Värme

Värme

torsdag 23 oktober 2014

Tredje gången gillt hos psykologen, fast idag var det mer som ett avstämningsmöte. Men hon gav mig ändå ytterligare några goda råd. Ser man i backspegeln så kan man säga att det har nästan blivit som en tre stegs raket. Först så gjorde hon så att jag vågade prata om hur jag mådde med min hustru och andra.
Möte två fick hon mig tänka till om hur mina barn uppfattade denna situationen som jag var i ..... typ är pappa tyst så är de tysta fastän de har en hel del frågor om mig, livet och döden mm mm.  Och möte tre fick hon mig att fundera lite över hur mina vänner upplever mig och har upplevt mig om när jag är så sluten och tyst. Intressant är det i alla fall och jag är väldigt glad och tacksam att jag kunde komma in till hennes mottagning när jag behövde det som mest.

För övrigt så är jag sjukskriven ett tag till vilket är väääääääääldigt skönt. Att bara få lov att rå om sig själv är normalt sett inte min melodi.

Hej och hopp lever knopp, i kväll är en skön kväll :).... och jag har massor av underbara människor omkring mig.


fredag 17 oktober 2014

Då var det klart, nu är min lilla sköldkörtel borta. Man är hemma, är hes som jag vet inte vad, så min lovande karriär som operasångare får jag lägga på hyllan. Har inte så ont i halsen som jag trodde att jag skulle ha men är väldigt trött.  Man är pigg i knoppen men trött i kroppen. Min far var över idag och det gick ju riktigt bra ända tills i slutet. Då kände man bara att man ville lägga sig ner och vila.

Har kikat lite på mitt snitt/ärr på halsen  som jag kommer till att få och konstaterade lite halvt road att just nu kvalar jag nog in på London dungeon under scenen "The demon barber of felet street"




Men för övrigt vilken resa och vilken höst jag har varit med om. Och jag hoppas att inte ens min värsta fiende får uppleva allt det jag har upplevt. Har aldrig kraschat så som jag gjorde och jag som alltid trott att jag är den som är stor och stark. Så fel man hade, man är verkligen ynklig när det gäller sådana här saker. Tur att man har haft folk att prata med OCH att man faktiskt har vågat berätta hur man känner och mår OCH att man samtidigt har vågat tagit emot folks/vänners/ människors kärlek, värme och omsorg. Och man har förstått  att folk verkligen har brytt sig om hur lilla jag mår. Nu är det sjukskrivning som gäller någon vecka framöver sen så är det åter tillbaks till livet och förhoppningsvis ett helt annat typ av liv.



Får önska som vanligt en trevlig kväll och  ni som undrar så kan jag meddela att jag just nu har börjat avverka Harry Potter filmerna. Och det bästa med allt detta är att de fungerar alldeles utmärkt till Ben & Jerry´s.




måndag 13 oktober 2014

Det är skönt att få gråta 




I morgon är det dax för mig att opereras och det skall bli rätt skönt samtidigt som man är orolig så klart. Hoppas på att det går lätt och smidigt och att man sen kan komma hem till sin familj som jag älskar så otroligt mycket :-)

Ha en bra kväll och som jag brukar säga att i morgon är en annan dag

torsdag 9 oktober 2014

Idag har jag varit på så kallad inskrivning på sjukhuset. Man får reda på hur man skall förhålla sig så länge man är inlagd på avdelningen. Dvs ingen sprit, sex eller rock an roll....... skoja bara men det förstod ni nog. Ne inskrivning är mer för att gå igenom hur operationen går till och när jag skall komma ner till dem på tisdagsmorgon nästa vecka och hur lång tid allt skall ta. Fick även träffa narkosläkaren som berättade hur det funkar ......tror jag i alla fall eftersom han pratade på danska  så man kan aldrig vara säker ;-).

Har även hunnit med att läsa en saga då de spelade in min röst på band, så ifall att mina röstnerver blir skadade under operationen så har de goda förhoppningar att kunna ställa dem tillrätta igen( inte så skoj att låta som svenska kocken i mupparna liksom).
Det var en mindre behaglig upplevelse kan jag säga då de förde in en lång pinne i halsen samtidig dom jag skulle säga massa vokaler..... och det gick ju så där bra. Tänk er själv att ta en glasspinne så långt ni kan in i munnen samtidigt som du håller i din tunga utdragen ur munnen och skall säga en massa ååå öööö äääää och aaaaaaa.

Slutade med att han fick bedöva mig i munnen. Smakade skit och kändes väldigt konstigt. Jag menar varför kan de inte göra bedövning med tex jordgubb eller banansmak.

Hur har man annars mått då. Tja psykiskt så har man mått rätt så skit en hel del, varit nere i de mörkaste hålor och vandrat,  men just nu i skrivande stund så känns det helt ok, till och med som vanligt. Har pratat med min son om min operation och det känns verkligen bra. Han har vetat i och för sig innan vad som är på G men det är aldrig fel att prata om saker och ting.

Min psykolog sa till mig först gången jag pratade med henne att "Mikael vad tror du händer om du öppnar upp dig lite själv och faktiskt berätta hur du känner och mår för dina nära och kära" .... Ja tänkte jag är det någon som har sagt detta till mig innan eller,  lilla kräftan som jag är ;-). Så sagt och gjort, det är ju bara och testa och faktiskt så har det blivit riktigt bra. Ju mer man pratar desto lättare känns det faktiskt. Har som mål att fortsätta gå hos henne ett tag till efter allt detta är över och vem vet jag kanske vågar visa mig sårbar för andra människor.

Nä nu får jag önska alla en trevlig kväll, för jag har faktist det och i morgon är en annan dag. Har ni missat att säga att ni älskar någon, gör då det. Har ni sagt att ni älskar någon , gör det igen för det kan man aldrig säga för mycket. Ser du någon som inte har ett leende på sina läppar, le då dubbelt upp och skänk dem ett av dina  för det kan hen säker behöva. Ser du någon som behöver en kram... jamen ge personen  en kram, för en kram kan man aldrig få för mycket av.


onsdag 1 oktober 2014

Jäpp man får sina smällar och så när det gäller livet. Så är det bara och det kan komma när man minst anar det. Vilket det gjorde för mig, men nu är man här och man får väl acceptera det som det är. Har däremot fått ett litet glatt besked vilket gjorde så att mycket kändes enklare. Jag har fått ny operationstid, nämligen den 14/10 :-)

Ha en bra kväll på er :-)