Värme

Värme

tisdag 31 januari 2012



Bhurrrrrr , idag har det varit kallt och då menar vi riktigt kallt(enligt skånska mått då alltså) säkert 99 minusgrader kallt. Har varit med min underbara son i stallet idag och ja vi kan väl lungt säga så här att värmefläkt och element existerar inte i ett stall. 45 min stillasittandes sen i ett snorkallt ridhus gjorde ju saken inte så himla mycket bättre. Till sist kändes inte fingrarna längre och finmotoriken slutade att fungera när man skulle använda sin iphone, känseln försvann i näsan och öronen och man kände att tårkanalerna i ögonen slutade att fungera. Men trots allt så var det ändå roligt att vara där eftersom det var skoj och se hur det gick för honom. Och det gick fakiskt riktigt riktigt bra för han är väldigt duktig på att rida :-). blir man stolt som förälder då?

Nja det var väl ungefär det man hade att säga en sådan här kall kväll som denna.

Så jag säger så här som jag säger till lilltjejen när jag nattar henne.
-: vi ses i morgon, samma tid, samma planet och sov så gott :-)

måndag 30 januari 2012

Så då har lungnet lägrat sig. Lilltjejen är lagd, böcker är lästa och gosedjur är nattade. Det var kanini Josefin, det var kossi ko och så var det hunden Benny som oxå skulle nattas , ja just det det var ju det senaste tillskottet från pokemon världen ödlan dogijogido (någonting sådant) som oxå skulle stoppas om i sin lilla låda.

Själv är man också lite trött men det kan man väl ta. Som jag sa, det var ju en rätt så lungd dag idag på jobbet, fast i morgon blir det lite mer att göra tror jag, fast det gör inget. Då kan man enkelt se till att fokusera på det man skall göra och så går dagen så mycket snabbare.

Ville i alla fall sätta in en liten dikt om lycka, eller ja så som lyckan kan vara. Så håll till godo


Lycka är ett vida tolkningsbart stort begrepp,
Lycka kan för någon vara att ratta ett superultramodernt rymdskepp,
Lycka är glass en sommardag när himlen är blå,
För andra är snö och kyla lycka lika så,
Ja lycka är ett brev från en gammal vän,
Lycka är att få för att kunna ge tillbaka sen,
Lycka har bäst före datum så ta vara på här och nu,
Vem som bestämmer din lycka gör ingen annan än du,
För det värdefullaste i livet är gratis och fritt
Och lycka är allt som är …ja mitt:-). Mitt till att ge.
Så om du ger mig ett vackert leende
Så skall jag genast bjuda dig på mitt.
För lycka är egendomlig och underbar i sig
Och min största lycka är att få vara lycklig med :-)
Måndag morgon denna underbara morgon. Solen skiner från en klarblå himmel och man kommer till jobbet och det känns som man seglar fram på små moln :-). Konstaterar att det antagligen kommer till att vara en väldigt lungn och skön måndag med utan en himla massa störningsmoment :-). Och det känns såååååå skönt att bara få lov att njuta i fulla drag efter helgens lycka. Att man kan liksom leva på det ett tag till. Känns verkligen verkligen underbart. Det som är större än detta är , vad jag kan komma på när ens barn föddes. Annars så är där nog inget som slår detta :-). Oh well nu får man väl se till att återgå till sitt arbete så det blir lite gjort idag i alla fall.

(Gud vad jag älskar mitt liv för tillfället, funderar nästan på att bli religös. Hoppa ni alla andra också har en sådan bra dag som jag har idag. Delar gärna med mig. )

söndag 29 januari 2012

Denna helgen som har gått, har man haft några miljoner skäl att fira eftersom vi äntligen har fått sålt och besiktigat huset. Det känns så fruktansvät skönt och det var länge sedan man känner sig så totalt avslappnad som man gör just nu. Inget mer limboland eller moment 22 för min del. Helt underbart, man bara njuter i fulla drag.

