Värme

Värme

torsdag 27 juni 2013

Idag är jag så jävla glad. Helt hysteriskt lycklig för det ser  ut som om jag redan nu har gjort min årsbudget med råge. Så fucking himla underbart, tack för att ni höll tummarna gott folk :-)

tisdag 25 juni 2013

Skulle bara vilja be er läsare att i morgon (eller idag, beror på när man läser det  och om man läser det innan den 25/6  innan kl 12.00 annars så spelar det ingen roll) så får ni hålla tummarna. Varför berättar jag sen om det går som jag vill.

Så håll en god kväll så skrives vi snart igen :-)


måndag 24 juni 2013

Idag är det
1.       Ett halvår kvar till julafton
2.       Två veckor till min semester
3.       22 dagar tills familjen åker till mallis J (yes)
4.       18 dagar tills jag fyller år
5.       31 dagar tills det är brassevecka i Båstad
Och antagligen en himla massa andra dagar innan det är något annat men det får bli en annan story.
ha det så bra så länge :-)

torsdag 20 juni 2013



Grill med hemmagjorda burgare och nogat gott att dricka. Helt utmarkt

Skickat från min iPhone
Så då är det midsommar i morgon , ja ni läser rätt. För i morgon är det midsommar  med allt vadet innebär med magi mm.
Det är då man bland annat skall ta de 7 blommorna och stoppa under kudden för att se vem man skall gifta sig med.
  Ett gammalt talesätt säger att midsommarnatten inte är lång men sätter sju och sjuttio vaggor igång och det kan väl väl stämma eller vad tror ni. En annan sed vara att gå till en källa för att dricka brunn, offra ett mynt eller i dess vatten skåda in i framtiden. I förväg hade man rensat källan och smyckat runtom med ett lager granris, som också vara bra att sitta på.
Ibland blev det party och ungdomarna dansade natten lång tills det var dags att gå till kyrkan nästa dag. Hum kan det motsvara dagens naken nattbad i grannens pool numera ?




Dansen och lekarna är gamla inslag i midsommarfirandet och var ett sätt för ungdomarna att lära känna varandra närmare. Och det kunde då, liksom nu, gå hett till. Så här rapport-
erades från Björksäter i Västergörland 1689: Blef förbudit att uppsättia Midsommarstänger, att det elacka lefwernet, som ungdomen der wid plägar bruka, måtte förbådas och avskaffas. Alltså det var inte bara dagens kids som blev portad från diverse campingplatser under midsommar ;-)


Men var kommer midsommarstången då? Nja antagligen från Tyskland någon gång i slutet av medeltiden. Att maja betyder att smycka med grönt och har plattyskt ursprung. De tidigaste avbildningarna av majstänger hittar vi i Erik Dahlbergs, Suecia antiqua utgiven på 1600-talet. Majstängerna där liknar inte dagens vanligaste typ med kors och kransar. I stället hänger de stora kransarna runt en påle :-)

Men förutom att det är midsommar i morgon så fyller min underbara son 15 år. Går tiden snabbt eller vad :-). Så i morgon blir det allt att fira han lite på förmiddagen innan vi skall iväg på dagens begivenheter :-)


ha det världsbäst i värmen ( årets varmaste idag med upp till 28grader ) och glad midsommar :-) om vi inte läses eller höres .



onsdag 19 juni 2013



Sååååååå gott :-) smaskens. Kan nog rekomendera Monster nere i Västra hamnen :-)

