Värme

Värme

lördag 30 juni 2012




Ar man helt fardig nu eller vad. En hel dag pa Legoland. Men det har varit skoj och tur med vadret hade man oxa inte for varmt eller kallt. mycket att se och mycket att aka. Nya bergochdalbanan sa dar skoj. Inte som Liseberg sa den far tre stjarnor av 6 mojlig. Nu blir det en slapp kvall pa hotellet med lite vin och annat gott :)




Sa da ar man har :)
Go morgon till dej, ja just dej. Go morgon till en ny strålande dag. Go morgon till en ny härlig helg. Go morgon bara till dej som läser detta. Nu är det upp och göra sig i ordning för snart skall vi bege oss. Skall bli riktigt kul. Så go morgon så länge och hoppas du får en bra moorgon :)

fredag 29 juni 2012

Legoland i morgon, det kan ju bli riktigt bra. Skönt att hålla kväll efter en fullrulledag :)och varmt är det oxå :) åska jaaaaa mycket åska :). Ne nu är det middag som gäller och en stor god cider;) eller två :)
Varm, klibbigt och mycket thunder i luften. I love it :) och enligt nyheterna ikvall. Riktigt mycket aska. Snacka om att man hamnar pa konstiga kundbesok ibland. Hamnade hos en tjomme med indiska jattehorns kor. Tydligen en av varldens farligaste djur :-/



Tjurskalle ;)
Då är det ytterligare en tidig morgon. Fast det gör ju inget idag eftersom solen skiner. Idag blir en riktig utedag. Det blir en Skåne runt tur och sen efter det hem och hålla helg. Men då blir det iof Legoland. Så det blir ju inte direkt en lugn helg. Lilltjejen har pratat om detta hela veckan. Nä hej hopp god morgon. Nu är det dax att ta en dusch och göra sig i ordning :)

torsdag 28 juni 2012




Hal pa strumpan och njuter i solen. Kan det bli en battre kvall :)
Okej saker som är bra :-) idag.

1. Varit och tittat på gamla och nya bilar hos en otroligt trevlig kund: me like a lot.


2. Ätit en väldigt trevlig lunch med min kära syster(ger mycket bra energi).
3. Är fint väder ute.
4. har fått in en rätt så ok affär hos den kunden jag var med bilarna.
5. Fryser inte utan det är lite småvarmt.
6. Är en dag närmare semestern
7. Ja det kommer väl jag på under dagen hoppas jag :-)

Några timmar kvar sen hem och njuta. Sista dagen som hästvakt. Får ändå säga att det har varit trevligt att vara hästvakt. Man kommer till ro när man är där ute :-)



onsdag 27 juni 2012

Mmm nu är det kväll. En rätt så sen sådan men en kväll i alla fall. Ligger bara njuter just nu i soffan. Helt ok faktiskt :) Sov gott :)



Sa da ar hastarna inne for matten :)




Sa har nara sommaren ar man :)
Vet ni, jag har en kollega som jag har ändrat min uppfattning om. Från att ha varit en person som man varken har sagt bu eller bä om. Så inser man att mellan de stora orden så är han en väldigt god människa. Mer än vad man kan tro.
 Helt utan anledning och för att han tycker det är skoj så tog han ledigt från jobbet (semester) och åkte ner med sina vänner inom bilbranschen till Lunds lasarett och bara så där lät,  alla sjuka barn få lov att provåka och låtsasköra  de olika bilarna de hade med.Barnen bara älskade detta och givetvis var det fler än de men ändå. Tänk om alla kunde göra som han och se till så att alla fick lite glädje även när det är som tjurigast. Och det är bara så små grejor som behövs.Detta var för några veckor sedan, men var gång jag tänker på det så blir man så varm i hjärtat. En person som jag definitivt har stigit i mina ögon.


Vet du , jag vet, att du vill veta vad jag gör och hittar på ……och jag kan tycker det är lite funny  . Men jag vet det bara.
Jag vet också att du är lite som man säger på franska  ”freak du controle” Vilket betyder ungefär så här ” est une personne qui doit maitriser la situation au tout cas.” Med andra ord en person som gillar att ha koll på läget bara och bara det är lite, tja vad det är(kan själv vara sådan med mitt andra jag). Jag vet inte varför du vill veta dock men jag vet det bara och det är helt ok J.

