Värme

Värme

tisdag 31 december 2013

Så mina vänner, då är ännu ett år snart till ända och det har varit ett år med många förändringar både privat och på jobb i alla fall för vissa av oss. Så mitt tips till er innan ni tar fram den där champagnen som står i kylen och poppar korken högt mot skyn vid midnatt.


 Kanske man skall stanna upp en minut eller två och njuta, fundera och reflektera över  det år som snart har passerat. Kanske skall man  passa på att slå sig lite för bröstet och konstatera att "ja det här har jag gjort riktigt bra" eller vara lite självkritisk mot sig själv och bara konstatera att det hade kunnat vara bättre. För det är väl så att man kikar lite tillbaks på alla dessa löften man lovade för sig själv och andra och likaså löften man bröt. Över alla dessa stunder man har haft av glädje,  men även stunder då man har tyckt att livet har varit rätt så trist.


Så det är väl kanske också vad ett nyår innebär- att man har möjlighet att just stanna upp och fundera en minut eller två. Man har möjlighet att få en andra chans - chans att förändra, chans att göra allt bättre, chans att få ge mer och bry sig mer om sina medmänniskor. Så tänk på det när ni står där med champagnen i högsta hugg…... att detta är ert år. Och det kommer till att bli så bra som ni vill att det skall bli, men det är upp till er.



Så ett riktigt gott nytt år på er och låt oss hoppas att 2014 blir ett år med mycket värme och glädje :-)

söndag 29 december 2013

Så börjar detta året att närma sig sitt slut och man riktigt ser hur den sista sanden rinner ner i evighetens timglas allt för att vändas åter en gång. Men det är väl så livet är att vid varje årsskifte så vänds timglaset och man börjar åter på noll med en ny start helt enkelt….. känner att jag börjar bli lite väl flummig nu kanske så nu slutar vi med det  :-)

Nåja är i alla fall rätt nöjd med mig själv, för idag så har jag dragit mig igenom ett 90 min spiningspass med maskinen från helvetet eller som man säger på franska la machine de l'enfer. Var väldigt svettigt men det var det värt. Kropp och själ mådde väldigt bra och man rensade ut allt gammalt hjärnslagg som man hade i huvudet. Så det får nog bli fler sådana här pass.

By the way så är här en liten bild på hur det lilla mekaniska monstret ser ut. Man var rätt så svettig kan jag säga.

Annars vad har annars hänt, tja julen är passerad och det med alla klappar as well. Börjar närma sig nyår vilket skall bli helt ok. Men det blir nykter nyår för min del Sonen skall ju ut på nyårsfest för första gången occcchhhh kycklingpappa som jag är så vill jag ha möjlighet att hämta hem honom om han skulle vilja det …. jag vet jag är kanske lite nojjig men sådan är jag. Älskar mina barn över allt annat och hade inte fixat ett liv utan dem :-)

Nä nu får jag snart sluta för snart blir det in till grannen och dricka glögg och äta pepparkakor.





måndag 23 december 2013

Idag är det  den 23:e dec, alltså lillejul och jag behöver nog inte säga mer. Allt annat är överflödigt känns det  som. Så jag får önska alla en riktigt God Jul :-)







torsdag 19 december 2013

Okej , de första paketen är inslagna…..och det är  efter det man inser att man har ca 20 st kvar.

meeeeeeeen med peppakakor, lite julmust, en julöl, (stor sådan) julgodis.,  julmusik och en himla massa julpapper så kommer man rätt så långt. I morgon blir det sista dan på jobbet innan det nya året träder in. Men behöver jag säga att det är underbart eller

Apropå stjärna så kan jag glatt meddela att den 21:e dec då vänder det. Då börjar ljuset sin mödosamma  vandring att åter ta herraväldet över himlen.

I morgon är det ju också så klart lilltjejens avslutning i kyrkan och eftersom hon är med i kören så skall hon ju så klart vara med och sjunga. Hon har tränat hela veckan här hemma så klart. Skönt att höra att hon inte har ärvt min sångröst i alla fall ;-)



Kunde inte låta bli att lägga med några juliga bilder från Liseberg när vi var där nu uppe på julmarknaden. Må väl och i morgon är en annan dag :-)

tisdag 17 december 2013

Ja då är det dax för herr julbock att snart komma fram. För snart är det lillejul…….. behöver jag säga mer. Tror inte det va, årets höjdpunkt enligt mitt tycke, slår födelsedag, midsommar och julafton med hästlängder. En lång ledighet ligger också för dörren, nästan tre veckor :-). Har man ett stort leende på läpparna eller

Vinter har vi också hunnit med att ha utanför vårt hus. Dock bara för ett dygn men vitt och väldigt fint var det.