För övrigt då vad har hänt annars ja man har varit aktiv och varit ute och sprungit. I går blev det halvmilen och idag blev det milen. Tycker faktiskt att jag har varit riktigt duktig om man får säga det själv :-)

Sen så har man ju också hunnit ut en runda till sitt nya hus. Och det är första gången som jag sa att vi kan åka ut till vårt hus. Innan har man liksom inte velat ta det riktigt till sig eftersom man aldrig riktigt har vetat hur det skulle bli, men nu vet man :-) för nu är man på väg ... tjohooooooooooooo.





Hade planer på att måla en ny tavla idag också meeeen tiden fanns tyvärr inte för att jag skulle hinna med det. Får se om det hinns med i veckan :-) hoppas på det i alla fall.


Hej och tack för nu är det natt. Ses snart igen min vean ;-)

torsdag 26 januari 2012

Jag hade en rätt intressant dröm inatt. Drömde om att jag hade gjort en ny tatuering och den tatueringen gick över min gamla tatuering som jag har över mitt bröst. Inte heltäckande utan snarare att den lyste igenom i olika synvinklar och sken . Det var en väldigt skarp dröm otroligt tydlig och jag kommer till och med ihåg vad det var för nytt jag hade tatuerat in.

Då fattade jag inte, men nu gör jag, förstår väldigt väl vad den betydde. Farväl till mitt gamla liv och nu är den en ny era som tar sin början, låt det gamla va . Anledningen till att min gamla tatuering lyser igenom beror på att man kan inte radera ut sitt gamla liv . Men man kan ta avstamp in i ett nytt.

Vissa människor fastnar i ekorrhjul och bara upprepar sig själ med saker och ting och tror att …. men nu blir det bättre. Men det blir inte bättre. Man är en sökare helt enklet. Själv är jag en sökare ut i fingerspetsarna och jag lär nog alltid vara en sökare. Men jag bryter ny mark. Lämna det som har varit och sikta in sig på framtiden. Idag var en sådan härlig dag till att göra det på. Man känner att man får andlig spis om man säger så. Inte bara genom fysisk bekräftelse utan man får det sinnerligt genom att det sker roliga saker . Man umgås med vänner som man kan bara vara med. Tror det är rätt så viktigt om man skall hitta lyckan istället för att upprepa sig genom att köra i samma hjulspår. Det är ju faktiskt upp till en själv hur man vill ha sitt liv.

Men helt seriöst vad skönt det var att drömma den drömmen och förstå vad den betydde.

Nä hej hopp A- stopp ses och hörs om ett tag igen

tisdag 24 januari 2012

Tisdag och det är strålande sol. Var ute och gick på lunchen och gud vad det var skönt. Räcker lätt att solen bara tittar fram lite så blir man som en annan människa. Är det sen vindstilla så gör ju inte det saken sämre.

Sitter och tänker på att snart är det dax att flytta och oj vad man skall slänga grejer som man inte skall ta med sig. Innan man flyttar så blir det till att beställa hem ytterligare en container. Undrar om man kan fylla den också med två ton skräp. Behöver inte vara omöjligt faktiskt, har ju en hel del kvar att rensa ut.
Det blir väl också att införskaffa en del nya möbler men inte nog så mycket faktiskt. Både jag och min hustru har kommit fram till att det är rätt skönt att ha så lite som möjligt på den fronten. Kan vara bra om man skulle vilja röra på sig igen.

För övrigt ja vad har hänt. Alla är typ friska nu förutom lilltjejen som har tappat rösten och fortfarande är förkyld. Hon är inte riktigt nöjd med detta kan tilläggas. Att tappa rösten alltså, eftersom hon då inte kan göra sig hörd hos alla oss andra. Jag är rätt nöjd ;-) för då kan hon inte ropa på mig allt för mycket utan får gå ut och hämta mig istället.

måndag 23 januari 2012

T minus 2 dagar och ja det känns bättre och bättre. Måndagen har förflutit bra och ja lite kallt idag var det men man skall väl egentligen inte klaga. Jag menar vad är egentligen 3 minus för något. Ingenting egentligen om man får tycka och det får man ju.

