Värme

Värme

måndag 31 december 2012



Låt festen börja :)



Så är det snart ett nytt år och det gamla går mot sitt slut, jorden är fortfarande kvar trots att den skulle gått under om man trott på de gamla mayaindianerna ,Grekland är fortfarande med i EU, Obama sitter fortfarande kvar som president och jag har flyttat till Lund. 
Bara en sådan sak.
Men jag tycker ända att så här lite innan vi knäcker champagnen och festar in det nya året.
Så kanske man skall stanna upp för några sekunder och reflektera över det året som snart är slut. 
Över det som har varit och över det som aldrig blev. Över misstag vi gjort och över glädjekällor vi upplevt. 
Över löften vi har lovat och över löften vi bröt. Över stunder när vi trodde att vi var supermannen eller kvinnan och var beredd på alla sorters äventyr eller bara över de stunder vi ville ligga kvar i sängen och ha en rejäl sovmorgon trots att det var måndag. 
Så det är väl lite vad ett nyår innebär – man har möjligheten att ge eller få en andra chans helt enkelt. En chans att förlåta, en chans att ångra, en chans att göra allt bättre, en chans att förändra, en chans att få lov att bry sig….. men framförallt en chans till den där extra sovmorgonen som man missade under det gångna året

Att få ge mer av sig själv att få bry sig mer om de man älskar.
Och att man kan tänka lite mer på vad som kan komma . Att förhoppningsvis se möjligheter när de dyker upp och inte vara så rädd för det okända. Att ta vara på de chanser som ges här i livet.
låt oss komma ihåg att vi skall vara rädda om varandra, respektera varandra. Se på varandras egenheter och olikheter som en tillgång till varandra . Kanske inte bara för denna dagen utan för hela året.

Så ett riktigt gott nytt år på er allesammans och låt oss hoppas att 2013 blir ett år med mycket värme, kärlek och förståelse och låt oss lämna det gamla bakom oss och blicka framåt i tiden.
Är det skönt att det snart är nyår eller :-) har sett bästa sonen hoppa idag på och så himla säker han är. Får verkligen säga att jag tycker han har talang uppe på hästryggen. Färgad som jag är.

Nu är det hemma och fixa innan gästerna kommer så ha det bäst så hörs vi i alla fall en gång till idag :-)

söndag 30 december 2012



Okej rödvinssåsen är gjord, laxen är fixad och blomkålsgrejsigmojset är klart. Nu har man gjort vad man kan för att förbereda middagen inför morgonens happyness. 2012 är snart slut och ja man kan väl säga att det har varit ett händelserikt år minst sakt. Man har flyttat vilket man inte trodde att man skulle göra för något år sedan. Men där ser man vad en kedjereaktion kan starta. Det ena gör liksom så att det anndra blir till. Mmm ja jag vet allt har tagit lite tid men så blir det ibland.

2013 vigs åt att hitta ett annat jobb, gärna ett jobb där man får använda huvudet och gärna resa lite grann. Hade varit kul helt enklet + massa annat kanske sker, tja vi får se med den saken.

I morgon så blir det att följa med sonen till ridklubben och se hans nyårshoppträning, skall bli så himla skoj. Är så underbara barn man har..... lilltjejen har kommit med i tävlingsgruppen på gymnastiken vilket oxå  är väldigt skoj..... fast jag kan tycka det är lite tidigt dock..... hon hoppade över några steg då hon tydligen har talang :-).... så OS here we come :-)

Så ha det, nu snart börjar Avatar :-)



Skåååååååååååålllllllll :)



Skickat från min iPhone

lördag 29 december 2012

Så har ytterligare en dag bara susat iväg. Nåja hästen är lämnad och oxfilen är inshoppad och just nu så ligger man och tittar på Harry Potter med lilltjejen så man har ju fått gjort en hel del. Man har till och med hunnit att träna i morse. Så det får allt bli en slabbig pizza och ett glas vin i kväll. Är väl det man orkar med eller så kanske man lite oväntat drar ner till stan. Man får se helt enklet :)

fredag 28 december 2012

Harry potter på tv är väl aldrig  fel. Är nog någon av de filmer man kan se hur många gånger som helst. Hittar alltid någon ny detalj att spana in. Nja de har sin charm om man säger så.

