Värme

Värme

måndag 23 september 2013


Måndagen har snart gått och helgen är redan passé. Men det har varit en bra helg. Först mässa med jobbet på bilpark live. Ett bra arrangemang synd bara att det inte kom något folk, fast det innebar ju att man kunde testa lite bilar så där med ett lagom mellanrum + att jag fick ändå sålt så att vi gick på plus. Häftigast var nog att köra navaran ( en nissan-suv för er som inte kan bilar ;-)    ) på terrängbanan, genom djupa vatten gyttjepölar och över höga branta backar (även de geggiga) sen har vi ju vår lilla BMW som gick djävulusiskt bra på banan. Så att det riktigt tjöt i däcken när man kom i kurvurna ha ha ha hade instruktören vetat det innan  så kanske han hade valt att åka med någon annan. 
Fast en sådan här hade jag hellre kört på Ring Knutstorp om jag får lov att tycka lite och det får jag ju :-)


Lördagen för övrigt då hur var den…. bara mysig skulle jag vilja säga god mat på kvällen sen var man nere med sonen på kulturnatten i sin stad. Jättetrevligt fastän jag var lite emot det från början så det är ju tur att man kan ändra sig. 



Söndagen tittade vi på sommahus på Ivö, i Kristanstad (se på blocket om ni är nyfikna) så himla fint det var, fan det kändes riktigt bra men jag har sagt att vi skall till Ystad nästa helg och titta på ett fritidshus där som min bättre hälft är intresserad av…… så får vi se sen vad som händer.




Har jag lagt mina porscheplaner på is då, neeee det har jag inte.  Jag kollar varje dag för att se om man ser någon som man vill ha. Synd att den i Eslöv blev såld, men där var säkert någon mening med det. Inget sker av en slump för det mesta är ju redan bestämt av ödet eller har jag fel ?????????
Vill ha, vill ha vill ha :-)

tisdag 17 september 2013

måndag 16 september 2013

                                  Ge mig din bokhylla med böcker och jag berättar vem du är.


När jag var hemma hos min syster och hennes sambo i helgen så slog det mig hur lika vi är när det gäller boksmak. Alla gillar vi Stephen King, vi läser Dan Browns böcker, vi fördjupar och gärna i faktaböcker om andra världskriget och då gärna av författaren Antony Beevor. Robert Ludlom har också passerat våra arma små huvuden. Böcker som är på tapeten nu och som vi oxå gillar är lite överraskande nog game of thrones vilket jag inte trodde om min syster men som jag hade kunnat tänka mig om hennes sambo. Sagan om ringen hade också en given plats i denna bokhylla samt  x antal böcker om Frankrike och Paris,Men den största nyheten vilket jag har missat under alla dessa år är att hon är värsta Harry Potter freak. Jag tycker om Harry Potter men jämfört med henne så är jag en bit ifrån. Här snackar vi engelsk version och svensk version och så klart komplett DVD- box + diverse atrealjer till detta som hon hade smugglat in i bokhyllan. 





För övrigt så var det en helt härlig kväll hos syster yster med sambo. Mycket snack om lägenheten de vill köpa och om räntor, renoveringar och annat. Vin blev det så klart oxå Danny Dietrich vin från Alsace ett vitt som jag kan rekommendera om ni någon gång är på det hållet. Samt en helt underbar fiskgryta till detta ( intressant va ;-)......)



Nu är det måndag kväll och man sitter och bara och myser med lilltjejen och allt är så himla bra. Kan bara konstatera att jag är så lyckligt lottad eftersom jag har världens bästa familj. 
Nä ha en bra kväll på er för det skall jag ha och har ni någon bra bok, ja tipsa gärna om den :-)




fredag 13 september 2013

Så då är det fredag och med det en liten fredags bild. Må gott, ha det gott, ha en superhelg och kom ihåg att det blir inte bättre än vad man själv gör den till och att man inte alltid kan få det man önska trots man vill :-)


torsdag 12 september 2013

Oj oj glömd att berätta. Men idag har jag lärt mig ett nytt härligt ord.