Är fortfarande inspererad efter boken jag läst med Paulo så jag har faktiskt skrivit en liten dikt. Håll till godo allesamman :-)


Det här funkar inte
Jag vet inte om jag vill
Du är en ängel som gud har sänt
Jag värjer mig, men det går inte
Du kan se mig i ögonen
Och där finner du alla svaren
Jag värjer mig igen men det går inte
Jag saknar dig och i mitt hjärta lever du kvar än
Jag vill hata dig men jag kan inte
jag vill älska dig, men det går inte
Du är den som kan se mig svag och
Skulle du dö skulle jag gett dig mitt andetag
Du är min saga i vinden
En melodi …och jag säger finn den

Du är ……..
Bara så du vet :-)

söndag 22 januari 2012

Det är Söööööönadag kväll och allt bara känns så himla underbart, jo jag sa att det är söööööndag kväll och allt känns så himla perfekt. Känns som om ett nytt liv har börjat och jag är såååååå himla glad. Känns som om man verkligen kan börja leva igen och lämna detta limobland man har levt i sen i höstas. Alltså kommer aldrig till att göra om en sådan här grej igen. Nä sälja först och köpan sen säger jag till ett 1000% så är det bara. Aldrig aldrig jag skall utsätta mig för det jag har gjort och hur jag har mått.

Ville bara säga det :-)

..och för övrigt så önskar jag alla en treevlig kväll och en härligt jobbvecka :-)

torsdag 19 januari 2012

onsdag 18 januari 2012

”Jag förstår och respekterar detta ” säger du. ”Men du sa en sak på restaurangen , när du talade om det förflutna: Kärleken är större än en människa. ”

”Ja men kärleken består av val . svarar jag ”

”I fick du mig att ge dig din förlåtelse och jag förlät dig. Nu är det jag som ber dig: Säg att du älskar mig.”

Jag tar din hand. Vi sitter och betraktar floden tillsammans.

”Ett uteblivet svar är också ett svar ”. Säger du.

Jag kramar dig och lägger ditt huvud mot min axel .

”jag älskar dig, jag älskar dig för alla kärlekar i världen är som olika floder som flyter mot en och samma sjö och där möts de och förvandlas till en enda kärlek som blir till regn och välsignar själen.
Jag älskar dig som en flod, som skapar förutsättningar för att växligheten och blommorna skall frodas där de flyter fram.
Jag älskar dig som en flod, som låter den som är törstig dricka av dig .
Jag älskar dig som en flod, som förstår att den måste strömma annorlunda i ett vatten fall och lära sig vila i en sänka i terrängen.
Jag älskar dig för att vi alla föds på samma plats, vid samma källa, som ständigt fortsätter att livnära oss med mera vatten. Allt vi behöver göra när vi känner oss klena är därför att vänta ett tag. Det blir vår igen, vinterns snö smälter och fyller oss med ny energi.
Jag älskar dig som en flod som börjar som en ensam och svag liten bäck på berget, som efterhand växer och flyter samman med andra floder så att den så småningom kan ta sig förbi vilket hinder som helst för att komma dit den vill.
Då tar jag emot din kärlek och jag ger dig min kärlek. Inte kärlek från en man till en kvinna, inte kärlek en från en far till en dotter , inte guds kärlek till dem han har skapat. Utan en namnlös , oförklarlig kärlek, som en flod som inte kan förklara sin bana , utan bara fortsätter framåt. En kärlek som inte ber och som inte ger något tillbaka, utan bara visar sig kravlöst. Jag kommer aldrig till att bli din och du kommer aldrig till att bli min och ändå kan jag säga : Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig. ”

Kunde inte låta med att ta med ytterligare ett stycke ur Paulos bok eller ? ;-)

Rätt intressant faktiskt idag. Jag och min hustru diskuterade vår nya hus, när hon plötsligt säger "jag vet inte om detta är riktigt min grej. Jag var i huset idag och kände att nä jag är inte säker på att jag blir lyckligar med detta huset, jag vill snarare bort från allt vad svensson liv är säger hon".
Själv kan jag nog bara hålla med känner ungefär samma sak, är det detta huset som är lösningen med lyckan, ja det återstår att se. inte för att vi är olyckliga, för det är vi inte men det känns som om både hon och jag, när man väl har fått smak på livet, vill ha mer helt enkelt. lite som att man ser att det finns andra möjligheter i livet. Vi kom fram till att hade vi kunnat så hade vi nog egentligen bara kunnat ta våra kappsäckar och dra, se vad livet har att erbjuda. bara lite småfunderingar så här på onsdagkvällen.

Nä hej och hopp som grodan boll sa. Nu är det ju snart läggdax.... eller inte ;-)
Just nu läser jag en bok av Paulo coelho. Är snart klar med den, men det är en sådan bok som när man väl har kommit in i boken så kan man faktiskt inte släppa den. Han är en sökare, vadringsman och han ställer väldigt intressanta frågor som typ "älska vad är det, och vad innebär det. Vänner, hur värdesätter man en vän och vad är vänskap och sen också mycket att lära sig hur man lever i nuet. Han avänder i och för sig mycket av det förgångna för att förstå nuet, vilket jag inte skall göra mer ( alltså leva i det förgångna) men lära sig leva i nuet väldigt gärna. Nåja hur som helst väldigt intressant. Får fortsätta med min Stephen King när jag är klar med denna :-).

Ja det var nog mina lunchfunderingar, så ett litet citat av Paulo

When we least expect it, life sets us a challenge to test our courage and willingness to change; at such a moment, there is no point in pretending that nothing has happened or in saying that we are not ready. The challenge will not wait. Life does not look back. A week is more than enough time for us to decide whether or not to accept our destiny.”

Paulo Coelho

tisdag 17 januari 2012

Idag har varit en super dag. Trots att lilltjejen hade kräksjukan i natt och varit lite trött så har det ändå varit en riktigt bra dag. Många kuliga saker har hänt och jag är sååååååå glad , tralalalala :-) tjohoooooooooooo. bara så ni vet alltså :-)

Ja för övrigt så har dagen flytit på. Man har ju hunnit läsa lite och var på väg att börja måla men tyvärr så han jag inte med det. Man kan ju inte hinna allt.


De omnibus rebus et nonullis aliis

Cave canem

Till den som är nyfiken ;-)

måndag 16 januari 2012

" När han lämnade butiken kände han att det blåste kallt, blev rädd och bestämde sig för att fråga Aydi, sin bäste bän, om det inte var vansinne att anta vadet.
Nar Aydi hade tänkt efter en stund svarade han: Jag skall hjälpa dig. Rikta blicken framåt i morgon när du befinner dig på bergets topp. Jag kommer till att vara på toppen på berget intill, jag kommer till att tilbringa hela natten där med en eld som jag skall hålla brinnande för dig. Betrakta elden och tänk på vår vänskap så kommer den till att hålla dig varm. Du kommer till att klara det sen kommer jag till att be dig om något i gengäld.

Ali klarade provet, tog emot pengarna och gick hem till sin vän: Du sa att du ville ha betalt.
Aydi svarade: Ja men inte i pengar. Lova att du kommer att tända vänskapens eld för mig om den kalla vinden någon gång sveper in genom mitt liv.


Det här var ett lite stycke ur boken Alef som är Paulo Coelhos senast. Har ni inte prövatt läsa böcker av denna författare så gör det. Han är fantastiskt bra och han ger en hela tiden lite tankar på livet som tex texten här ovanför.

ja vad har hänt för övrigt då.... jo jag har hämtat ut mina målarpapper så nu kan man börja måla på riktigt, härligt tjockt papper. skall bli kul faktiskt. Får väl ha en internet vernisage här på bloggen :-).
Har även hunnit med att springa en liten runda. Så himla skönt att pressa kroppen lite. Få upp pulsen och känna hur hjärtat jobbar :-)

Nja det var väl det hela, nu tror jag att jag skall forsätta med min bok från Coelho.. så ha det gått midnattsdröm :-)

fredag 13 januari 2012

2 ton , alltsååååå 2 ton, vilket innebär 2000kg. Är rätt så mycket och det var så mycket som jag har slängt. Fick fakturan igår ang containern och där stod det vikt 2 ton. WOOOOOOOW, tänk att man samlar på sig så mycket skit under åren och då har man ändå någon gång om året rensat upp tycker man. Men nu är det bevisat, skit det förökar sig. Det får bli en omgång till innan man flyttar. För jag har väl nämt att vi skall flytta till Lund ;-).