Idag har jag släppt ut hästar och gett dem mat, inga rymmare dock denna gången. Var rätt så skönt att slippa att jaga hästar på morgonen. Är inte så bra med mina cowboytakter J.


Pratade med mina paranteser som är nere i Frankrike just nu. Ville inte prata med dem sen då de berättade att de hade 25 grader varmt på kvällen och tittade ut över medelhavet. Så orättvist allt är L  men gud vad man längtar efter sommaren och det blir nog medelhavet som husbilen stävar hän till. Tja det var väl allt från mig denna gång. Skriver väl snart något igen när andan faller på J   

tisdag 26 juni 2012

Ja har man inte äventyr så får man det. Två hästar hade rymt i morse. Ohjhjj tur man hade ett sent kundmöte idag. Jag som hade tänkt jobba hemma lite på förmiddagen. Och well nu är det rydsgård som gäller :)

måndag 25 juni 2012



Okej då var man tillbaks från ridskolan och utsläpp insläpp av hästar. Var man blöt som en hund när man kom hem eller. Att man var , men det var ändå rätt så mysigt får jag nog tycka. Stor grabben var med och lilltjejen låg och sov i bilen. Trots allt regn så gav detta mig mer än vad hela dagen på jobbet gjorde, är man uttråkad då eller behöver jag semester?

Gjorde middag idag som fick 5 möjliga stjärnor av barnen. Så jag tänkte dela med mig av recptet som jag kom på bara så där. jag kallar det för................



Baconinlindadfetaostkyckling (ska vara ett ord)

Grejor som behövs

1 gäng kycklingar, finns inte det så funkar en påse frusen kycklingfileer
1 nygjord feta ost och finns inte det så funkar ica handlarens tex
1 gris typ Särimer, men finns inte han att tillgå så funkar ett paket bacon eller två
1 kg nypotatis
litta pumpakärnor
några nyplockade tomater
lite kryddor av typ timotej och dragon (torkade sådan )
en nypa salt
Dijonsenap (skall vara dijon)
lite soja
grädde
riven ost (gärna lagrad präst)
buljontärning
 ja det var väl allt

Börja med att sätt på ugnen på 225 grader , klyfta nypotatisen och sen in med dem i ugnen krydda med salt och timotej. Dela de nyplockade tomaterna och låt dem joina nypotatisen. Släng på lite salt och olja. medans potatisen står och gosar tills sig i ugnen så ta kykclingfileerna och dela mitt av. Snitta dem sedan så att du kan förpreppa dem med mycket feta ost (väldigt gott). Efter du har förpreppat dem med fetaosten tar du baconen och lindar runt dem. Sen in ,med detta i ugnen. Allt som allt bör detta vara inne en halvtimme eller tills det är klart ;-)

Nu över till såsen och där behöver du en kastrull så klart. Ta fram detta enkla redskap sätt på spisen och häll i lite vatten, ta sen buljongtärningen och låt det koka upp. Ta en klick dijonsenap rör runt ,i med en rejäl skvätt grädde. Rör runt lite till så att du känner hur stark den blir. I med den torkade dragonen och sojan för att få lite färg och smak. Tillsätt med lite salt om det behövs.

När allt är klart i ugnen så tar du ut det och lägger upp på ett serveringsfat. Ta då den rivna osten och lägg över så att den smälter och vips pips så har vi kycklingen med det långa ordet :-)

Ps. Man kan komplettera med lite sallad till detta.


Bon apetit :-)




Regn regn och lite mer regn. Har precis tagit in en massa hästar. Och nu är det hem och ta en varm dusch och titta på Lotta på Liseberg.
NU är det hem för nu är kl inte fem :-)



Okej lunch avklarad. Rätt så blåsig sådan …. Är det sommar eller vad är det. Man undrar ju lite grann. Men det finns hopp. Har ju först semester om si så där 3 veckor. Så lite fint väder skall man väl kunna få till dess. Försökte till och med lokalisera/ leta fram mina  sommar sandaler. Men kom snabbt fram till att alla de lådor med skor som vi inte har plockat upp ännu ….så är det bara några par som är mina och där var inte miina sandaler. Vi har en skosamlare i  familjen J .