Vad har hänt för övrigt idag då jo man har varit med vänner och planerat nyårsmenyn, så vad tror ni om denna :-)…..

                                             
                                                                Förförrätt
                                            Lyxsnittar med hummer och löjrom
                                                                      
                                                                Förrätt
                                             Laxbakelse med avokado och 
                                           äpple 

                                                             
                                                             Huvudrätt
                                          Oxfilé med nötgremolata och frasiga  
                                           rödbets och chévreknytten, till detta
                                          sötsyrlig rödvinssås med baconfrästa
                                          haricots verts

                                                               Efterrätt 
                                      Cheesecake med kexkross och ingefärshallon
                                                (personligen min favis)  
                                                                     


                                                              Till kaffet
                                              Hemmagjord kokostryfflar 

Nja det känns som om detta kan funka och till detta så blir det så klart en himla massa goda viner eller vad sägs om Tapiz jovén , 2009 till oxfilen och Muscat de Beaumes de Venise till efterrätten. 

Imorgon är det en ny dag och då blir det att lämna häst + träna så klart. Blev aldrig av idag att lämna vilket var rätt så skönt att slippa. Så ha en bra kväll så hörs vi 





Go morgon

Är man trött eller? Att man är, men så är det. Nu är det upp ta på sig träningskläder och sticka iväg och träna. Sen blir det att lämna häst idag antagligen.

Något som är trist är att ytterligare en kollega har lämnat mitt jobb för att hitta på något annat. Lär nog bli fler som lämnar. Ja jag är ju själv verkligen på G.

Ha en god dag :)

torsdag 27 december 2012

Okej så blev det trots allt lite extra jobb. Men vad gör man inte för sina kunder....................ingen ting så klart, om jag inte kan tjäna pengar på dem ;-). Man jobbar väl inte gratis eller, typ grattisjobb. Oj vad illa det lät.

Nåväl dagen goda gärning har man gjort i all fall. Jaha och vad händer nu då ??? ingenting typ man bara slötittar på indiana jones och tycker livet är allmänt skönt :-)

Så ha en väldas skön kväll så tja vem vet vad som kan hända



måndag 24 december 2012

Jul jul strålande jul…………………………..

Så då är denna julen snart över. Man har fått sina klappar, man har ätit sin julmat, man har varit social med släkt och vänner och det som är kvar är den hysteriska mellandagsrean som håller på ända fram till nyår. Kan meddela oxå att det antagligen kommer till att bli en hel del biobesök :-) eftersom hela familjen fick en massa biobiljetter att förbruka.

Så från mej till dej en riktigt god jul :-) och ha det så underbart man bara kan :-)







Fick den finaste klapp man kan få igår. Nämligen en egenhändig designad lampa av min son. Tycker den är så himla fin. Värsta miljögprdengrejen :-)

Idag blir det att fira jul och se på Kalle-Anka äta mer julmat, äta ännumera julgodis samt att jag själv skall hinna vara tomte för en väns familj.





söndag 23 december 2012




Sa blev det anda en underbar jul :)



Sa ar det dax :)



Arets tomte pa vag att kla sig och allt :)
Idag är det den bästa dagen på året, för idag är det den 23:e dec det vill säga lillejulafton. Den slår allt helt enklet. Att få vara med nära och kära, människor man älskar och tycker så ofantligt mycket om….. finns inget bättre.

Paketen är inslagna, julmat är gjord. har varit nere i stan för att få lite julistämning….. på jobbet har jag gjort ett väldigt bra år. Min chef är helt klart nöjd med mina resultat och ordern som jag drog in sist skojar man inte bort. Men ändå så vill inte julfriden infinna sig helt. kan det bero på att snön inte har kommit ? vad vet jag. Kan det beror på att man bor i ett nytt hus? vad vet jag. Men det känns tomt och lite innehållslöst och jag längtar, kan jag komma på mig själv bara till sommaren igen.


