fall dit där i veckan och lyssna i alla fall.

Hörde en bra låt på radion hem som inspererade mig till "överskriften"

Hoffmaestros låt Highwayman. Tyvärr vet jag inte hur man får in videon i bloggen. Men det kommer väl, så ni får hålla till godo med texten. Är rätt bra faktiskt och med bra fart i låten

I am a highwayman, on the road again
Me and my guitar, and my rambling band

Staring at the road, standing in the blow
Carrying my load 'cause I know I'm gonna go my way
Look up to the sky, cities flying by
I don't wanna lie cause I'm pretty sure I'm gonna die one day

So I say the road leads back to thee
It always leads back to thee
How can I show my love so you will open your arms to me

So please won't you tell me where the road will end
Got me a bottle as my only friend

Standing in the rain, dealing with the pain
Everything's the same and it doesn't really matter what I say
Picking up the phone, come to take you home
You will say no doubts, the reality of today

Busting my thoughts fly back to thee
They always fly back to thee
Please won't you understand that without you by my side there's no me

So will you ever love me again, only time will tell
I'm in a hurry, cause they're waiting down in hell

And no matter what I say say or do
The road lead back to you…



Och så till sist ....

...tänk er att en fråga kan ge så många svar men samtidigt lämna så mycket osagt. Visst är det konstigt eller hur :-)

söndag 11 december 2011

wow idag är man trött och så fel det blev igår. Men men ibland så blir det inte alltid rätt. Och sovit har man heller inte gjort. kl 06.37 var jag fortfarande vaken. Helt sinnesrubbat och inte alls bekvämt. Är så himla trött just nuuuuuuuuuuuuu. Så jag lätt hade kunnat sova med enkelhet.

I morgon har jag lite andra grejer att ta itu med på jobbet. Inte så skoj kanske men det måste göras. Kan meddela att det blir en tidig kväll för denna mannen. Efter att min son har varit på sin dansuppvisning blir det hem och en stund senare bums i säng.

Nä tack och hej ostsmörgås.

lördag 10 december 2011

Så då är det snart dax att bege sig av på herrmiddag. Skall bli skoj fast jag tror nästan att nästa fredag blir roligare när man är med sina egna grabbar på grabbafest i Lund.

Annars vad har annars hänt ja inget speciellt inte mer än att jag ser fram emot av att söka jobb i morgon. Kan faktiskt känna glädje för att göra det. Måste göra det annars så går jag under...... (lite överdrivet kanske nu ;-)..)

Nä kära läsare nu har jag inte tid med er.

skål och väl bekommen låt oss bli lite druckna i natt :-)

onsdag 7 december 2011

Kommer faktiskt inte på vad jag skall skriva...............................................................men i morgon är en annan dag. förhoppningsvis en bättre dag. nu skall jag kolla efter jobb.

Hej Hopp kalleboll.

tisdag 6 december 2011

Det känns rätt skönt att ha bestämt sig, väldigt skönt. Känns som om man åter har tagit tillbaks initiativet igen över sitt liv. Och då tänker jag närmast på att jag kommer till att söka mig till ett annart arbete. Hade tänkt lägga upp ytterligare en cv idag men känner att klockan är alldeles för mycket för det. Vi snackar 21.41 och då är inte poolias hemsida min bästa vän. Så det får bli till i morgon. MEN man hinner kolla lite idag om det finns lite jobb ute i alla fall. Mitt mål är i alla fall att innan sommaren 2012 ha ett nytt arbete. Hoppas att jag kommer till att hålla ångan uppe.

Lite lustigt är det allt när det gäller livet. Jag menar tänk er livet som en regndroppe som hamnar på en lite sluttande glasskiva. Man tror att regndroppen skall rinna rakt och den kortaste vägen ... lite förutseende helt enkelt. Men så är det dem ojämnheter i glasskivan som gör att droppen i stället går lite kringelikrokar. Samma är det med livet.... man tror att det skall gå rakt fram eller nåja hyfsat rakt fram och ha hyfsat koll... men se nä så blir det inte alls... det går lite hit och lite mera och så blir det något annat. Men för min del så känns det skönt att man har tillbaks kallebollen där allt är möjligt. För när man sitter och funderar så är det bara en själv som sätter upp begränsningar på vad man vill göra. Vem vet jag kanske blir hotelldirektör i Odda :-)

Idag har min son gjort sin första vinst någonsin. Han sålde lite godis till sina klasskamrater och så slutade med att han gick 20 kr i vinst. Detta gjorde att han fick mersmak och köpte mer godis som han skall sälja i morgon. Har man fått en liten entreprenör till son mån tro. Stolt är man i alla fall :-)

Sen har man sin dotter som gick luciuatåg idag ,man hade ju nämligen julmys/fest  bland dagmammorna (fest för de små då alltså eftersom det inte serverades någon starkglögg ;-).....). Så fina alla var och  klar lilltjejen var lucia...hon och en till. De sjöng så himla fint....fastän allt var i otakt och med totalt olika stämmer. Men vad gör väl det, man är ju ändå väldigt stolt och glad pappa.