Annars idag , ja det är en helt underbar dag med strålande solsken och fint väder. Det är fredag och i kväll så skall man ner till stan, nice :-).

Nä nu alla goa vänner så blir det att fortsätta jobba ett tag till.

Så, då sidanja på er tills vi ses igen :-)

onsdag 11 januari 2012

Vet ni sitter på jobb och bara... faktiskt njuter. Det är tyst runt omkring en och ja man får undagjort en masssa. Man mår riktigt bra helt enkelt..... och det är då man kommer fram till att nä man skall nog inte ha så himla bråttom att byta jobb. Bara en notis i det hela :-)

Nä nu får jag fortsätta att arbeta så att jag kommer hem till la familja.

ha det bäst lingonläsk :-)

tisdag 10 januari 2012

Alltså sitter inne i vintermörkret och drömmer mig bort i det trista vinterskånska mörkret. Drömmen går mot Paris och deras underbara stadssjäl. Det är en stad jag med lätthet hade kunnat flytta till. Du har puls, drömmar, lycka blandat med historia , konst, skabbiga restauranger och läckande stuprör. Du har allt i den staden helt enklet :-)
I love my life :-)

måndag 9 januari 2012

Alltså FB ställer frågan "vad gör du just nu" och svaret var väldigt enkelt ...... försöker förstå mig på på aaaaallllllllaaaaaaa inställnigar på FB. Alltså det är ju inte bara jätte enkelt att komma underfull med hur allt funkar. Men skam den som ger sig, det får ta lite tid helt enkelt.

Annars då ... ja första dagen på jobbet och ja det känndes faktiskt väldigt bra. Kan ju i och för sig bero på att man har bestämt sig och att man har haft fullt upp.

Har till och med hunnit ut och jogga idag. Var ju tvungen att testa mitt nya underställ.... vilket inte är såååå himla sexigt men funkar som det skall i alla fall. Var inte helt svettig när jag kom hem igen vilket man är av kläder som inte andas som de skall.

Nä det var väl allt för denna sång. Håll hårt i er sååååå hörs vi i morgon kanske

söndag 8 januari 2012

Här skulle då varit en liten film med en en liten myseld i öppna spisen. Men den gick tyvärr inte att visa då den blev censuerad. Var tydligen för "het" och "eldig" för att bli godkännd för censuren ;-)



Hann med en tavla till i alla fall :)

torsdag 5 januari 2012

Mozzarella mmm mmm hur gott är inte det.

Mozzarella, tomatskiva, mozzarella, tomatskiva, mozzarella och så vidare ni fattar :-) en stänk av olja över alltsammans och sen lite örtkryddor på det. Så enkelt och så otroligt smarrigt och slafsvänligt att bara slafsa i sig MEEEEN sådant har det inte blivit fastän det var nära. Nej det har varit en förvånansvärd slank och vit jul detta året. Tror till och med att jag har lyckats gå ner i stället för att gå upp :-). Vilket är väldigt trevligt om man får säga så.

jag lovade ju oxå innan mig själv att innan jag började jobba igen så skulle jag ha fått iväg lite papper till olika jobb och hur har det gått då har det gått bra. Ja det får jag nog säga har lyckats få iväg till i alla fall fem olika arbetsgivare så ja, jag är lite smånöjd :-). Och om jag har tur så hinner jag få iväg ytterliggare 2 till 3 brev innan man börjar arbeta igen :-)

WF

Detta knäppa spel som man blir lite smått beroende av. Har några som jag spelar aktivt med och ja jag suger rätt mycket men det är faktiskt rätt roligt att spela fortfarande + att jag blir bättre och bättre i det. Vinner en del faktiskt :-) Är i och för sig rätt så långa spel jag spelar men det funkar och det gör ju samtidigt att man hinner tänka efter mellan dragen.