Fast ikväll så är det jul och det kommer säkert till att bli en helt underbar jul och nu skall jag ner och titta på mina grodor, möss, rävar, harar och se när de dansar på tv. Så ha det så bra så länge :-)

lördag 22 december 2012




Så då är julhandlandet klart för dagen. Nu är man hemma, Peter jöback är i högtalarna och man står och gör "inlagd sill ".
Först ut är gubbröra med tångrom sen är det inlagd sill med lök och smetana och äpple och sist men inte minst senaps sill och allt är givetvis vegetariskt :)

Nä om man skulle ta en liten julsnaps :)




Jammi jammi :)
Såååå skönt det är med ledighet. Sitter och tittar på Ice age med lilltjejen. Har ätit en god frukost, hunnit med att morgonträna och snart skall vi ta bussen ner till stan och julmysa och dricka glögg. Pricken på i:et hade nu varit om det hade kommit lite snö. Vi får helt enkelt hoppas att det kommer lite innan jul :-)


fredag 21 december 2012




St Markus vinkällare :) funkar bigtime
Nä nu tar vi lite julledigt för idag och packar ihop. Ha det bäst allt och alla ................................

torsdag 20 december 2012


Så då är julegranen klädd.  I år är det mycket blått som gäller i julgranen och nej det är intre vår gran som är på bild eftersom den bara har blåa kulor i olika nyanser. Order från lilltjejen och det får man hålla. Men det var mysigt att klä den.

Bästa sonen kom också hem idag med sina betyg och ja  det var väldigt bra får jag säga. Och om man gör om det till något som vi förstår så låg han på MVG eller VG i de flesta ämnen. Tur att han brås på sin mor där :-) ….. eller ja, lite kanske kommer också från mig ;-)

I moron är det sista dagen på jobbet innan julledigheten och det skall bli så hysteriskt skönt. Tänk er, sovmorgon, mysa med barnen, titta på halvkassa jullovsmatinefilmer, äta julgodis, umgås med vänner och släkt, äta julmat och ännu mera julgodis, gå på bio, gå på stan , julrea,och bara må så himla bra :-)

Ja det var väl allt för denna kvällen. Tänkte delge lite infom om vår julbock som jag har hämta hem lite info från vårt kära wikimedia :-), där nästan allt är sant :-)  så ha det bäst allesammans.






Julbock har använts som symbolisk figur i juletid under mycket lång tid i Skandinavien och norra Europa. Traditionerna kring julbocken är många och julbocken förekommer exempelvis i allehanda lekar och tävlingar och som prydnadsfigur, ofta gjord i halmeller uthuggen i trä.
Jultomten som rider på en bock.
Illustration av jullek med bocktema ifrån Uppland tidigt 1900-tal.
Bocken som symbol i Skandinavien kan härledas från asatron där åskguden Tor hade en vagn som drogs av de två bockarna Tanngnjóstr och Tanngrisnir. Huruvida julbocken kan kopplas till dessa symboliska djur är omdiskuterat. Det finns också teorier att traditionen med julbock härstammar från att man kring juletid slaktade en get.[1]
I Sverige förekom förr en jultradition där ungdomar gick runt bland gårdarna och framförde enklare skådespel eller sjöng julbocksvisor. En i sällskapet var alltid utklädd till bock, ibland med en mask gjord av halm, och som tack för uppträdandet fick de mat och dryck till ett gillesom hölls i mellandagarna. I delar av Sverige fortlevde denna tradition fortfarande kring mitten av 1900-talet. Under 1800-talet förändrade traditionen gradvis till att personen utklädd till bock delade utjulklappar på ett sätt som föregick dagens jultomte.
En populär lek var också att ställa in en bock av halm eller trä i smyg hos grannarna. Då gällde det för den som fått bocken att osedd lämna tillbaka den. Nuförtiden tenderar julbockens roll att inskränka sig till att vara en prydnad i närheten av granen. I Finland förekommer det fortfarande på vissa ställen att julklapparna delas ut av julbocken, joulupukki, vilket också är det finska ordet för jultomte.[1]






Så fiaxt och klart...

idag blir det att klä granen med lilltjejen, ska bli riktigt kul :-)



Sista klapparna blir förhoppningsvis köpta  i morgon innan man drar till St. Markus vinkällare vilket skall bli otroligt trevligt :-)

Nä hej hopp snart är det fika

onsdag 19 december 2012


En Julig julhistoria :-)