Skickat från min iPhone
Tjaboooo
Några dagar i Ronneby brunn har väl inte varit helt fel om man säger så . Fint väder och verkligen en helt ok anläggning meeeen inget ställe som jag kommer att lägga några pengar själv på om man säger så. Låtsasvattenland är inte min melodi. Fast än en gång, skönt att ha varit iväg och tur att man har trevliga kolleger att umgås med.
Mitt i veckan är det också och snart midsommar skönt ( jag vet jag tjatar om mitt midsommar). Fast innan dess så har man i alla fall några dagar kvar innan ledigheten.
Sonen har heller inte hört av sig L , undrar hur han har det där i Rom. Antagligen alldeles superbra får man hoppas . Får väl höra om det i morgonkväll när han kommer hem.
Annars så har det väl inte hänt allt för mycket, har så smått börjat bunkra upp med bra böcker inför semestern. Tanken och förhoppning är att det skall hinnas med någon bok i alla fall. Fast vi får väl helt enkelt se hur många man hinner med.
Nä nu var det slut för denna gången J

måndag 17 juni 2013



NU oppnar baren :-), vi har vadret med oss och ja det ser riktigt lovande ut

Skickat från min iPhone




Skall nog sno mig med denna hem :-)

Skickat från min iPhone



Landat pa Ronneby brunn och ja det ser lovande ut :-)


Skickat från min iPhone
Hubba vad trött man är. Har varit upp sedan fem eftersom ens bättre hälft skulle iväg till djupaste Småland sen har man inte kunnat somna om. Själv så skall man till Ronneby brunn och ha trevligt, så packning med mera är klart. Nu väntar man på sina kolleger. Så man får väl hoppas att det blir kul helt enkelt.

Så god morgon på alla och allt :-)


Skickat från min iPhone

lördag 15 juni 2013



En tidig morgonrunajogg efter att ha lamnat sonen pa Centralstationen eftersom han skall till Rom.

Skickat från min iPhone

fredag 14 juni 2013

Så då är det snart slut på denna veckan och hur skönt är inte det. Har varit en rätt så händelserik vecka för en gångs skull. Resa är bokad (till solsäkert ställe ), semestern börjar falla på plats och sonen sticker till Rom i morgon ( otroligt avundsjuk är man ). Barnen har haft sina skolavslutningar och min stora grabb fick hur bra betyg som helst. Han räknade ut att han har så många poäng så han typ kommer in på alla linjer han vill in på (hans dröm är att bli arkitekt).
Var på studenten igår och ja det blev verkligen en blöt tillställning. Det regnade rätt friskt faktiskt  ,fast vad gjorde väl det när man har tagit studenten. Personen i fråga verkade inte vara så himla ledsen för den saken skull.
Nu till helgen blir det att skaffa pass tilll lilltjejen, skicka iväg sonen tidigt i morgon bitti (typ 5.20 på C-stationen). Lämna lilltjejen till mormor och morfar eftersom både jag och min bättre hälft är borta i början av nästa vecka. Hämta hem tältet som vi har inhandlat till sonens konfirmation. Samt ihinna med att grilla och vara social med kompisar. Så ja denna helgen har väl tagit slut innan man har hunnit ens känna att den har börjat.
Sen nästa vecka har vi midsommarafton (sveriges nationaldag enligt mitt tycke) och gud vad det skall bli………….. Älskar det bara
Men det är nästa vecka än så länge är det bara fredag och vi skall väl inte ta ut händelsen

Ha en underbar fredag :-)

torsdag 13 juni 2013

Spegelbild spegelbild i världen finns , säg mig vem……….
Har man sin spegelbild ute i världen, sin tvilling. Jäpp det har man för det har jag varit med om idag på ett kundmöte. Ytterst konstigt, inte bara det att personerna var lika varandra som bär. De hade samma kroppslängd, samma hårfärg, samma uppsättning på håret,  samma rörelsemönster, samma minspel när de pratade, de hade till och med samma typ av glasögonbågar….. vääääääldigt spooky om jag får säga så. Lite så att man tittade efter dolda kameran eller om det var något annat slags trick som var på G. Men skit samma får jag in denna så får de gärna vara hur lika som helst J
 
För övrig så är det en regnig torsdag, det regnar som fan helt enkelt och jag och lilltjejen som skall på studentfirande idag. Det kan bli en blöt tillställning i ordets  rätta bemärkelse vill jag lova.