Pratade med min underbara syster. Hon menade på att Sverige var fantastiskt.  Som hon sa,  12 grader och ösregn när man hade kunnat vara kvar i frankrike med 30 grader och strålande solsken med massa goa ostar och goda viner. Förstod inte vad hon menade ;-) men höll med henne ändå då hon verkade vara lite upprörd över detta.





Wow vad tyst det är här idag. Är som om alla har gått på semester eller i ide och utanför regnar det för fullt. Snart dax för lunch i alla fall. Sen är denna dagen snart över ..... så nice :-)

söndag 24 juni 2012



Regn , regn och åter regn, regn på bredden, regn på tvären, regn uppifrån, regn sidleds, regn nereifrån. Regn överallt. Vår tomt är för tillfället översvämmad och utanför den så är det en leråker utan dess like. Mycket möjligt att det blir ett jordskred. Har aldrig varit med om att det regnar så mycket…. Eller ja det har jag men inte på mitt nya ställe, mitt nya hem. Det är en sådan här dag man skall gå på bio och se en halvbra film….. faaasst då skall det ju gärna också  gå någon halvbra film. Och jag har ju inte hunnit kolla det så ja film blir det ju inte idag. Annars så har helgen bara varit väldigt bra, lyckad, trevlig och allmänt utmärkt. Kan ju inte bli bättre när man umgås med vänner. Nästa helg blir också intensiv för då blir det legoland för hela slanten i danmark. Kan ju hoppas på att vädret blir bra då i alla fall. Jag menar ösregn på legoland är så där halvskoj.

Nä hej hopp nu är det stopp ….. fan vad jag skulle vilja vara på ett betydligt varmare ställe  med litta mera sol just nu J……och fan vad jag skulle vilja ha ett annat jobb också. Blir ju dum i huvudet på det jobbet man har nu. Noll utveckling, utmaning och stimulans.......och fan vad jag gnäller ;-) .... fast det får jag göra för detta är ju min blogg :-)......




lördag 23 juni 2012

Nä god natt nu. Nu får denna dagen vara slut. Nu är det skönhetssömn som gäller med diverse trevliga drömmar till det :) he he
Lever - check
Njurar - check
Mage - check
Tarmar - check
Huvud - defekt , men börjar bli bra igen ...eller nja bättre ;-)

Så ja då var de flesta organ i kroppen uppe på normala nivåer igen. Och snart blir det en kladdig pizza ,allt för att kroppen skall få tillbaks alla mineraler vitaminer mm mm . Har haft en ofantligt rolig midsommar. Fast det blir det ju alltid med underbara vänner. Neeee hej hopp så länge nu är det en kaffe som gäller :)
Kan val bara konstatera att det ar en bra midsommarnatt :)


Skickat från min iPhone

fredag 22 juni 2012




Be ges pa hog niva

Samba, samboela, tango och andra danser. Vad har de gemensamt jooooo de ar jakligt roliga. Och nu ar det manbo 5 som galler :)

Samba, samboela, tango och andra danser. Vad har de gemensamt jooooo de ar jakligt roliga. Och nu ar det manbo 5 som galler :)


Skickat från min iPhone
David guetta, bonu M , Shakira , summerburst bad har de gemensamt? Jo de ar valdigt bra att dansa till. Och dansas skall det goras i kvall. Pa denna brasemidsommar :)


Skickat från min iPhone



Det blev en ratt sa bra kvall anda :)




Ja som ni ser en "blot" midsommar i Lodde :) ha ha ha
Regn regn och åter regn. Vilken underbar start på midsommar. Hoppas verkligen att det klarnar upp snart :(. Nä nu är det att fixa till husbilen som gäller :) Ha en gla groda så länge :)
Så då var löpar rundan i skrylle avklarad med Sweden housemaffia spelandes i öronen. Nu är det hem och äta frukost sen är det förberedelse av midsommar afton som gäller. Ha det bra så länge :) och trevlig förmiddag.

torsdag 21 juni 2012

Hummmm att fundera eller att inte fundera. Det är frågan. Håller just nu att pilla med bilens säkringar och det är inte sååå himla enkelt. Men det skall mig lösa sig för övrigt är det bara en så himla skön kväll :)
Nu är det hemmåt. Fan vad skönt
Okej nya däck på bilen total 6000 kr , (jag vet jag har blivit butfuckt) + en skadad fälg :-( ..... lunch avklarad, presentpapper inshoppat, här är varmt som bara den men annars så känns det rätt okej :-) NU fixa litta grann med några offertrar så att man kan hålla en riktigt skön helgledighet :-). Skall bli riktigt nice. Hoppas bara vädret håller hyfsat i sig bara. Blir och fira lite ikväll och fixa husbilen inför morgondagen :-)
Jaha och vad gör man en dag som denna i Hbg då. Jo man burar däck så klart. Vad annars liksom. Lila bra att göra så man kan köra säker.

onsdag 20 juni 2012

Midsommar ..................



Så då är det midsommar i morgon , ja ni läser rätt. För den riktiga midsommar är i morgon med allt vadet innebär med magi mm.
Det är då man bland annat skall ta de 7 blommorna och stoppa under kudden för att se vem man skall gifta sig med.
  Ett gammalt talesätt säger att midsommarnatten inte är lång men sätter sju och sjuttio vaggor igång och det kan väl väl stämma eller vad tror ni. En annan sed vara att gå till en källa för att dricka brunn, offra ett mynt eller i dess vatten skåda in i framtiden. I förväg hade man rensat källan och smyckat runtom med ett lager granris, som också vara bra att sitta på.
Ibland blev det party och ungdomarna dansade natten lång tills det var dags att gå till kyrkan nästa dag. Hum kan det motsvara dagens naken nattbad i grannens pool numera ?




Dansen och lekarna är gamla inslag i midsommarfirandet och var ett sätt för ungdomarna att lära känna varandra närmare. Och det kunde då, liksom nu, gå hett till. Så här rapport-
erades från Björksäter i Västergörland 1689: Blef förbudit att uppsättia Midsommarstänger, att det elacka lefwernet, som ungdomen der wid plägar bruka, måtte förbådas och avskaffas. Alltså det var inte bara dagens kids som blev portad från diverse campingplatser under midsommar ;-)

Men var kommer midsommarstången då? Nja antagligen från Tyskland någon gång i slutet av medeltiden. Att maja betyder att smycka med grönt och har plattyskt ursprung. De tidigaste avbildningarna av majstänger hittar vi i Erik Dahlbergs, Suecia antiqua utgiven på 1600-talet. Majstängerna där liknar inte dagens vanligaste typ med kors och kransar. I stället hänger de stora kransarna runt en påle.

ja det är väl kanske lite onödigt kul vetande om en av våra allra käraste högtider

Midsommardikt som jag hittat på nätet :-)

Midsommarafton med sång och dans
med blommor från ängen
jag binder en krans.
Äter något gott, dricker nubbe med sting
njuter av livet med vänner omkring.
Av värmen och grönskan blir humöret på topp
och jag dansar i natten till solen går opp

Ja nu är det en härligt underbar kväll, sitter med lilltjejen och bara mystittar på Tv och ser solen gå ner över sädesfälten. Man inser att man har det väldigt bra i livet. Synd bara på de små bitar som saknas. Men även de hamnar på sin plats någon gång hoppas jag :-)

Ha en bra natt och i morgonnatt så får ni drömma vem ni skall gifta er med ;-)




Lilltjejens blommor till i morgon nar de skall ha midsommarfirande :)
Så då är denna hysteriska dag snart slut och man är lite slut i rutan. har ju startat en fotoblogg nu oxå. Fast den återkommerjag senare med när jag tycker jag har tillräckligt med foto ;-) . Tanken är att jag skall satsa på människor i olika miljöer och gärna med olika stilar ..... street någonting skall den heta/ heter är inte riktigt nöjd med namnet... men som sagt var jag återkommer :-)

Snart är det hem och hämta hem lilltjejen och så skall det handlas till sonens ridläger, sen plocikas blommor till tösens midsommmarfirande. Visste ni om att den riktiga midsommar är i morgon och sen vänder det :-( blir bara mörkare och mörkare. Nä ha det bra alla .........................................