Smålandsbonden ringer sin son i Stockholm några dagar före julafton.
- Jag vill inte förstöra helgen för dig, men jag måste tala om att din
mamma och jag ska skiljas. 45 års olycka får räcka!
- Vad pratar Du om pappa? skriker sonen i luren.
- Vi står inte ut med varandra längre och jag orkar inte prata mer om det.
Ring din syster i Kiruna och tala om det för henne.
Panikslagen ringer sonen till systern, som exploderar i telefonen:
-Aldrig I livet att de ska skiljas, säger hon. Jag tar hand om det här!
Hon ringer omgående pappan och säger bestämt:
- Ni ska inte skiljas! Gör ingenting förrän vi kommer!
Pappan lägger på luren och vänder sig till sin fru med orden:
- Det är okej. De kommer hem till jul och de betalar resan själva.

tisdag 18 december 2012

Jaha så är några klappar till inhandlade, nice….. fast fortfarande är det många kvar. I morgon blir det Trelleholla se kontoret och sen blir det ja vad det nu blir. Kanske träning på kvällen får se om man orkar och att man kommer iväg i rätt tid.



Midvinternattens köld är hård,
Stjärnorna gnistra och glimma.
All sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Står där så grå vid lagårdsdörr,
grå mot den vita driva,
tittar, som många vintrar förr,
upp emot månens skiva,
tittar mot skogen, där gran och fur
drar kring gården sin dunkla mur,
grubblar, fast den ej det lär båta
över en underlig gåta.
      Viktor Rydberg




Att en sådan liten sak som att träffa en vän kan betyda så mycket. Man blir ju bara glad :)


Skickat från min iPhone
Shit vilken huvudvärk jag HAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRR. Är ju helt groggi, tur man han proppa i sig några tabletter :-)

Kan bero på att man har stressat en hel del. Först morgonträning sedan kundbesök och sen in till kontoret..........

wojne wojne :-)

måndag 17 december 2012

Man säger ibland att "tiden den bara rinner iväg" och idag stämmer det nog rätt bra för det är blött och slaskigt ute och jag själv tycker att tiden går så himla snabbt. Wow man hinner alls knappt med men det gör ingenting för snart är det jul och julledighet...... så fucking skönt det skall bli med jul och gott nytt år och en sista skål.

Nä ha det lunch så får man se om man hinner skriva något sen :-)

söndag 16 december 2012




He he min dotter sa till mig nu precis när jag gjorde mat.

-: Pappa jag tycker du skall raka dig.

-: varför det då?

-: jo därför du är som en riktig klanta och så går det inte så bra att krama dig.

-: Hur är en klanta då? undrade jag.

-: Jo en klanta är en sådan som bara glömmer hela tiden och missar att göra viktiga saker och så är han      rolig.

Så ni som undrar vad en klanta är kan jag upplysa er om att det är en skäggig figur som bara glömmer saker och är lite smålustig.

Är också världen stoltaste pappa då min son fick ett hederspris på sin ridklubb idag eftersom han är så otroligt duktig och hjälpsam med barnen och knattarna. Shit vad jag älskar min familj. Vad hade man gjort utan dem.

Annars så är det tredje advent idag och man skall till jobbet i morgon. Blä säger jag, tomt utan sin vapendragare. Mesta av all glädje är borta. Jag menar jag har dragit in en miljonaffär men ändå så känns det bara allmänt trist :-(

Får väl höra om vi skall luncha i veckan som kommer. Nä hej hopp pille snopp ha en bra kväll på er för det skall jag ha.








Så trött man är nu, tror jag kommer till att somna i soffan helt enkelt. Men det får man väl lov att göra. Har ju varit riktigt duktig idag. Handlat gran, klappar med mera. Så ja man är rätt färdig, så färdig att jag skall bara lägga mig här under filten och bara mysa :-)


lördag 15 december 2012

fredag 14 december 2012

.... är det som eftersträvas i helgen. samtidit som man skall handla klappar till alla. Guuud va jag är slut i huvudet nu ......tilt och super tilt
AAAAAAAAhhhh fredag och jag har häcken full. Är man lite stressad eller bara jättemycket.... nä nu har jag inte tid med mer, måste stressa vidare :-)

                                                            önsketänkande  :-)

torsdag 13 december 2012

Jag har en arbetskollega …..och hon ser rätt igenom mig, för idag när vi satt och fikade så sa hon bara helt lungt………vet du jag är säker på att du är på väg bort här ifrån. Blev man paff eller……. fast hon har ju samtidigt rätt.

