Värme

Värme

tisdag 28 februari 2012




Det var en gång ett litet paket……
Har fått en hel del frågor från mina närmaste kollegor ang ett litet brunt paket som har skymtats på mitt skrivbord. De undrar förstås vem paketet är till och mitt svar är att …… jag vet inte för den som skulle ha detta paketet är …borta,puts väck , finns inte kvar :-( . Så nu är där ett paket utan ägare och det är nog bra det. Det får vara kvar som en påminelse för en tid som har varit helt enkelt:-).

Annars då , vad har hänt i mitt simpla liv. Ja inte så mycket faktiskt. Inte mer än att jag tycker jag har väldigt flyt i mitt liv för tillfället. Känner mig lugn och harmonisk för stunden, tycker det mesta i mitt liv funkar väldigt bra. Har bra flyt på jobbet, ligger faktiskt enligt min underbara chef väldigt bra försäljningsmässigt. Man mår inte direkt skitdåligt så som man gjorde innan jul, fast det hade ju sina randiga och rutiga skäl och när man väl kom underfull med det. Ja då kunde man ju börja bearbeta det hela på ett annat viss helt enkelt.

Till helgen som kommer kan det bli väldigt intensivt. Först på fredag med after work. Kommer nog att bli riktigt skoj, många som har anmält sig till denna tillställning och ja vem vet det kanske kan bli riktigt dramatiskt med ett rejält fylleslag, massa skandaler , svartsjukedramer , skottlossning, fyllefinkan för misshandel …. eller nä kanske inte. Blir nog bara allmänt himla trevligt och umgås med himla trevligt folk helt enklet och sen när man tycker att man har fått för himla mycket så går man bara upp till sitt himla rum på hotellet och sover ruset av sig för att sen dagen efter få en himla nice hotellfrukost. Eller om inte det passar så åker man med sin himla trevliga kompis hem :-). Oavsett vad så kan det bli himla trevligt .

Sen på lördag så är det 30 – års fest med syrraaaaaaannnn. Kan bli skoj det med. Har lovat att hjälpa till att laga mat och vara allmänt trevlig. Känns som om att det kan bli tungt då syrrans tillställningar med hennes kompisar kan bli rätt så om man säger så här rättsåalkoholhlaktiga …. Hängde ni med där :-)

Mmm så denna helgen kan det bli rätt så fullt i rutan fast det kan man väl ta helt enkelt. Är mest bara lite bekymrad hur jag skall fixa med min träning. Men det löser sig nog. Testade mina gamla ridchapps nu i helgen och konstaterade att de satt som ett ålaskinn på mig. Rätt tight helt enkelt. Men det som var lite skoj var att de satt inte tight på grund av fett utan snarare av muskler som har kommit fram igen nu när man tränar. ÄR RÄTT NÖJD :-). En annan kul sak är ju att man så smått börjar skymta en mage igen och då menar jag inte en kulmage. Utan snarare en liten tränad mage MEN det är ett bra tag tills vi är nere på 1997 års nivå. Men ändå…. liksom det är skoj helt enklet.

Min träning och min målning samt mitt helt ointressanta bloggande gör så att jag mår brat. Det gör så att jag kan vara fukoserad på det jag skall och hålla mina tankar i styr :-)

Ja det var allt för denna kväll, vet ej om jag hinner med att blogga innan helgen eftersom det är så mycket att göra på jobbet och hemma helt enkelt.

Så lite kort info om våra namsdagsbarn idag. För idag har Maria namnsdag vilket har sitt ursprung från namnet Mirjam.

Mirjam tror man i sin tur kommer från det hebreiska tolkandet av vacker, rebellisk , hav av bitterhet.
Går man sen på den egyptiska sidan så lär det ha kopplingar till orden mry (älskade) mr (kärlek)
(MM dessa Marior, jag säger det, man skall vara försiktig helt enklet)

Men vi kan vara säkra på att vi egentligen aldrig lär få reda på var ordet Maria kommer ifrån utan de lär bara vara älskad av oss andra

Så ta hand om er och grattis på namnsdagen alla Marior :-) idag är er kväll.

fredag 24 februari 2012

Jaha så är man barfri i morogneftermiddag eftersom sonen med lillasyster skall vara på "ridläger" oj en hel kväll utan barn och sååååå mycket skoj man kan hitta på. Man kan tex gå ut och äta, se på bio, hälsa på lite oplanerat kompisar och så kan man gå ut och festa till det om man vill det. En eftermiddag /kväll full med en himla massa möjligheter helt enklet. Eller så blir det så här att när kl är 21.00 så har man somnat i soffa. Fast det vore lite trist tycker jag lite spontant.

Vad har mer hänt då...... jo jag har kollat upp lite mer hur det funkar inför Kebenekajsetrippen om den nu blir av. Lite tider som man skall passa och vad man bland annat skall ha med sig.

Sen kan man ju glädjas åt att våren äntligen har kommit till oss. Vilket inte kändes som en sekund för sen och då har vi inte haft mycket snö här nere kan man säga. Men vår är ändå vår, så himla mysigt helt enklet. Man känner att bar någon grad högre temperatur samt lite sol gör underverk för både kropp och själ.

Nä nu är det att gå upp till sonen och bara va lite med honom. En trevlig kväll allesamman och ta hand om er :-)

tisdag 21 februari 2012


5123 ja det är det talet gott folk som kan till viss del styra mitt sommar äventyr. För 5123 kr är vad det kostar per person att ta sig från Malmö upp till Kebenekajse med övernatting på fjällstationen.

Shit vad ball det hade varit, det får ni hålla med om och håller man sig tydligen bara på sydtoppen så skall det inte vara så farligt. Det är nordtoppen man skall passa sig för :-).

Där ser man vad en konferans på jobbet kan leda fram till när man står språkar med trevligt folk på en fest på kvällen. Nu som sagt var skall den bara genomföras och det är nästan så att jag till och med kan tänka mig åka den själv om det skulle vara så. Ni vet bara för att ha gjort det. Kunna checka av det på sin livslista liksom :-)

I morgon blir det ringa fjällstastionen för att uppdatera mig med priser och tider och vilken utrustning man bör ha med sig.

Och ja för övrigt så är det bara kalasbra. Livet funkar och det är ljusare både på kvällar och på mornar. Ha det bra, som Kalle sa till Hobbe innan han puttade ut honom för pulkabacken.....

söndag 19 februari 2012

Då är det snart måndag och denna helgen är snart över. Har varit en otroligt trevlig helg med vänner som var nere i går och idag så ja man har bara funnits till. Har hunnit med Väla i Helsingborg och ja vad skall man säga det är STORT. Klarar ju av med lätthet att gå vilse på detta shopingcenter. Fast övriga familjen var rätt så nöjda ( inte att jag gick vilse då alltså)

Efter detta så susade man ner till Lund och tittade på sitt hus som snart är klart och ja det känns jättebra helt enklet. Där vi skall bo känns som en bra plats och så sprang vi på våra blivande grannar och de verkar vara riktigt trevliga. De är i våran egen ålder. Så ja det skall nog funka bra känns det som.

Har lyckats med det fantastiska idag när jag var ute och sprang att jag har fått träningsvärk inuti låret och i ballarna (röven på skånska för er som inte visste detta ;-)...) så som det är nu så kan man inte sitta ordentligt utan man får halvligga ner när man sitter i soffan. Är lite halvjobbit faktiskt och jag hoppas det går över till i morgon.

De kloka säger -:gör inte så
De dåraktiga säger -:varför inte

De kära säger -:jag vill, jag vill kyssa bara dig
De sårade säger -: Jag vill bara bort och aldrig se dig mer

De unga säger -: Mitt liv är ditt liv och allt har vi tillsammans
De gamla säger -: Mitt liv är mitt liv och jag vill ha mer

Barnet säger till sin förälder -: varför finns jag
Föräldern svara -: För att ge livet en mening

Allt är bara en massa frågor
Allt är bara massa känslor

Och allt är stort men störst är kärleken
för utan kärleken stannar livet
utan pirret, slutar vi att leva

så tänk på varandra

:-)

tisdag 14 februari 2012

“Why do we have to listen to our hearts?” the boy asked, when they had made camp that day.

“Because, wherever your heart is, that is where you’ll find your treasure.”

Kan man avsluta Valentins day bättre än så? Tror faktiskt inte det, den meningen säger väl det mesta. Där du har ditt hjärta finner du din skatt :-)

Nä utanför snöar det för fullt och blåser till och med. Och vem vet om man har riktig tur så håller det kanske det onda borta i morgon, om man har tur alltså :-)

Nu är det snart dax att gå och lägga sig och mysa under täcket.... mmmm finns det något härligare när det blåser och snöar ute.... ja det finns det så klart men det tar vi inte här och nu.

Ha det bäst allesammans och sov gott :-)

måndag 13 februari 2012

Idag är det måndagen den 13 feb och vilken dag det har varit. Har hänt en hel del kuliga saker idag. Har haft en väldigt trevlig lunch idag vilket innebar ett himla massa utbyten av tankar idéer. Har varit en kreativ och stimulerande stund helt enkelt :-)

Förutom detta så har det varit en fantastisk och lite halvmagisk vinterdag . Har varit så vackert när man har varit ute idag. Med all rimfrosten på träden och knirret under skorna när man har varit ute och gått. Fast redan nu är jag rätt trött på snön så nu får våren verkligen komma. Vill ha solsken, glass i munnen, kortarmad tröja, fågelkvitter och en himla massa värme som värmer en gott.

Har också beslutat mig att inte publicera min ”mörka dikt ” då den är alldeles för mörk att lägga ut så här dagen innan alla gulliga hjärtans dag ;-). Man får se det från den ljusa sidan istället och bara tänka goda tankar helt enkelt. Plus det är så mycket trevligare eller hur …..