Nä god kväll på er. Ha en underbar morgondag :-)

torsdag 5 december 2013

Så är det just nu en mäktig storm som drar in över Skåne och Lund vid namn Sven. Dessa underbara naturkrafter. Älskar det bara och hade jag bott nu nere vid havet så hade jag antagligen stått längst ute på piren och känt hur vinden drog i mina kläder. Har varit nere en runda i stan och bara insupit känslan av jul, naturkrafter och allt annat.

… och inte nog med det. Nu är det till och med lite snö i luften, love it. Nä mina vänner så var det slut med onödigt skrivande idag. Kan bara säga att ja det är kväll och man är lite trött, man hör stormen vina slita och dra i allt som är löst och själv så ligger man bara här och myser.


söndag 24 november 2013



Lisebergs julmarknad en weekend som denna :-)

Göteborg en stad i mitt hjärta. Lika mycket som jag älskar Lund tror jag faktiskt att jag hade kunnat gilla Göteborg. Det känns liksom bara bra när man är i den staden. Allt känns bara hemma om man säger så. Sen att man var barnfri gör ju inte saken sämre i en stad som denna.

Jäpp och i morgon så  är det måndag igen :-(

Så kvällen på er och ha en bra vecka



torsdag 21 november 2013

Om ca en månad så är det bara någon dag innan julafton……MEN var tar all tid vägen. Känns oms det bara är några dagar sedan det var sommar och man hade semester och någon ordentlig höst tycker jag nog inte vi har haft. Och nu är det vinter och det ända som saknas är snön.

Förutom att det är snart jul så är det ju snart även en ny helg och vilken skön helg det skall bli. Barnfria är vi och skall bara lyxa till det hela helgen. Känns som att det behövs.



Vet ni,  där är de som säger att omger man sig med positiva tankar och människor så blir det som man vill ha det. Jag tror att de har rätt och för min del har det funkat rätt så bra. Har även testat med negativa tankar och jäpp även det funkar. Så med andra ord så blir det ofta så som man tänker sig eller inte vill att det skall bli om man tänker på det vill säga ;-)



Nä nu är klockan snart sängdax och då skall jag tänka på något helt annat (he he), så god natt på er ;-)




torsdag 14 november 2013

Vikings .. bra serie får jag säga, blir bara bättre och bättre ju mer man kommer in i den. Och sen efter den så kommer "under the dome" också bra serie, fast boken är bättre enligt mitt tycke. I morgon är det veckans bästa dag freeeeeeeedddddaaaagggg, Skönt, skönare och skönast mmmmm :-)

Så här kommer min lilla fredagsbild fastän det är bara torsdag :-)









onsdag 13 november 2013

Efter en väldigt skön kvällspromenad nere i stan så är man åter hemma. Shit vad skönt det är att bo som man gör. Man tar bilen ner ställer den på Mårtenstorget och sen går man en härlig kvällsrunda bara för att man kan. Man ser lite folk, det är lite ljust och vill man så kan man gå in på ett ställe och ta något gott att dricka, just bara för att man kan



I love it :-)

Och nu sitter man hemma och pillemojsar med spotify. Hade tänkt att göra en ny skön house-lista som man kan ha med sig på jobbet :-)



Så må väll alla mallgrodor och pellefanter så hörs vi





Finns det något skönare än att vakna upp på morgonen och inse att man håller om den man älskar.

Tror inte det :-)

måndag 11 november 2013

Bläääääääääääää säger jag, skönt att måndagen är över. Varför händer det inget roligt i mitt arbetsliv. Det är ju skit tråkigt rent ut sagt på jobb, inget skoj som händer över huvud taget. Eller  vad skall man säga liksom. Nu längtar man grymt till jul ledigheten. Skall bli grymt skönt när den infaller och jag skall göra allt jag kan för att trycka ut varenda lediga dag.

Kunde inte låta bli att ta fram en gaaaammmmmaaaalllllll klassiker. Veiron i ottan i det härliga programet Nile city.

