Värme

Värme

onsdag 30 november 2011

Just nu känner man sig totalt känslomässigt tom. Man är komplett nollad. Orkar inte känna någonting och det är väldigt trist och tragiskt. Anledningen till detta är att just nu är det skit överallt tycker jag. Det är tjurigt både privat och på jobbet och det är inte enkelt. Man är i ett känslomässigt limboland där man inte törs känna efter för gör man det så är man rädd att den lilla muren man har byggt blir totalrivendemolerad meddetbums och det vill man inte just nu kan man säga. Det som är lite sorligt och trist är att det drabbar personer som man älskar och tycker ofantligt mycket om. De ända som man inte vill skall känna av detta kaos man har inom sig är sina barn. De får all uppmärksamhet man lyckas ta fram. De är verkligen ens ljus i detta konstiga halvmörker.

Man för göra som i sagan "jätten och guldägget" plocka ut sitt hjärtat med alla känslor placera det i en anka och låta den ankan lägga ett guldägg på en ö någonstans långt långt bort i en sjö..... där man inte kan komma åt guldägget med hjärtat förrän allt har rätt ut sig. Nu var jag kanske lite hård... men ibland hade det varit väldigt skönt att kunna göra det.

söndag 27 november 2011

Jag saknar luften som andas
Jag saknar händer som viskande smeker min hud
Jag saknar orden som kommer från läppar
Jag saknar blicken som ser vem jag är

Jag saknar 

Jag saknar

Och  allt är inget men sällan förlåtet och glömt

Min själ är vilsen

lördag 26 november 2011


Vad har SoHo, Avalon och Lounge(s) för gemensamt....jo jag råkade va där igårkväll/natt. Jag som trodde att jag skulle vara hemma och städa och passa barnen men tji fick jag. Det blev utgång Gbg i stället. Högst oväntat om man säger så en rejäl överraskning av sin hustru :-)
 Hade väldigt trevligt och både Servicen och maten på SoHo var helt out standing. Den var riktigt bra, drinkarna på Avalon gick heller inte av för hackor. De vet hur man skall blanda till ett och annat gott. När det gäller lounge(s) så ........ja vad skall man säga bra musik och känns som om man har varit därinnan. Fast kanske för 10 år sedan ;-)

Funkar :) hotellbaren Avalone i Gbg  :-)

fredag 25 november 2011

Om en månad så är det juldagen och nu till helgen så är det 1:a  advent. Helt underbart med lite julmys igen. En hel månad med koncentrerad julstämning, tjohoooo. Älskar det samtidigt som det är väldigt stressande så får man ro i själen.Ha ha helt konstigt men ju mer stressigt det är desto mer "coolare" blir man. Frågan är skall man lyckas köpa alla presenterna dagen innan lillejul eller blir det en klassiker att stressa den 22.a dec. Hoppas verkligen inte det,  vill ha det klart innan.

I gårkväll var man iväg och handlade med barnen. väldigt trevligt, man inser att ens son håller på att bli riktigt stor när han kan pröva vuxenjackor och de sitter väldigt bra på honom. Dock small men oavsett liksom. Om några år ja då har han passerat mig helt enklet.

                                                

torsdag 24 november 2011

Idag blev ingen bra start på dagen. fan fan fan fan. Tänker alldeles för mycket och så blir man nedstämd och ofokuserad,  så himla typisk. Igår upp som en sol och i dag ner som en pannkaka helt otroligt att man kan komma i sådana svängningar,  blir så himla trött på mig själv. Skulle nästan tro att man var i klimakteriet, faaaaaaast det är jag ju inte för jag är ju man ;-). Får hoppas att det blir lite bättre bara genom att skriva av sig lite.

Huuubbbaaa

onsdag 23 november 2011

Har kommit in i en period då jag funderar mycket eller ja mer än vad jag brukar göra. Blir lätt så för mig på höst vinterhalvåret. Liksom när solen strålar inte räcker till kommer det stora "mörkret". Kanske lite väl drastiskt men lite sant är det nog i alla fall. Men förutom att det stora mörkret kommer så funderar jag också väldigt mycket. Just nu är det mycket funderingar kring hus och hem. Man är ju på väg in till Lund med allt vad det innebär. Känns som om mitt liv kommer till att lite olika vändningar och det kan ju vara intressant. Vem vet hur länge tex man är kvar på sitt tjänst man har nu. Inte för att jag inte trivs för det gör jag verkligen men man vet ju aldrig. Människor som man har i sitt liv nu.... är de kvar i ens liv om ca 5 år. Ja det vet man inte. Där var någon som sa att var 20 år i ens människas livs så genomgår det större förändringar. Kan nog stämma för för tillfället bara bubblar det inom mig. Dels av förväntningar och dels av....... oro skall jag inte säga men något otagbart. Men det är klart man undrar var man står om si så där 2 till 3 år.