Nä nu är det snart dags att lägga lilltjejen. Just nu hör jag hur hon busar omkring med jojjo inne i hennes rum …och som det låter med en studsboll och ja då kan det sluta riktigt hur som helst :-)


Sa kom vinter och allt ar vitt och fint :)



Vinter i skane :)

söndag 12 februari 2012

Substantiv
Böjningar av vän Singular Plural
utrum Obestämd Bestämd Obestämd Bestämd
Nominativ vän vännen vänner vännerna
Genitiv väns vännens vänners vännernas

vän

uttal: /vɛn/
1.person som en annan person är nära bekant med och vars relation till denna präglas av positiv kontakt, ömsesidig tillgivenhet och tillit
till
Till festen har vi bjudit in vänner och bekanta

Idag är man trött då man hade vänner över igår på lite mat, dryck och till viss del födelsedagspartaj.
Allt samman med väldigt goda vänner om man får säga så och det får man.

Har även hunnit med att springa milen, måla samt skriva en dikt. Så ja jag har varit riktigt kreativ. Dikten vet jag inte om jag vill publicera ännu då det är en rätt så hemsk och mörk dikt. Hämtat insperation från en dröm jag hade för några veckor sedan. Fast nu när det är snart alla hjärtans dag så kan det kanske vara lite skoj och lustigt att komma med något helt motsatt. För den är rätt så hemsk.
Lite ihhh att öppna upp för sin mörka sida är det allt. Nåja vi får se hur vi gör helt enkelt.

Annars så har det varit en helt ljuvlig dag, sitter just nu och tittar på Alice i undderlandet med lilltjejen och hennes kompis. Och innan man vet ordet av det så är det natti natti time :-)

fredag 10 februari 2012

Jag har konstaterat att jag är nog den stoltatste pappa som finns just nu på denna jord. Efter man hört vad min son skall göra i skolan idag.

Där finns en kille i hans klass som är rätt så mobbad. Han fyller år idag så igår sa min son till min hustru att han ville köpa ett choklad till honom eftersom de som fyller år i klassen brukar få choklad av sina klasskamrater och han trodde inte att han skulle få något av de andra. Men han ville i alla fall ge ett cholkad för han tyckte att så gör man.

Blir så väldigt glad att se att han har så stort hjärta och så mycket känslor för sina medmänniskor. Men framför allt att han är så stark i sig själv och våga gå emot mobbarna och markera att alla är lika värda.

Min grabb är underbar :-)

fredag 3 februari 2012

En liten dikt som jag har gjort :-)

Jag älskar dig
Känn på orden
Jag älskar dig
Smaka på dem
Jag älskar dig
För vissa betyder dem allt
Jag älskar dig
För vissa betyder de inget
MEN jag älskar faktiskt dig
Trots att du inte tror det
Jag älskar dig
Trots att du hatar mig ibland
Jag älskar dig
Trots jag vill hata dig ibland
Jag älskar dig
kravlöst
Jag älskar dig
förutsättningslöst
jag älskar dig
För du är du
Jag älskar dig
Med alla små egenheter du har
Jag älskar dig
För att du ser mig trots alla fel och brister jag har
Jag älskar dig
För att du låter mig vara jag
Jag älskar dig
För att du får det att pirra i mig
Jag älskar dig
För att
Jag älskar dig
För mitt hjärta det har du fått
Jag älskar dig
så något har du nått :-9
Har varit en helt underbar vecka har riktigt njutigt, synd bara att fredagen fick ett sa trist slut. Men men det ar sadant man inte kan styra over. Livet gar liksom vidare och ja det kanns redan battre :)
Ibland hade man velat beratta en himla massa men man gor det inte konstigt nog. Och sa kommer man pa det forst nar det ar kort. Sa ett gott rad gott folk, prata med varandra innan det ar for sent. For idag har jag fatt erfara nar det ar kort och forsent och det ar inte skoj.

Na nu ar det sonens ridning som galler. Sa ha det sa bra tills vi hors igen. Kan meddela att det ar j-vligt kallt , bhurrrrr

Hej hopp hasta-pollen :-)

torsdag 2 februari 2012



Så här såg den ut, byrån alltså. Inte mycket att skryta om. Men vit målarfärg och en stenskiva på så kan den bli riktigt snygg:)

Annars så är det en riktigt soft och skön kväll ikväll :-) Njuter i fulla drag bara :-)

Vilar upp sig inför helgens bravader och aktiviteter :-)




Tyvärr så gör sig inte bilden riktigt rättvis men just nu så sitter jag och beskådar en helt underbar solnedgång. Det är sådana små guldkorn man inte kan få för mycket av. Utanför så är det rätt så kallt, hela 5 minus fast det gör ju ingent eftersom man sitter inomhus och bara njuter. Snart är det dax att åka hem. Skalll bara försöka proppa in en byrå i bilen som min hustru har köpt... och det kan bli lite struligt eftersom den är rätt så stor. Spännande nästan jämt.

Har kommit på ett nytt motiv till en tavla jag skall måla. Skall bli kul och se om den blir så bra som jag tror den blir :-)

Nä hej hopp nu får man väl jobba klart i stället så att man kommer hemåt. Ha det bra alla och inga :-)