(Fy tusan vad jag är tiltad i huvudet för tillfället ;-) .......)
Ja då är man här. Har sjukt mycket som måste hinnas med idag och sen skall lilltjejen hämtas. Annars för övrigt så är det bättre idag än vad det var igår. Känner mig dock fortfarande lite låg. Fast det får säkert över. Tror mest att det beror på att man inte har fått någon sommarkännsla. Tur man har en familj som står ut med en trots man är lite tråkig ibland :)

tisdag 19 juni 2012

Så då var man hemma igen. Tittar på fotbollen just nu och kan bara konstatera att Sverige suger stort. Fast det är väl inte spelarnas fel egentligen. De har helt enklet bara haft en jävla otur ( jag vet, svära är primitivt men ibland skönt att få använda :)...)Annars då hur är det annars, tja det känns bara för stunden lite pissigt är på ett jävla tråkigt och surt humör. Fast det är klart blir man rövknullad av en däck firma så va fan. Hoppas verkligen morgondagen blir bättre. Fast det blir den säkert inte med min vanliga tur. Nä fan ha det så jävla dåligt nu skall jag fortsätta att sura i min ensamhet :(




Nu ar man pa vag hem. Skooont



Snart lunch sen bar det av hemat.
God morgon ....eller är det en god morgon när man vaknar med nackspärr. Nja inte direkt va. Men för övrigt är det en god morgon. Solen skiner från en lite molnlig himmel. Kunde gott vara lite varmare tycker jag. Nä nu är det morgonkaffe som gäller så man kommer igång lite :)

måndag 18 juni 2012


Nagra godnatt ord innan det ar dags att sova. Ha det sa bra :)



Hor ni hur harligt det later. Det ar ett sadant spmmarregn som man ar uppe hela natten med sin basta van och bara snackar skit.
Mördare Doris. Så var det med det och regnar gör det utanför. Ett riktigt tungt sommarregn som man bara hoppas att det blir ett mega åskväder. Neeeee nu blir det lite baren som gäller :)för min del.



Mordfall pa hog niva. Vem ar mordaren :)



Dr Persson thats me:)



Dax att lösa mysterium :)



Nagonstans i Husqvarna :)



Nagonstans i regniga Jonkoping med ett glas vin :)



Annexet var det ja :)
4200kr det är vad punkteringen. Hum känner man sig r- knullad eller. Vianor i all ära men jag kommer aldrig och jag säger aldrig att handla däck på just den vianorföretaget jag var på. Fan vad man blev blåst. Ha ha nä jag låter inte bitter eller :)


Hotellet vi ar pa :)
Vilken dag alltså med punkteringar och allt. Och jag som tidsidiot. Ja ja men. Det skall nog bli bra ändå. Hotellet är fint och riktigt trevligt .

söndag 17 juni 2012

Så då har underbara sonen firat sin fjortonde födelsedag, shit alltså han är stor nu. Nästa år är han 15 och byxmyndig och då är det moppe som gäller. Fast det är nog mer jag än han som vill att han skaffar moppe känns det känns det som. Nåja vi får väl se hur det går. I morgon så är det Jönköping som gäller. Från mån till tisdag.Skall bli rätt skönt faktiskt att komma ifrån lite. Sen är det kontoret igen ons och torsdag och sen är det miiiiiiiidsommmar. Förutom lillejul så är det den bästa dagen under året. Då blir det husbilen och så blir det att dra hem till kompisar i Lödde. Skall bli verkligen trevligt , ser så fram emot det. Nä nu är det väl att börja packa för morgonresan. Verkar som sagt va bli trevlig resa. Skall bo i någon slottsliknande miljö i Husqvarna. Så tjingeling på dej så länge så kanske vi hörs sen. I och för sig ytterst osannolikt eftersom detta inte är något komunikationsverktyg. Utan det är min blogg där jag bara skriver vad jag vill och tycker.



:-)

lördag 16 juni 2012

Jaha första gången på 20 år man åker bussen mellan Lödde och Lund.