Vad sägs om "språkbada" visst är det ett härligt ord. Fick det från min sons lärare som sa det.

Ja och vad det betyder kan ni ju själv räkna ut.

Må väl och låt grodorna hoppa över er

Så, då är det snart fredag igen, alltså var tar veckorna vägen innan man vet ordet av det så är man framme till helgen. 

I morgon blir det film från hemmakväll, god mat och vin …. ohhhh som jag längtar att bara finnas till i soffan och somna när man vill utan att behöva tänka på att stiga upp dagen efter :-)

Men ikväll blir det att titta på gladiator, en rätt bra film :-)

Funderar nu när jag ser honom om man skulle skaffa likadant skägg som han har. Vad tror ni :-)

onsdag 11 september 2013

Nu har en mysig årstid klampat in i ens liv för nu har hösten kommit. Det börjar bli lite kallare, lite blötare, lite mörkare och framförallt lite mysigare. Där var en gång någon som sa till mig att hösten är den årstid som är mysigast för då kommer regnet och man har en anledning till att vara inomhus och tända levande ljus. Jag kan bara hålla med för hösten är mysig med allt som kommer med den.


Det jag också gillar med hösten är att det är då alla studenter kommer tillbaks igen till Lund. Nya som gamla. Det är lite grann som när flyttfåglarna drar söderut. Är rätt så skoj att höra de nya studenternas samtal när de har landat i stan. 

Typ såhär kan det låta 

-:shit nu måste man handla allt själv

-: vet du hur tvättmaskinen funkar

-: fan, jag har 1200 hundra sidor kvar att läsa igenom till nästa vecka


I morgon är en annan dag så har det bra så hörs vi 






måndag 9 september 2013

ha ha ha :-)

Har normalt sett inte så mycket övers för tv serier eftersom jag anser att de bara tar min tid och jag tycker man kan fylla livet med något vettigare. Men en serie har jag fastnat för på senare tid och det är den här.

Den är riktigt rolig. Nä nu är klockan past bedtime och nu skall jag sova så ha det världsbäst :-)

fredag 6 september 2013

Fan oxå, bet precis av en tand. Inte skoj och jag som hatar att gå till tandläkaren :-(. Ja det blir väl bara att ringa på måndag och beställa en tid för att fixa den.

Fast nu är det fredagkväll och med det fotboll Sverige-Irland. Heja, heja, heja :)


Till vänner som jag känner, en riktigt god hel :-)

torsdag 5 september 2013

Idag har jag varit gräsänkling snart en vecka och jag kan säga att det är riktigt tråkigt + att man är faktiskt rätt trött med tanke på alla aktiviteter som skall hinnas med med barn och annat. Så all kred till de ensamstående föräldrar därute. Ni gör ett himla slitgöra, kan omöjligt vara enkelt att få allt att funka smidigt. 




I morgon är det fredag vilket är rätt skönt. Alltid skönt när det är fredag om man säger så. Någon dags ledighet och lite sovmorgon är väl aldrig fel. 

För övrigt något skoj att berätta då….. nja faktiskt inte, har varit på möte med ett företag som heter…..censur…….de ville snacka försäkringar och framtid :-)…. min framtid verkade som. Fast jag är ju rätt nöjd med den framtid jag redan nu har så… jag vet inte riktigt. Sen har det varit möte/ konferans på kontoret, vilket har varit lite givande.

Nu är det kväll, slötittar på TV (transporter3 ) och snart somnar i soffan. Lilltjejen sover och Jojjo städar på sitt rum. Phua, ännu en kväll snart till ända 

 så ha det världsbäst alla :-)

tisdag 3 september 2013

måndag 2 september 2013

Okej , kvällens lyxproblem (och det är det verkligen)

Har varit och tittat på en bil jag vill ha, problemet är nu följande att jag har absolut inget behov av denna bil utan det är ren och skär lekbil. Märket är så klart en Porsche och inte nog med det, det är den mest vulgäraste onödigaste Porsche som finns, nämligen en SUV.  En riktig vulgobil av stora mått alltså. Egentligen är det hål i huvudet att köpa en sådan för den är lite dyr att hålla. Den drar ca 1,2-1,4 liter milen (fast det gör de flesta porschebilar) , den kostar några kronor i försäkring samt byta däck och skatt är heller inte gratis. Men å andra sidan, säg den porsche som är billig…… det finns inte. Har alltid velat ha en Porsche igen för det är faktiskt något magiskt med det och nu har jag chansen. Fördelen med denna bil är att den är fyrsitsig så hela familjen kan åka med den och en hel del lull lull + att den går jäkligt snabbt :-)



En kollega som jag pratade med tyckte att jag hade kommit in i en i en 40-års kris  det känns inte så faktiskt)… men har man verkligen det bara för att man vill ha en Porsche och det råkar vara en SUV.  Hade han varit jag så sa han att han hade satsat på en cab eller åkt utomlands. .NU är ju problemet att en cab kan jag inte typ skaffa för de är i regel tvåsitsiga vilket innebär att hela familjen inte får plats vilket jag vill och att min underbara hustru inte tåler drag för sin nacke….och då försvinner liksom grejen. Sen när det gäller att åka utomlands så tänker jag bara "och när skall det ske" jag är glad om jag kommer ner till Malmö utan att behöva känna mig stressad. Kan ju tilläggas att min kollega inte är småbarnsförälder och han lever lite annorlunda än vad jag gör. Han har möjlighet att inte behöva tänka på barn och allt vad det heter.

Sen så är det ju så här att hela familjen tycker det är roligt med bilar. Bilar och hästar ja det kan man nog enklast sammanfatta oss om vad det gäller intressen. 



Så helt seriöst så funderar jag på att skita i vad han säger, köpa biljäveln och bara njuta så mycket det går, för vi hade ändå inte åkt mer utomlands om vi hade haft de pengarna.

Jag vet, detta är lyxproblem på hög nivå och egentligen helt galet att skriva om men eftersom ingen bryr sig och ingen vet direkt vem jag är så funkar det ju att man bara skriver så här.  Alla har vi våra intressen , vissa gillar att köpa skor, vissa vill ha en segelbåt, andra lägger pengar på en resa eller två. Vissa vill ha ett slott och andra lägger pengar på en häst eller hund. Så  helt enklet alla har vi olika intressen och jag råkar vara motorintresserad. 

Jag vet, jag gör allt vad jag kan för att berättiga mig denna bilen fastän det är helt galet ;-)

Nä ha en bra kväll på er…. nu skall jag fundera mer hur jag skall göra :-)

söndag 1 september 2013

Idag är man lite trött, lite seg och allmänt så där mysig som man kan vara efter att ha varit uppe en större del av natten för att sen gå upp hyfsat tidigt dagen efter.



Min betydligt bättre hälft har haft tjejmiddag i helgen vilket inneburit att jag har servat dessa kvinnor. Sett till så att de mått bra, haft en rejäl förfest och försökt sett till så att de hela tiden hade dricka i glasen. Vilket de hade under större delen av tiden ......... he he vilket resulterade i en hel del roligheter :-). Mycket 80 och 90- tals låtar vilket bara var så great. Skall göra en lista av dessa på min spotify. Mycket av musiken var helt klar bättre förr.



Fylletaxi thats my name....enda ner till Björka loge och vilket ställe det är då. En helt annan livsstil, kultur upplevelse, med mera.
Fast arvingarna spelade så vad göra, det är bara att "offra sig". Kasper i Arvingarna såg för övrigt rätt så sliten ut, åren har inte varit nådiga där inte i dansbands Sverige ........



Nä så nu ligger man bara här och myser i soffan, tar igen sig lite för att sen ha en skön jobbdag i morgon så god kväll på er :-)