Sitter i alla fall och lyssna just nu på skön musik. tips om ni vill ha något bra att lyssna på är Marlon Roudette med låte  New age.




Höstdikt
Hösten kommer
Löven vissnar
Fågelsången dör

Det blir kallt
Det blir kyligt
Och man känner att
ännu ett år är på väg att
ta slut. 
Man saknar otroligt mycket och inget är gjort

En annan så där halvfilosofisk fråga är. 
Lycka .... vad är det. Är det att ha den snabbaste bilen, de snyggaste kläderna, det fetaste bankkontot eller är det att ha hälsan,  ha bra vänner vara omtyckt eller är det att vara nöjd med sig själv. Känna att man uträttar något meningsfullt varje dag.

Om exat en månad så har i alla fall jag en av de större lyckorna på jorden för min del. för då är det lillejulafton. Tror nog att det är den bästa dagen på hela året. Sitta med sin familj och släkt och bara insupa julens atmosfär. Känns alltid som om min farmor är med på den dagen. Bra känsla men lite kymig samtidigt. Har pratat med min kusin om det och hon kan få samma känningar som jag, aja så är det väl. Är bara trevligt att farmor är med som en liten julängel :-)

Neee nu är det dax att sluta för idag. Skall se arga snickaren med min son.

tisdag 22 november 2011

Några må bra ord

If I could
Give anything I would
If my thoughts could do you good

If I could help you with
This part of life you've got to live
You could load your weight on me

If I meant to you
What you mean to me
Your fight would also be
The greatest thing
You could do for me

If I knew
When your pain be shining through
I could be watching over you

If I'd been close
I could reach the things to use
And know just what to do

One thing I will do
To never let you go

Naaaa....

... tänkte lägga in en dikt men det får bli sen.

Ha det bäst alla och inga

måndag 21 november 2011

Idag

har varit en bra dag. Varit hela dagen uppe i Kristianstad och haft kundmöte samt föreläsning för kanske blivande kunder. Oh gud vad det gick bra. Kändes som om man var i sitt esse, man briljerade om man får säga så. Så himla skoj var det i alla fall och förstår de inte mitt budskap sen så, ja då skall man inte ha företag ;-)

Har fortfarande lite ont i ryggen och det blev ju inte direkt bättre av att man stod still rätt upp och ner i en och en halv timme. Funderade ett tag på om jag skulle stretcha ut ordentligt medans jag föreläste men kom fram till att det inte hade kanske varit en så lysande ide. De hade nog undrar en hel del då nämligen och kanske gått till någon konkurrent ;-)

Har konstaterat också att om en månad och lite till så är det dan före dan  före lillejul. Som man ser fram emot det och några dagar innan så har man lyckat samla hela grabbafestgänget på utgång och käka i Lund. Skall bli otroligt roligt ser riktigt fram emot att träffa dem och att det blir i stan denna gång. Äta och dricka gott samt bara titta på människor.  Sägs att Glorias skall vara ett bra ställe, får ju kolla upp det och se om det stämmer.

Nä nu sänker sig mörkret över min lilla vrå och det är väl dax att se till så att ens saker blir gjorda så att man kan åka hem och hålla kväll

Ha en underbar kväll till alla och inga :-)

söndag 20 november 2011

Dåligt väder

och mörka moln..........

I dag har jag haft (har fortfarande) ont i ryggen och lyckats med att få ett migränanfall (vilket jag lyckades droga mig bort, med värktablett alltså). Varit i Lund och tittat på lgh,  varit i Sösdala på släktmiddag (gott och väldigt trevligt) samt hunnit med min sons dans. Så ja det skall bli skönt att åka till jobbet i morgon så man kan vila upp sig.... eller vänta ja just det i morgon så blirt det Kristianstad på föreläsning sen på eftermiddagen så blir det kundmöte seeeeeeen blir det ner till Malmö för jobb. Denna veckan är Måndag och Tisdag vigd för kvällsarbete då det blir hämta barn och andra aktiviteter resten av veckan. Är ju gräsänkling större delen av veckan.