Efter nagra ol och lite tid borjar den nu bli klar :)



Lite tidigt kanske, men va f-n :)



Klart man skall bygga en katapult :)
Ohhhh gudars skymning. Idag är man trött alltså. Oxås skall man på det igen om någon timme. Grabbafest2012 , hur skall man orka? Men det kan ju bli rätt kul ändå. Nä nu är det kaffe som gäller.

fredag 15 juni 2012

Svit vad jag älskar att bo i stan. Varför har jag inte gjort det tidigare :)




Jaaaaaaaaaaaaaa



Pa vandring i stan sa hittar jag min bil felpakerad !?!?!
Stortorget tittar på fotboll och dricker ö....ja dricka ;) ja det är ju helt underbart. Nu hoppas man bara att Sverige vinner. Hade varit nice. Och att det slutar regnar, får leta upp ett torrt ställe :)


Lite sadant har for att det ar fredag och fotboll ;)



Men arligt kan ju funka :)



Jojo sommarkort en ny upplevelse for en lantis som mej. Nu ar det stan nasta for att se fotboll. Kan bli valdigt kul :)



Sa himla kul detta ar :)
Man vet att man har hamnat i hillbillyland när man börjar se massa EPA traktorer överallt. Wow säger jag, lås dörrarna på bilen :)

torsdag 14 juni 2012

Det här är ju faktiskt lite skoj. Hittade en dikt i datorn som jag skrev nästan exakt för ett år sedan snacka om att tiden bara rusar iväg. Man tänker "jag är inte äldre, jag är fortfarande 33 :-)". Nåja här kommer dikten så håll till godo. Jag hoppas ni gillar den. Vet att jag gjorde om den åtskilliga gånger från att ha varit några ursprungsord till ja detta hära.

Jag vet att jag stör dig och det är det jag vill
Jag vet att jag bryr mig alldeles fel för du gör mig galen
Jag vet att jag älskar dig så som jag gör vilket är helt....
Jag vet att jag är lite knepig
Jag vet att är lite rubbad
Och det var aldrig någon mening att någon skulle bli ledsen
Och jag kan ångrar mig så
Jag vet att jag aldrig har velat såra men nu blev det som det blev
Och jag förstår om du aldrig kan förlåta mig
Men …..vet du hur ofta galet jag tänker på dig
För vet du verkligen hur söt du är när du ler
Och att jag smygtittar på dig när du faktiskt inget ser
Och vet du att jag älskar att höra dig skratta
Och att jag drömmer om dig var natt, vilket jag faktiskt inte kan fatta
Och vet du att du är söt till och med när du är sur och tvär
Och att jag alltid vill vara där du är (konstigt nog)
Och vet du …… jag älskar till och med ditt sätt att gå
Fastän jag vet att det aldrig kommer att bli v2
Vet du


Ja och nu är det fotboll för hela slanten som gäller. I morgon är det fredag och då spelar sverige. Får se om det är fint väder och vem vet man kanske drar sig ner till det stora torget i stan då. Men man får se helt enklet. Men än en gång nu är det fotboll som gäller ett tag :-)
Att jag är väldigt nöjd. Skall hit på kundbesök och kolla fastighet. Har jag fått en drömkund eller. Barn på julafton hade inte kunnat ha det bättre än jag. Blir väl mer titta på bilarna än på fastigheten kan jag tänka :-) He he he
Okej , ny dag nya möjligheter ….. heter det ju… för mig känns det som om jag hade kunna tänka mig en ny sovmorgon som varar fram till lunch så att man kan sen ta en brunch … så nice det hade varit, men man kan ju inte få allt. Idag så var jag så duktigt så jag var ute och sprang i alla fall. 0606 ringde klockan och min kropp sa nej nej nej vad gör du din tok. Mitt huvud som fortfarande var helt groggig men ändå varit så duktig att förprogrammera autopiloten igår innan läggdax undrade också vad som stod på men kunde inget göra. Så ut i parken blev det ….ojjjjjjjj vad det gick trögt då. Kändes som om jag sprang i sirap. Men nu är man här och man har ju sprungit idag . Igår när jag slösurfade hittade jag ett rätt så intressant företag som man hade kunnat tänka att arbeta åt. Kanske som agent eller något liknande för Norden , nutrisystem.com heter det. Håller på med hälsomat till tjockisar och till de som har diabetes. Tydligen ett av de 200 snabbaste växande bolagen i USA enligt Forbes. Ja man kan ju drömma litta i alla fall. Nä nu är det tillbaka till arbetet ett tag. Så ha det så kul själv på ert arbete och dröm er inte bort till något semester till stånd ;-).