Nä simma gott hej och hopp J

måndag 10 juni 2013


Fotot är efter min underbara son har dragit fram i köket igår kväll. Han hade ju bjudit in sina tjejkompisar på middag och då skulle det bjudas på middag så klart. Tydligen blev det riktigt lyckat eftersom allt blev uppätet och de ville ha mer. Vad är det man säger, vägen till en kvinnas hjärta går via magen eller ;-) …. pappas grabb är han i alla fall, så stolt är man  att han vet hur han skall vara en bra värd. Han har sinne för det J
Lika pigg var han dock inte i morse när han skulle upp. Han var dötts trött. Men men det kostar att ligga på topp och snart är det ju ändå sommarlov, så lite trött får man vara.  Själv så var man väl heller inte allt för pigg. Har hamnat i semesterkänsla nu när man har varit låååååånnnng ledig.
Nä ha en greit dag på er


lördag 8 juni 2013

Shit alltså- nu är det som bäst. Härlig natt umgås med underbara vänner, lyssnar på musik snackar skit och bara är.

Sov gott på er :)


Skickat från min iPhone

torsdag 6 juni 2013

Fan - jag tror att jag faktiskt har bränt mig på nästippen idag :-) ha ha så nu känns det som man har lite av en fyllenäsa he he . Så underbart att sommaren äntligen är här för den har man verkligen längtat efter. I månad till drygt sen har man fucking, jävlartamig semester. Så underbar skönt det skall bli med sena nätter och långa långa sov morgnar.



Så får vi se var vi hamnar på semester i år då. För ena sekunden är det Paris som gäller för att i nästa sekund så är det Kreta som kommer upp på tapeten. Typiskt min familj :-) att inte veta. Fast samtidigt så är väl det kanske halva charmen. Ända jag vet i alla fal just nu är att idag blir det filmtajm hela kvällen och en bra bit in på natten. Man behöver sådana kvällar ibland.



Nationaldag har det oxå varit eller ja är fotfarande när detta skrivs. Inte för att det firas på för vår del på något speciellt sätt men ja den kom, den sågs, den försvann och så var det med det. Känns som om vår nationaldag egentligen är midsommarafton vilket jag älskar. Och till midsommar blir det till Lödde till ofantligt goda vänner och festa till det. Har varit en härlig tradition nu de senaste åren att vara där ute. Så himla skoj skall det bli.

Skall man jobba i morgon då….. nja förhoppningsvis så lite som möjligt.



Nä gott folk ha en underbar sommarkväll på er…… för det har verkligen jag :-)

tisdag 4 juni 2013



Ibland så får man lite tid över och skriva och bli inspirerad …. som idag då. Läs och tyck till och håll till godo :-)




Dina famn är varm men den får mig ibland att känna
som om den var gjord av kallt, kallt stål

En enkel kyss som en nyckel man vrider i ett lås
ett litet klick och du har låser dig runt om mig 

Kan inte röra mina armar, kan inte lyfta min hand 
jag vägrar att erkänna var jag är 
men jag vet älskling, jag är låst i dina famn  

Jag låtsas att jag alltid kan lämna dig 
att jag alltid är fri att gå var jag vill när jag känner för det
men innerst inne vet jag att det inte är sant, för jag är fast hos dig

Jag har passerat linjen mellan galenskap och sinnesro 
ett tusentals gånger och tillbaks igen 
För du förstår älskling , jag älskar dig och jag är fast in dina bojor 

Jag borde ha fattat detta första gången jag såg dig 
att när du väl är inne kan jag aldrig fly 

Jag trodde aldrig detta skulle hända mig 
jag trodde aldrig att det skulle bli så här

Men älskling jag är i dina bojor och det kommer jag alltid att vara 
för jag älskar dig 


Ha en underbar kväll :-)

måndag 3 juni 2013

Gud vad jag älskar min familj …….
Ibland undra man vad man har gjort för att bli så lyckligt lottad J
För övrigt en ny måndag och ny vecka så enjoy kära läsare