Ha en bra kväll :-)



fredag 8 november 2013

Tjena bloggen Man skall väl ha en blogg när man behöver skriva av sig lite och det behöver jag nu. Vaknade i morse med en konstig känsla i magen. En känsla som gäller framtiden, fast jag oroar väl mig egentligen bara i onödan hoppas jag. Vet inte men ibland så får jag en sådan känsla i kroppen lite som om ett tecken eller omen och det är väl både på gott och ont på så sätt. Fast det känns som om att det blir rätt stora förändringar nästa år. Men var de inträffar har jag inte lyckats känna efter ännu. Just nu vill jag bara säga att jag älskar er mina nära och kära och jag gråter ibland inombords om att jag inte hinner med er mer. Men samtidigt vet jag att allt har sin tid.

lördag 2 november 2013

onsdag 30 oktober 2013

Semester , I va dejligt som dansken sa.
Något kort kundmöte i morgon se fri resten av dagen samt fredag. Så skönt , vem vet vad man hittar på då, kanske rent av drar in till Köpenhamn och det hade kunnat vara lite kul.


Har funderat lite och vet ni vad, jag hatar översittare alltså människor som tror att de är förmer än andra. Finns det något värre än sådana förutom mördare då rå.
Men alltså tillbaks igen till översittare, snacka om att de måste ha varit taskigt vaggad hemma eller så jävla mobbad i skolan. Nja det suger rent ut sagt. Vad är det för meningen att trycka åt andra människor bara för att man själv mår så dåligt och är så osäker på sig själv. Fattar faktiskt inte det. Och köra med folk , "typ gör det "och "jag säger att" och " men lilla vännen det är jag som har rätt".


Så här gör vi åt sådana människor. Fast nu skall vi inte låta detta fördärva en kväll som denna.

måndag 28 oktober 2013



Nog sa kloka ord :-)
Skadeglädje ända sanna glädje, eller ? Vad vet jag egentligen, det ända jag vet är att idag har varit en himla bra dag för kropp och framförallt själen. Var längesedan jag mådde så underbart bra i sinnet he he he :-) Men så är det biland. 
Nåja förutom att jag mår så bra , så blåser det otroligt mycket ute. Kopiöst mycket om man får säga så, snudd på megastorm och rutorna skallrar härhemma. Grannens tak har flugit av på vissa ställen vilket inte är kul fast det börjar avta så smått.


Kommer ni ihåg denna låten och sångerskan. Jag gör i alla fall, en lagom skön måndagslåt lite så här innan man går och lägger sig. Får önska en underbar kväll :-)

Ps. Mår så jääääääävla bra he he he

torsdag 24 oktober 2013

Så är det kväll, det har varit en riktigt trevlig med lita Halloween firande på lilltjejens skola.

och nu är det serien vikings som gäller, inte skitbra dock men helt klart sevärd om man tycker det

så ha en förbaskat bra kväll. För det skall jag ha :-)

söndag 20 oktober 2013

Hur  många olika sorters början kan man ha på en blogg utan att det känns som om man upprepar sig, ja inte vet jag. Men antagligen en himla massa :-) ..... eller så bara slutar allt



Om en vecka så flyttar min syster :-) skall bli kul att hjälpa till. Hon och hennes sambo har fått en så fin lägenhet i närheten av grand hotell och till stationen så klart. Högt i tak och med stukatur , lite fix så klart men det kommer till att bli kalasfint när allt är klart.
Om ni tittar på denna bilden så är det faktiskt in genom porten längst ner på sista huset :-). Mer centralt än så kan det inte bli.

Denna helgen som har gått har varit väldigt väldigt lugn, betydligt lugnare än förra helgen då det slutade med bland annat champagne på Grand hotel. Är väl rätt stället att svepa en sådan flaska på ;-)
Ett annat ställe som jag varmt kan rekommendera är Les Halles som finns på gamla saluhallen i Lund
Kan nog lungt säga att det är en om det nu inte är Lunds bästa restaurang. Maten, atmosfären, personalen ja allt andas bara stämning till 100%. Närmare Paris än så här kan man nog inte komma om man inte är i själva staden vill säga.

För nu är det dax att sluta för ikväll. ha det bäst :-)


onsdag 16 oktober 2013

I dag har varit en skön dag,  en dag som är som många andra helt enkelt, bara skön inte komplicerad, enkel att ha att göra med och en dag närmare helg.

Var ute och gick innan en skön kvällspromenad och man känner verkligen att hösten är här och att sommaren är över. Men hösten å sin sida är en riktigt mysig årstid tycker jag. Med alla dessa explosioner av färger, dimmorna på morgnarna  och alla tända ljus. Det är lite magiskt helt enkelt



Tänkte lägga in ett av mina allra bästa favorit stycke så här på hösten ... apropå årstider då rååå ;-)

...och apropå svamp, har ni varit ute och plockat något ute i skog och mark eller ? själv så har det inte blivit någon svamp , möjligtvis fotsvamp, fast det är inte så gott ;-) .... snarare lite småläskigt.

Har även fått tag på en bra låt men en låt som man säkert har glömt bort. Men denna råkar vara en av mina favoritlåtar och lyssnar man på texten så vill man bara, ja vad vill man :-)




en annan "bortglömd" favoritlåt  är röd, het chillipeppars låt "under the bridge"




nä detta får nog vara bra för ikväll, nu skall jag forsätta lyssna på go musik på mitt spotify :-)


söndag 6 oktober 2013

                                                             "one life, then live it"

Det här var en mening som jag såg på en gamal BMW när jag var på väg ner till stan. Jag tycker faktisk att den säger det mesta.
  
                                                            "ett liv, se till och lev det"


Ha en underbar kväll och en ny härlig vecka för det skall jag kan jag säga.

måndag 23 september 2013


Måndagen har snart gått och helgen är redan passé. Men det har varit en bra helg. Först mässa med jobbet på bilpark live. Ett bra arrangemang synd bara att det inte kom något folk, fast det innebar ju att man kunde testa lite bilar så där med ett lagom mellanrum + att jag fick ändå sålt så att vi gick på plus. Häftigast var nog att köra navaran ( en nissan-suv för er som inte kan bilar ;-)    ) på terrängbanan, genom djupa vatten gyttjepölar och över höga branta backar (även de geggiga) sen har vi ju vår lilla BMW som gick djävulusiskt bra på banan. Så att det riktigt tjöt i däcken när man kom i kurvurna ha ha ha hade instruktören vetat det innan  så kanske han hade valt att åka med någon annan. 
Fast en sådan här hade jag hellre kört på Ring Knutstorp om jag får lov att tycka lite och det får jag ju :-)


Lördagen för övrigt då hur var den…. bara mysig skulle jag vilja säga god mat på kvällen sen var man nere med sonen på kulturnatten i sin stad. Jättetrevligt fastän jag var lite emot det från början så det är ju tur att man kan ändra sig. 



Söndagen tittade vi på sommahus på Ivö, i Kristanstad (se på blocket om ni är nyfikna) så himla fint det var, fan det kändes riktigt bra men jag har sagt att vi skall till Ystad nästa helg och titta på ett fritidshus där som min bättre hälft är intresserad av…… så får vi se sen vad som händer.




Har jag lagt mina porscheplaner på is då, neeee det har jag inte.  Jag kollar varje dag för att se om man ser någon som man vill ha. Synd att den i Eslöv blev såld, men där var säkert någon mening med det. Inget sker av en slump för det mesta är ju redan bestämt av ödet eller har jag fel ?????????
Vill ha, vill ha vill ha :-)

tisdag 17 september 2013

måndag 16 september 2013

                                  Ge mig din bokhylla med böcker och jag berättar vem du är.


När jag var hemma hos min syster och hennes sambo i helgen så slog det mig hur lika vi är när det gäller boksmak. Alla gillar vi Stephen King, vi läser Dan Browns böcker, vi fördjupar och gärna i faktaböcker om andra världskriget och då gärna av författaren Antony Beevor. Robert Ludlom har också passerat våra arma små huvuden. Böcker som är på tapeten nu och som vi oxå gillar är lite överraskande nog game of thrones vilket jag inte trodde om min syster men som jag hade kunnat tänka mig om hennes sambo. Sagan om ringen hade också en given plats i denna bokhylla samt  x antal böcker om Frankrike och Paris,Men den största nyheten vilket jag har missat under alla dessa år är att hon är värsta Harry Potter freak. Jag tycker om Harry Potter men jämfört med henne så är jag en bit ifrån. Här snackar vi engelsk version och svensk version och så klart komplett DVD- box + diverse atrealjer till detta som hon hade smugglat in i bokhyllan. 





För övrigt så var det en helt härlig kväll hos syster yster med sambo. Mycket snack om lägenheten de vill köpa och om räntor, renoveringar och annat. Vin blev det så klart oxå Danny Dietrich vin från Alsace ett vitt som jag kan rekommendera om ni någon gång är på det hållet. Samt en helt underbar fiskgryta till detta ( intressant va ;-)......)



Nu är det måndag kväll och man sitter och bara och myser med lilltjejen och allt är så himla bra. Kan bara konstatera att jag är så lyckligt lottad eftersom jag har världens bästa familj. 
Nä ha en bra kväll på er för det skall jag ha och har ni någon bra bok, ja tipsa gärna om den :-)




fredag 13 september 2013

Så då är det fredag och med det en liten fredags bild. Må gott, ha det gott, ha en superhelg och kom ihåg att det blir inte bättre än vad man själv gör den till och att man inte alltid kan få det man önska trots man vill :-)


torsdag 12 september 2013

Oj oj glömd att berätta. Men idag har jag lärt mig ett nytt härligt ord.

Vad sägs om "språkbada" visst är det ett härligt ord. Fick det från min sons lärare som sa det.

Ja och vad det betyder kan ni ju själv räkna ut.

Må väl och låt grodorna hoppa över er

Så, då är det snart fredag igen, alltså var tar veckorna vägen innan man vet ordet av det så är man framme till helgen. 

I morgon blir det film från hemmakväll, god mat och vin …. ohhhh som jag längtar att bara finnas till i soffan och somna när man vill utan att behöva tänka på att stiga upp dagen efter :-)

Men ikväll blir det att titta på gladiator, en rätt bra film :-)

Funderar nu när jag ser honom om man skulle skaffa likadant skägg som han har. Vad tror ni :-)

onsdag 11 september 2013

Nu har en mysig årstid klampat in i ens liv för nu har hösten kommit. Det börjar bli lite kallare, lite blötare, lite mörkare och framförallt lite mysigare. Där var en gång någon som sa till mig att hösten är den årstid som är mysigast för då kommer regnet och man har en anledning till att vara inomhus och tända levande ljus. Jag kan bara hålla med för hösten är mysig med allt som kommer med den.


Det jag också gillar med hösten är att det är då alla studenter kommer tillbaks igen till Lund. Nya som gamla. Det är lite grann som när flyttfåglarna drar söderut. Är rätt så skoj att höra de nya studenternas samtal när de har landat i stan. 

Typ såhär kan det låta 

-:shit nu måste man handla allt själv

-: vet du hur tvättmaskinen funkar

-: fan, jag har 1200 hundra sidor kvar att läsa igenom till nästa vecka


I morgon är en annan dag så har det bra så hörs vi 






måndag 9 september 2013

ha ha ha :-)

Har normalt sett inte så mycket övers för tv serier eftersom jag anser att de bara tar min tid och jag tycker man kan fylla livet med något vettigare. Men en serie har jag fastnat för på senare tid och det är den här.

Den är riktigt rolig. Nä nu är klockan past bedtime och nu skall jag sova så ha det världsbäst :-)

fredag 6 september 2013

Fan oxå, bet precis av en tand. Inte skoj och jag som hatar att gå till tandläkaren :-(. Ja det blir väl bara att ringa på måndag och beställa en tid för att fixa den.

Fast nu är det fredagkväll och med det fotboll Sverige-Irland. Heja, heja, heja :)


Till vänner som jag känner, en riktigt god hel :-)

torsdag 5 september 2013

Idag har jag varit gräsänkling snart en vecka och jag kan säga att det är riktigt tråkigt + att man är faktiskt rätt trött med tanke på alla aktiviteter som skall hinnas med med barn och annat. Så all kred till de ensamstående föräldrar därute. Ni gör ett himla slitgöra, kan omöjligt vara enkelt att få allt att funka smidigt. 




I morgon är det fredag vilket är rätt skönt. Alltid skönt när det är fredag om man säger så. Någon dags ledighet och lite sovmorgon är väl aldrig fel. 

För övrigt något skoj att berätta då….. nja faktiskt inte, har varit på möte med ett företag som heter…..censur…….de ville snacka försäkringar och framtid :-)…. min framtid verkade som. Fast jag är ju rätt nöjd med den framtid jag redan nu har så… jag vet inte riktigt. Sen har det varit möte/ konferans på kontoret, vilket har varit lite givande.

Nu är det kväll, slötittar på TV (transporter3 ) och snart somnar i soffan. Lilltjejen sover och Jojjo städar på sitt rum. Phua, ännu en kväll snart till ända 

 så ha det världsbäst alla :-)