För övrigt så vill jag tipsa om ett program på svt idag vid 2300. Musikhjälpens insamling för friskt vatten. Programmet spelas in på Stortorget i Malmö och det sänds direkt :-)……Väl värt att se…..







Vojne vojne så trött man är alltså. Sov som en stock inatt. Beror ju säker på att man kom hem igår efter ett dygn i kbh. Så skoj man hade och man kommer aldrig ha så roligt igen i alla fall inte på sin nuvarande arbetsplats för nu har gänget så saktat börjat splittras och luckras upp. Men det blev en väldigt bra grande final.

Idag blir det en tur till L-krona och sen Helsingborg och just det ja, det är ju lucia idag.

Så go morgon "gäsp " på er och ha en trevlig lucia




tisdag 11 december 2012


Fan sa skoj battre an sa har blir det aldrig :)

Skickat från min iPhone
Jaha en dag på SOS international och nu hotellet för att sen åka till Wallmans salonger :)

Nice :)


Skickat från min iPhone


Pa stationen och vantar pa att dra till Kopenhamn :)

Skickat från min iPhone

måndag 10 december 2012


Se så mycket snö vi har. Bilden är tagen från våran balkong. Nu har man verkligen fått så som man vill ha det och det är så nice. Vad händer annars då. Tja en liten titt på nobelmiddagen är det som gäller nu.

I  morgon är det fest med jobbet, då nalkas Köpenhamn och det kan bli riktigt skoj sen har halva veckan gått i ett nafs :-)

trevlig kväll på er :-)
Det snöar för fullt och det är bara så himla underbart. Ge mig mer bara mer snö he he he :-)

Skall bli kul att slira på vägarna sen ;-). Tur man  har bra vinterdäck :-)

söndag 9 december 2012

lördag 8 december 2012

                                                             Stressigt för vår jultomte



För inte alls länge sedan och långt borta, skulle Tomten göra sig redo för sin årliga rundtur. Men det var bara problem överallt.
Fyra av hans nissar var sjuka och vikarierna kunde inte producera leksaker lika snabbt som de ordinarie nissarna. Tomten började känna sig pressad av att ligga efter tidtabellen.
Så meddelade fru Tomte att hennes mamma skulle komma på besök, något som stressade Tomten ännu mer.
När han gick för att sela renarna upptäckte han att tre av dom skulle till att föda och två hade hoppat över stängslet och var ute och rumlade på egen hand. Mer stress.
Och när han skulle börja lasta släden gick en bräda av och säcken med leksaker föll i marken och gick upp. Leksakerna spreds ut runt släden.
Frustrerad av allt detta gick Tomten in för att få en kopp kaffe och en whisky. När han kom till barskåpet upptäckte han att nissarna hade gömt spriten och det fanns inget att dricka. I sin frustration tappade ha kaffepannan som gick i tusen bitar, som spreds över köksgolvet.
Och när han hämtade kvasten för att sopa upp bitarna upptäckte han att möss hade ätit upp alla strån i kvasten.
Just då ringde det på dörren och Tomten gick muttrande för att öppna. Där stod en liten ängel med en stor och vacker julgran. Ängeln undrade: "Var vill du jag skall ställa den här julgranen, Tomten?"
Och det mina vänner, är varför vi har en ängel i toppen på julgranen.






Skickat från min iPhone :-)



Pappa kan ha rätt ...... Är något min dotter motvilligt erkände idag. Enligt hennes filosofi så behöver man inte ha mycket kläder på sig när solen skiner. Men enligt pappa så behöver man. Dessa två olika tänkesätt och mycket tjafsande ledde till att det var en hyfsat tunnklädd lilltjej som åkte ut till ridhuset idag.
45 min senare så var det dax att avbryta lektionen eftersom hon frös så mycket och ja hon fick ju hålla med om att pappa kan ha rätt. Men det satt långt inne.

Så vi fick avsluta med att gå på Burger king så att man fick upp värmen igen :)


….and nothing else matters ;-) (spelades just nu på radion, fantastisk bra låt)