Nä hej och hopp kalleboll (älskar den sporten ) ses i morgon

måndag 5 december 2011

Alltså.... det är inte världens enklaste att söka jobb... ta bara poolias hemsida...hur klyddig som helst att fylla i och har man då ett bredband som snarare är som ett smalband eller som en sytråd ja då blir inte saken bättre- Men i alla fall man har lyckast få iväg ytterligare ett cv, dock inte på poolia får ta det i morgon i stället. hade inte tålamod att göra klart det idag.

Men det känns rätt skönt att ha bestämt, trist men skönt (förbannat trist när jag tänker riktigt efter, så det får jag sluta upp med.... att tänka alltså ;-)....)

Är så stolt över min son. Idag har han gjort sin första marknasplan och budget för sitt lilla godisföretag som han planerar att öppna i morgon. Han har räknat ut att de godiset han har köpt så kan han göra ca 100 % i vinst. Det är ingen dålig avkastning om man får säga så.

Vet vad jag önskar mig i julklapp och det är faktiskt bara en klapp jag önskar mig.... så det är rätt enkelt att hitta en klapp till mig. Hård förstås vilken klapp sen :-).......bilden här nedan visar vad jag vill ha :-)



ni ser jag har inte så höga krav :-)

Förresten ni som kan därute. Är det någon som vet varför veckan består av sju dagar och inte tio dagar. Jag vet men vet ni ???

ha det bäst alla och inga :-)

söndag 4 december 2011

Ännu en helg har förflutigt och ja man bara undrar var tiden tar vägen. Har haft en riktigt snurrig vecka där man har fått reda på att en himla massa har blivit uppsagda och att man samtidigt är kvar och har haft julmöte. Känns väldigt konstigt....................
Nåja har funderat och har kommit fram till att på mitt arbete så finns det snart ingen anledning för mig att vara kvar..........så ja jag kommer till att söka mig till ett nytt jobb så enkelt är det med det. Har för första gången råkat ut för andnöd eller låt oss säga så här ..... tryck över bröstet  och svårt att andas (känns som om någon kramar ens hjärta med en jättenäveoch man upplever lite panik) då man inser att blande det viktigaste man har kommer man snart till att mista om det går sig riktigt illa och det är inte så skoj. Känns väldigt konstig att veta detta samtidigt som du inte kan göra något åt det eller påverka det :-(

Så det man gör nu är att lägga in lite cv över allt och kolla vad som finns på arbetsmarknaden och något tycker man att man borde få tag på eller hur?

Har beslutat mig oxå för att bli politiskt aktiv miljöpartiet eller moderaterna får det bli. Har ju varit gammal miljöpartist i stjäl och hjärta rätt länge... men men vi får se helt enkelt.

Har även hunnit med att titta på lägenheter, en 4:a  om ifall att.

lördag 3 december 2011


Tidig lördagmorgon och man är uppe alldeles själv och bara njuter :)
I morgon är det andra advent och här hemma har man knappt hunnit fixa med ljusstakar och annat juligt :-). Men idag skall det bli av. Idag är det pimp my house som gäller. Griswold skall få sig en rejäl fight...om jag får bestämma (vilket jag antagligen inte får).
Ingen snö heller i sikte , man kan säga att det är typiskt en urskånsk vinter som gäller hit in tills. Tänk er om 30 dagar då är man inne på ett nytt år 2012, året då jorden går under om man får tro vissa filmmakare fast vi hoppas att de har fel så klart. Ja man får se hur det slutar helt enkelt.

Ok så en liten morgongåta.

Vad är

100 snack
10   knack
1     tack

(Det är inte jultomten i alla fall ;-)....)

Ses snart igen :-)

onsdag 30 november 2011

Just nu känner man sig totalt känslomässigt tom. Man är komplett nollad. Orkar inte känna någonting och det är väldigt trist och tragiskt. Anledningen till detta är att just nu är det skit överallt tycker jag. Det är tjurigt både privat och på jobbet och det är inte enkelt. Man är i ett känslomässigt limboland där man inte törs känna efter för gör man det så är man rädd att den lilla muren man har byggt blir totalrivendemolerad meddetbums och det vill man inte just nu kan man säga. Det som är lite sorligt och trist är att det drabbar personer som man älskar och tycker ofantligt mycket om. De ända som man inte vill skall känna av detta kaos man har inom sig är sina barn. De får all uppmärksamhet man lyckas ta fram. De är verkligen ens ljus i detta konstiga halvmörker.

Man för göra som i sagan "jätten och guldägget" plocka ut sitt hjärtat med alla känslor placera det i en anka och låta den ankan lägga ett guldägg på en ö någonstans långt långt bort i en sjö..... där man inte kan komma åt guldägget med hjärtat förrän allt har rätt ut sig. Nu var jag kanske lite hård... men ibland hade det varit väldigt skönt att kunna göra det.

söndag 27 november 2011

Jag saknar luften som andas
Jag saknar händer som viskande smeker min hud
Jag saknar orden som kommer från läppar
Jag saknar blicken som ser vem jag är

Jag saknar 

Jag saknar

Och  allt är inget men sällan förlåtet och glömt

Min själ är vilsen

lördag 26 november 2011


Vad har SoHo, Avalon och Lounge(s) för gemensamt....jo jag råkade va där igårkväll/natt. Jag som trodde att jag skulle vara hemma och städa och passa barnen men tji fick jag. Det blev utgång Gbg i stället. Högst oväntat om man säger så en rejäl överraskning av sin hustru :-)
 Hade väldigt trevligt och både Servicen och maten på SoHo var helt out standing. Den var riktigt bra, drinkarna på Avalon gick heller inte av för hackor. De vet hur man skall blanda till ett och annat gott. När det gäller lounge(s) så ........ja vad skall man säga bra musik och känns som om man har varit därinnan. Fast kanske för 10 år sedan ;-)

Funkar :) hotellbaren Avalone i Gbg  :-)

fredag 25 november 2011

Om en månad så är det juldagen och nu till helgen så är det 1:a  advent. Helt underbart med lite julmys igen. En hel månad med koncentrerad julstämning, tjohoooo. Älskar det samtidigt som det är väldigt stressande så får man ro i själen.Ha ha helt konstigt men ju mer stressigt det är desto mer "coolare" blir man. Frågan är skall man lyckas köpa alla presenterna dagen innan lillejul eller blir det en klassiker att stressa den 22.a dec. Hoppas verkligen inte det,  vill ha det klart innan.

I gårkväll var man iväg och handlade med barnen. väldigt trevligt, man inser att ens son håller på att bli riktigt stor när han kan pröva vuxenjackor och de sitter väldigt bra på honom. Dock small men oavsett liksom. Om några år ja då har han passerat mig helt enklet.

                                                

torsdag 24 november 2011

Idag blev ingen bra start på dagen. fan fan fan fan. Tänker alldeles för mycket och så blir man nedstämd och ofokuserad,  så himla typisk. Igår upp som en sol och i dag ner som en pannkaka helt otroligt att man kan komma i sådana svängningar,  blir så himla trött på mig själv. Skulle nästan tro att man var i klimakteriet, faaaaaaast det är jag ju inte för jag är ju man ;-). Får hoppas att det blir lite bättre bara genom att skriva av sig lite.

Huuubbbaaa

onsdag 23 november 2011

Har kommit in i en period då jag funderar mycket eller ja mer än vad jag brukar göra. Blir lätt så för mig på höst vinterhalvåret. Liksom när solen strålar inte räcker till kommer det stora "mörkret". Kanske lite väl drastiskt men lite sant är det nog i alla fall. Men förutom att det stora mörkret kommer så funderar jag också väldigt mycket. Just nu är det mycket funderingar kring hus och hem. Man är ju på väg in till Lund med allt vad det innebär. Känns som om mitt liv kommer till att lite olika vändningar och det kan ju vara intressant. Vem vet hur länge tex man är kvar på sitt tjänst man har nu. Inte för att jag inte trivs för det gör jag verkligen men man vet ju aldrig. Människor som man har i sitt liv nu.... är de kvar i ens liv om ca 5 år. Ja det vet man inte. Där var någon som sa att var 20 år i ens människas livs så genomgår det större förändringar. Kan nog stämma för för tillfället bara bubblar det inom mig. Dels av förväntningar och dels av....... oro skall jag inte säga men något otagbart. Men det är klart man undrar var man står om si så där 2 till 3 år.

Sitter i alla fall och lyssna just nu på skön musik. tips om ni vill ha något bra att lyssna på är Marlon Roudette med låte  New age.




Höstdikt
Hösten kommer
Löven vissnar
Fågelsången dör

Det blir kallt
Det blir kyligt
Och man känner att
ännu ett år är på väg att
ta slut. 
Man saknar otroligt mycket och inget är gjort

En annan så där halvfilosofisk fråga är. 
Lycka .... vad är det. Är det att ha den snabbaste bilen, de snyggaste kläderna, det fetaste bankkontot eller är det att ha hälsan,  ha bra vänner vara omtyckt eller är det att vara nöjd med sig själv. Känna att man uträttar något meningsfullt varje dag.

Om exat en månad så har i alla fall jag en av de större lyckorna på jorden för min del. för då är det lillejulafton. Tror nog att det är den bästa dagen på hela året. Sitta med sin familj och släkt och bara insupa julens atmosfär. Känns alltid som om min farmor är med på den dagen. Bra känsla men lite kymig samtidigt. Har pratat med min kusin om det och hon kan få samma känningar som jag, aja så är det väl. Är bara trevligt att farmor är med som en liten julängel :-)

Neee nu är det dax att sluta för idag. Skall se arga snickaren med min son.

tisdag 22 november 2011

Några må bra ord

If I could
Give anything I would
If my thoughts could do you good

If I could help you with
This part of life you've got to live
You could load your weight on me

If I meant to you
What you mean to me
Your fight would also be
The greatest thing
You could do for me

If I knew
When your pain be shining through
I could be watching over you

If I'd been close
I could reach the things to use
And know just what to do

One thing I will do
To never let you go

Naaaa....

... tänkte lägga in en dikt men det får bli sen.

Ha det bäst alla och inga

måndag 21 november 2011

Idag

har varit en bra dag. Varit hela dagen uppe i Kristianstad och haft kundmöte samt föreläsning för kanske blivande kunder. Oh gud vad det gick bra. Kändes som om man var i sitt esse, man briljerade om man får säga så. Så himla skoj var det i alla fall och förstår de inte mitt budskap sen så, ja då skall man inte ha företag ;-)

Har fortfarande lite ont i ryggen och det blev ju inte direkt bättre av att man stod still rätt upp och ner i en och en halv timme. Funderade ett tag på om jag skulle stretcha ut ordentligt medans jag föreläste men kom fram till att det inte hade kanske varit en så lysande ide. De hade nog undrar en hel del då nämligen och kanske gått till någon konkurrent ;-)

Har konstaterat också att om en månad och lite till så är det dan före dan  före lillejul. Som man ser fram emot det och några dagar innan så har man lyckat samla hela grabbafestgänget på utgång och käka i Lund. Skall bli otroligt roligt ser riktigt fram emot att träffa dem och att det blir i stan denna gång. Äta och dricka gott samt bara titta på människor.  Sägs att Glorias skall vara ett bra ställe, får ju kolla upp det och se om det stämmer.

Nä nu sänker sig mörkret över min lilla vrå och det är väl dax att se till så att ens saker blir gjorda så att man kan åka hem och hålla kväll

Ha en underbar kväll till alla och inga :-)

söndag 20 november 2011

Dåligt väder

och mörka moln..........

I dag har jag haft (har fortfarande) ont i ryggen och lyckats med att få ett migränanfall (vilket jag lyckades droga mig bort, med värktablett alltså). Varit i Lund och tittat på lgh,  varit i Sösdala på släktmiddag (gott och väldigt trevligt) samt hunnit med min sons dans. Så ja det skall bli skönt att åka till jobbet i morgon så man kan vila upp sig.... eller vänta ja just det i morgon så blirt det Kristianstad på föreläsning sen på eftermiddagen så blir det kundmöte seeeeeeen blir det ner till Malmö för jobb. Denna veckan är Måndag och Tisdag vigd för kvällsarbete då det blir hämta barn och andra aktiviteter resten av veckan. Är ju gräsänkling större delen av veckan.

 

lördag 19 november 2011

Håll om mig
Eller låt mig gå
Men bind mig aldrig
Låt din vänskap värma mig
Eller låt mig stå ute i kylan
Men låt mig aldrig frysa i din närhet

Helg morgon kan vara så

otroligt sköna. Man går upp, det är tyst i huset och alla andra bara ligger och sover. Man tänder lite ljus och trycker en kopp kaffe och bara sitter och njuter för några minutrar :-)


Idag blir det fotbollsmatch för tonåringen och ridning för lilltjejen. Så det kvittar nog vad man väljer att gå på så lär man ändå stå ute och frysa bhurrrr. Men men de tycker ju det är roligt och vad gör man inte för sina barn. Det är ju det bästa man har i världen.