Hade planerat att göra en hel del utomhusaktiviteter idag men de regnade bort kan man lungt påstå. Här regnade på härsan och tvärsan så det blev inget med det. Så man fick röja inomhus i stället. Tömde en hel garderob med saker och jisses vad saker det fanns, speciellt då av kläder. Garderobens storlek typ 5 kbm och sen när alla kläder var utdragna kändes det som 50 kbm. Så ja det får bli en tur till kyrkan och lämna dessa kläder då de behöver de bättre än vi gör.

onsdag 4 januari 2012

Vapiano :-)


Chi va piano va sano e va lontano :-)
Så har man varit inne på jobbet idag och där kan man säga att............där var det JÄTTETYST. Hoppas att det beror på att så många fortfarande är lediga. Men det var tyst som natten. Nåja uppkopplingen går lite snabbare där så det var därför man åkte in helt enkel. Sen är man ju ledig några dagar till innan Måndag :-) nice.

För övrigt så blir det en väldigt slapp kväll i kväll känns det som. Förhoppningsvis läsa lite i min nya bok. Han är rätt så bra om man säger så ....Stephen King alltså.

Ja det var väl egentligen allt jag hade att säga för stunden typ allt och inget ;-).

tisdag 3 januari 2012

29 färgburka och en himla massa andra kemikalier.... men ärligt, det är ju inte klokt vad man samlar på sig en himla massa grejer och skräp. Men nog om detta nu, ja menar hur upphetsande är det att berätta om när man slänger skräp. När det finns betydligt mer upphetsande saker att berätta om... fast det tar vi inte här dock ;-)

Har påbörjat att läsa en mastodontbok (tycker jag i alla fall då den är på ca 1200 sidor). Det är Stepen Kings, under kupolen och den är på svenska. Inga fler mastodontböcker på engleska för min del på ett tag. Fast nu har man i och för sig testat det också och ja det tog ju tid :-) att läsa kan man väl säga.

Utanför fönstret så är det mer eller mindre storm för tillfället. Så då är det rätt skönt att sitta inomhus i värmen och bara läsa lite (fast det gör jag ju inte nu då jag skriver här ju ;-)...)
Rätt skönt att det inte är snö som vräker ner fast de har ju sagt att det kan komma lite i morgon då det skall forsätta att storma. Så vi får väl se helt enkelt.

Innan jag slutar för dagen så tänkte jag be er att komma på något bra namn till min tavla. Har sett på nätet att alla konstnärer döper sina tavlor. Så då får ni ju göra det helt enkelt


Aliquando et insanire iucundum est. Eller vad säger ni ;-)

måndag 2 januari 2012


Har kommer tavlan jag gjort. Hoppas ni gillar den :)
Okej, så är det ett nytt år och 2011 har försvunnit :-). Känns rätt ok faktiskt. Har haft en rikgtigt trevlig nyår med några vänner och deras barn och i går morse så var man så pass pigg så man stack ut på en liten jogginrunda... så så vild var denna nyårsafton :-)

Blev det något nyårslöfte då..... jadå så klart det blev men det blev bara ett och det kommer här nedan.

1. Skaffa dig ett liv (skoja bara, har redan ett som jag trivs väldigt bra med :-)...) Nej mitt löfte var faktiskt bara.

1. Skaffa dig ett annat jobb/arbete under 2012.

Så nästa nyår så är jag inte kvar där jag är idag. Shit jag har varit på samma ställe nu snart 12 år. Man kan inte leva på det som har varit och på gamla minnen för det blir verkligen inte bättre, inte där i alla fall. Slog mig idag när jag slängde skräp i containern att gud vad man sparar på sig en massa skit och i regel gör du det för det har en himla massa nostalgiska minnen. Där är jag en mästare, kräfta som jag är ;-)att samla på massa minnen och saker.Resten av familjen kan gå knas på mig för det. Därför är det extra skönt att röja upp i garderoben som man säger. Lär säker få några återfall... men det känns ändå skönt att göra sig av med det.

Största problemet är nu bara att man vill få sitt hus sålt. Så man kan börja om på ny kula. Har först nu förstått hur mycket det har slitit på mig i hösten. Och nog inte lite heller faktiskt om jag pratar med vänner och bekanta om hur de upplevt en lite nu under senhösten. Har hört det från några håll. Så därför hoppas jag verkligen att man kan få huset sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååålt nu :-).

Så man kan liksom börja om på nytt. Nä nu är det färdigt för ikväll. Skall lägga ut en bild på min tavla jag gjort. Hoppas ni gillar den :-)