 

lördag 19 november 2011

Håll om mig
Eller låt mig gå
Men bind mig aldrig
Låt din vänskap värma mig
Eller låt mig stå ute i kylan
Men låt mig aldrig frysa i din närhet

Helg morgon kan vara så

otroligt sköna. Man går upp, det är tyst i huset och alla andra bara ligger och sover. Man tänder lite ljus och trycker en kopp kaffe och bara sitter och njuter för några minutrar :-)


Idag blir det fotbollsmatch för tonåringen och ridning för lilltjejen. Så det kvittar nog vad man väljer att gå på så lär man ändå stå ute och frysa bhurrrr. Men men de tycker ju det är roligt och vad gör man inte för sina barn. Det är ju det bästa man har i världen.

onsdag 16 november 2011

Harry potter ...

får det bli i kväll. Passade på att köpa filmen nu när man var på väg hem från jobbet. Så det blev en liten överraskning för min son. Han blev rätt nöjd kan tilläggas då han har velat se filmen sen i somras.


tisdag 15 november 2011

Snäll, snällare, dum ...

...kan man vara det. Får så himla ofta höra att jag är så himla snäll, snäll så att man är lite mesig. Låter sig utnyttjas liksom. Tycker det är riktigt synd. Jag är uppfustrad med att man skall hjälpa varandra och är det någon som behöver hjälp, så klart att man hjälper till. Sen så får man höra att .... ja du, du behöver allt bli  lite tuffare... och då tänker jag så här. Var för skall jag vara det i mitt dagliga liv. Varför skall jag sätta  mig över andra människor när jag inte behöver det och inte vill. Alla vi människor har ett lika värde där man skall kunna resonera om saker och ting. Man behöver inte vara överens men man skall respektera varandra. Jag kan om jag vill och måste både vara tuff OCH iskall men jag känner inte ofta att jag behöver det.



Snarare blir jag nog lite som en idislande ko i hagen. Man står där och tuggar och halvsover och låter folk köra lite med en för man bryr sig inte. Mår de bra av det att köra lite med mig så ja då får de ju göra det helt enkelt. Det som är lite intressant är när folk inte kan ta samma sak när man kör lite med dem. Där finns ju två talesätt som lyder så här "behandla andra så som du själv vill bli behandlad" och "är man med i leken får man leken tåla".

Nä muuuuu nu har jag fått fundera och säga mitt. Inte roligt att vara en tjurskalle ( lite vitsigt tänkt :-)...)

måndag 14 november 2011

Krovsmörgås med sylt

Alltså min dotter tyckte inte om min mat idag som jag hade gjort. Kan i och för sig förstå henne då jag hade .... låt oss säga så här, halkat lite med chilikaret så ja det var rätt så starkt kan man säga. Själv kände jag att en annalkande förkylning var som bortblåst efter middagen. Jag kunde andas friskt igen genom näsan, utan att riskera få ner massa snor i halsen. Nåja åter till min dotter... hon menade att hon kunde lösa problemet själv genom att göra en smörgås och ja eftersom jag själv tyckte det var rätt så stark mat som jag hade gjort  idag så sa jag ok.. så klart.

Hör hur hon pillemojsar och donar och tar fram och sätter  in i kylen tills hon ropar klaaaaar. Kom och titta pappa och vad får man se då. Jo det här :-)

Frågan är vad hon kommer till att bli när hon blir stor, kock eller konstnär eller kanske en konstnärskock. Härlig kombination jordgubbssylt på en korvmacka. Så klart man skall ha det.

Nä tack och hej leverpastej. det var väl allt för denna gång

söndag 13 november 2011

Dag två då....

.... på denna blogg. Tydligen funkade det inte så himla bra att lägga med någon bild i mitt förat inlägg. Ja ja jag får väl lära mig hur man skall göra. Finns säker väldigt mycket tid till det..... eller inte :-)...

Skall lära mig hur man skickar bilder till bloggen via sin iphone...... skall inte vara allt för avancerat... hoppas jag. Well well nu över till något annat. Nu har man i alla fall kommit igång :-)

lördag 12 november 2011

Första skälvande orden…...

…. ja då var man med på 2000-talet. Tyckte det var dax att skriva en blogg så får vi ser hur det slutar. Har börjat spana in hur man lägger in bilder mm. Inte allt för svårt men det tar lite tid för man vill ju ha rätt bilder och så.


imgres.jpg