Värme

Värme

torsdag 26 juni 2014

I morgon är det helg, gapa och svälj. Till helgen blir det legoland och det skall bli riktigt kul och vi hoppas på fint väder så klart. Efter denna helgen så är det bara en förskrämd vecka kvar sen är det ta mig tusan semester och vad tycker vi om det?



Superbra så klart

Tja jag har väl egentligen inte så mycket mer att säga i denna lilla diskussion :-) så han en bra kväll

onsdag 25 juni 2014

Go kväll alla , hoppas ni har haft en bra dag. För det har jag haft , har varit på entreprenadmässa hela dagen och bara minglat, nätverket och bokat upp lite sköna kundmöten. Till på detta så skedde det i trevlig miljö på hotell Skansen i det ljuvliga och sköna Båstad.


Men nu är man trött, riktigt trött fast det är  ju faktiskt inte så konstig för det har varit en full rulle kväll också med kompisar som har varit över vilket i sin tur har inneburit massor av god mat, gott att dricka så klart mycket skratt och så hemmagjord glass med hallon och blåbär. Den blev rätt bra om jag själv får tycka till :-)

Annars så ser man mest bara fram emot semestern som just nu ligger bara enochenhalv vecka bort,  yeay :-). Men innan dess så skall det även hinnas med ett läkarbesök med ultraljud samt förhoppningsvis få svar på proverna jag har lämnat. Men sådan tur har man nog tyvärr inte i semestertider :-/ Men det hade verkligen varit skönt att veta, vill egentligen bara komma igång med "behandlingen" så att man har det ur vägen sen. Tyvärr är man lite otålig när det gäller sådant och där är vår sjukvård som en stor jätte koloss som inte gör sakerna lika snabbt som jag vill.

Nu håller jag på att somna framför datorn känner jag, så för att undvika att få tangentbordet intryckt i pannan när jag somnar framför skärmen så önskar jag er en fortsatt bra kväll :-)

måndag 9 juni 2014

Så då är man åter hemma igen. Londonresenären har återvänt och Svaret på er fråga är JA, den har varit riktigt superduperbra. Väldigt intensiv,varm och soligt och värd varenda krona samt att man har blivit en rutinerad tunnelbaneåkare av stora mått.

Skall man nämna tre saker om London så skulle jag nog säga 1.vänlig, 2.historisk samt 3.lyxigt. Vänlig eftersom engelsmännen är väldigt trevliga och hjälpsamma i typ vilken situation som helst (har testat några gånger nu under helgen). Historisk eftersom överallt i hela London så är där alltid något man kan se som rör deras historia. Är det inte tunnelbanorna under andra världskriget så kan det vara Towern med Vilhem erövraren. Lyxig eftersom det finns så mycket överflöde av lyx i centrala london. Såg en porslins kisse misse som kostade 380 tusen på Harrods. Sen att den var täckt med diamanter var en annan femma. Var lite sugen på att sno den och se hur långt jag hade kommit innan vakterna hade brottat ner mig.

Saker som prickades  av denna gång blev följande


1.Hyde park


2.Londons tunnelbana


3.Buckingham Palace


4.London eye (väldigt högt kan jag berätta)


5.London dungeon

6. Madame Tussauds

7. Towern


8. Tower bridge

9.Piccadilly circus

10. Oxford street


11. Big Ben (så klart)



12. Fish and chips

Sen var det lite till så klart som jag inte kommer på nu :-)

Sist men inte minst så kan jag verkligen rekommendera en promenad längst Themsen på ena sidan och Towern på den andra sidan när det är en härlig sommardag och med en glass i handen. Får önska en trevlig natt eller dag beror på när man läser detta :-)


söndag 1 juni 2014

Helg, helg underbara helg synd att den är alldeles för kort trots att det har varit långledigt. Snacka om att det har varit en helg med högt tempo och massor av aktiviteter. Fast det gör inget, det har bara varit trevligt och ändå en hel del mys med familjen. Veckan som kommer lär ju inte vara lugn den heller, det är bland annat filmkväll och bal som står på schemat nu med barnen skolor och annat. Veckan därpå lär heller inte bli lugnare med massa studentfirande och annat trevligt. Innan man vet ordet av så är det midsommar och sen gott folk så vänder det. Då blir det åter mörkare igen …… men så farligt är det ju inte ;-)

                                            På väg någonstans i underbara sommarsverige


Man har ju en hel sommar framför sig om man säger så, med många långa härliga sommardagar och nätter så klart. Sitta uppe länge och bara vara. För första gången på väldigt länge känner jag inget sug av att åka ut i Europa (fast så klart att vi skall göra det ändå) utan kan tänka mig en lugn semester hemmavid med lite dagsutflykter och annat trevligt. Har som mål att göra dessa resor med tåg så jojjosommarkort skall inhandlas i år. Håll med om att det är lite magiskt med tåg :-). När man hör dunket mot rälsen och bromsarna som skriker … ja liksom bara hela atmosfären är speciell.



Hum sonen hinner också bli 16 år i år (han fyller ju år på mitt kära midsommar) , jisses vad tiden går… känns som om det var igår man fick hem honom från BB eller i alla fall i förrigår. Han håller verkligen på att bli en ung vuxen. Han har skaffat jobb, gjort bra ifrån sig ifrån skolan kommit med på talang Skånes elitsatsning för unga ryttare, (vilket där jag var nog mer nervös hur det skulle gå än han själv var). Man kan väl inte förneka att man är en rätt så stolt pappa.

…och lilltjejen är ju inte sämre för hon hade gymnastikuppvisning idag med volter och annat på schemat. När det gäller handbollen så tillhör hon de som absolut har ett bollsinne och skolan så går det riktigt bra även för henne när det gäller läsning och räkning. Undrar om inte hon har lite språköra då hon redan här hemma själv på eget initiativ har börjat prata engelska…. så där är man också så bara nöjd :-)….och det är ju ok att skryta om sina barn.



Nä nu får det bli sängen, det blir upp tidigt för en ny härlig Måndag. Men först så blir det ut på altanen och bara lyssna lite på näktergalen. Har faktiskt lyckats översätta vad näktergalen sjunger. Alltså från fågelska till svenska (se nedan )

Kom i min famn och jag skall hålla om dig 
lägg ditt huvud på min axel så skall mina läppar tala om för dig hur mycket jag älskar dig 
låt min hand få smeka din nakna rygg och låt mina ögon få drunkna i ditt förtrollande leende. 
Låt hela världen få veta att jag tillhör dig och bara dig 

Sist men inte minst så vill jag lägga ett tips om polisen i Lund och deras facebooks sida. Väl värt ett besök tycker jag.