Värme

Värme

måndag 31 december 2012




Så är det snart ett nytt år och det gamla går mot sitt slut, jorden är fortfarande kvar trots att den skulle gått under om man trott på de gamla mayaindianerna ,Grekland är fortfarande med i EU, Obama sitter fortfarande kvar som president och jag har flyttat till Lund. 
Bara en sådan sak.
Men jag tycker ända att så här lite innan vi knäcker champagnen och festar in det nya året.
Så kanske man skall stanna upp för några sekunder och reflektera över det året som snart är slut. 
Över det som har varit och över det som aldrig blev. Över misstag vi gjort och över glädjekällor vi upplevt. 
Över löften vi har lovat och över löften vi bröt. Över stunder när vi trodde att vi var supermannen eller kvinnan och var beredd på alla sorters äventyr eller bara över de stunder vi ville ligga kvar i sängen och ha en rejäl sovmorgon trots att det var måndag. 
Så det är väl lite vad ett nyår innebär – man har möjligheten att ge eller få en andra chans helt enkelt. En chans att förlåta, en chans att ångra, en chans att göra allt bättre, en chans att förändra, en chans att få lov att bry sig….. men framförallt en chans till den där extra sovmorgonen som man missade under det gångna året

Att få ge mer av sig själv att få bry sig mer om de man älskar.
Och att man kan tänka lite mer på vad som kan komma . Att förhoppningsvis se möjligheter när de dyker upp och inte vara så rädd för det okända. Att ta vara på de chanser som ges här i livet.
låt oss komma ihåg att vi skall vara rädda om varandra, respektera varandra. Se på varandras egenheter och olikheter som en tillgång till varandra . Kanske inte bara för denna dagen utan för hela året.

Så ett riktigt gott nytt år på er allesammans och låt oss hoppas att 2013 blir ett år med mycket värme, kärlek och förståelse och låt oss lämna det gamla bakom oss och blicka framåt i tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar