Värme

Värme

tisdag 5 februari 2013

Ha ha ha ibland blir det hur smålustigt som helst. tvättade håret precis på lilltjenen då man hör världens brakare alltså en äkta fjärt och både hon och jag tittar förvånat på varandra och hon ropar

-: vad var det

-: (jag) det var nog en megasuperstor fjärt

-: men pappa då du kan ju inte fisa här inne

-: (jag igen ) men du det var ju inte jag det var ju du som fes i vattnet

… och sen hysteriskt skrattandes båda två :-)

har oxå studerat mitt kinesiska horoskop eftersom det är nyår där nu. Detta året så är det ormens år och själv är jag oxe. Det som är lite ruskigt är att det stämmer ruggigt bra med mitt vanliga horoskop. Se nedan.

________________________________________________________________________________

År som var oxens år: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009. 

Det kinesiska stjärntecknet Oxen har en del gemensamt med den västerländska astrologins oxe, nämligen att den är en hårt arbetande individ som har ett stabilt humör och tycker om att bevara gamla traditioner. Oxens år, som är det andra året i det kinesiska horoskopet, symboliserar målsättning och jobbet som krävs för att uppnå dessa mål. Oxen tror på den långsamma vägen och är säker på att den bästa vägen till framgång är uthållighet. 



Oxens tecken

Oxens tecken är nog det mest pålitliga tecknet av alla. De är duktiga på att organisera och planera och jobbar mot uppsatta mål. Tålamodet är det inget fel på, det är snarare fantastiskt. De går sin egen väg och törs inte lita alltför mycket på andra människors råd. Människor födda i oxens år är också väldigt lojala men glömmer inte heller oförätter så lätt. Oxar kanske inte är de mest kreativa eller galna personer men i oxen får du en verklig vän om du kan förtjäna dennes kärlek. 

Personer som fötts i oxens år är hemmakära och gillar att ta hand om sitt hem. Deras hem är verkligen deras borg. Man vill inte gärna reta upp en oxe för när du väl väckt hans eller hennes vrede är det inte roligt. 

Oxar jobbar mycket, ibland alltför mycket. De skulle nog ofta tjäna på att ta en paus då och då och vila upp sig. De har näsa för detaljer och klarar av monotont arbete bättre än de flesta andra. På jobbet är de ensamvargar som inte tycker alltför mycket om grupparbete. 

Det sägs att oxar ofta får ett långt liv. 


Ett kinesiskt år har ett djur som symboliserar det men också en anknytning till ett av de fem kinesiska elementen. Här nedan kan du se de exakta datumen för oxens år samt vilket element respektive år tillhörde:
  • 3 februari 1973 – 22 januari 1974: Vatten

och det passar ju att denna är röd. Eftersom jag är kräfta i den västerländska astrologin ;-)

Nä gott folk ta en kräfta  och sära på benen och sug av den så får ni ha en bra kväll


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar