Värme

Värme

söndag 25 maj 2014

Är det bara så skönt att sommaren är här eller?

Är det bara så skönt att man har börjat rida igen (och vad är det med kvinnor som ser män i ridkläder?)

Är bara så skönt att man snart sticker till London?

Är det bara så skönt att det är mindre än 50 dagar innan man åker på familjesemester ?

Är det bara så skönt att man är 1 vecka närmare semestern?

Är det bara så underbart att jag har väldens bästa familj :-)






måndag 19 maj 2014


Idag är jag arg, riktigt riktigt arg. Så arg att man bara känner hur det kokar inombords och allt detta beror på ett mail som vår chef skickade ut i förmiddags.  I detta stod det ungefär så här  " att vår överchef kommer till stan och att han gärna vill träffa oss och prata lite om marknadsläget i vår region"


Hum varför vill han komma ner till oss tänker man, är det för våra "lysande resultat" eller är det på grund av att vi inte funkar så bra sen arbetsgivaren fucked up en framgångsrik säljorganisation med en annan typ ut av "säljarorganisatiuon" ( en typ av sammanslagning  alltså) och ut av detta fick man ett jäkla fiasko. Är det det han skall prata om eller…. vad f-n vet jag. Är så jävla trött på att känna att vi så kallade säljare inte är vatten värd i vår företag. Vi är något som hunden har dragit in och allt detta för att där är de som har haft det så jäkla bra innan och inte har behövt direkt jobba för brödfödan. Sådant stör mig något otroligt extremt jävla mycket. Vi hade det så himla mycket bättre innan när vi sköte oss själva…….. fan vad jag hatar det. Är så jävla trist att behöva känna så här. 

Hummm bästa kommentaren är" ja ja jag har minskat mitt bestånd med x antal miljoner….. och när får jag löneförhöjning". Men fattar man på fullaste allvar att presterar man inte så kan man inte begära att få löneförhöjning. Det säger väl sig själv för tusan, man blir bara så himla matt när man tänker  på det. (Visst även där finns det ju undantag vilket är kul men vad spelar det för roll när mentaliteten är som den är, den blir ju inte direkt bättre om man säger så.)

Filosofin att Jobba så lite så möjligt och få ut så mycket som möjligt har fått nya dimensioner nu när man vet hur det har gått till. Snacka om att det är helt galen och att det är crasy.  Humm  om jag lutar mig tillbaks , gör så lite som möjligt och  sist men inte minst kräver ersättning för det, funkar det mån tro. MEN WHAT THE FUCK , skärpning helt enkelt. 
Vet att jag inte är den enda från mitt led som tänker denna tanke. Det är mycket mummel på gång som man hör ute i stugorna.
Så samtidigt förstår man varför arbetsgivaren har gjort som de har gjort, söndra och härska helt enkelt, enkel psykologi.

Fy fan vad jag har kräkt av mig och så får det bli ibland. Ni vet ju ändå inte vem jag är så ni behöver inte bry er  ;-)

Men lite funny är det allt om uberchefen bara kommer ner för att chilla lite och kolla läget med oss innan sommaren, men jag tvivlar starkt på det tyvärr :-(



Så över till onödig info
Idag är det  54 dagar kvar till min födelsedag…. och varför vet jag det , jo därför det är samma dag som vi åker iväg på vår resa som jag får fram nedräkning på från mitt resebolag. Bara så att ni vet :-)

söndag 18 maj 2014



2014 års Lundakarneval är över och helgen med den. Man är inte tjugo vilket märks eftersom jag är rätt trött denna söndagskväll. Var på en väldigt trevlig futural after work i fredags och sen på lördagen så var det ner på stan och karneval. Men innan dess så hade dagen i sig själv bra gått i njutningens tecken. Fast var rätt glad att jag hoppade vinprovningen som var kl 1000 på lördags morgon. Kan bli för mycket av det goda. Fast frågar man sonen så håller han nog inte med eftersom han har haft en riktigt underbar sommarkarnevalshelg.

Årets sommarresa är också bokad joheeejjjjj. Skall bli riktigt trevligt, men det blir med en son kort och tillsammans med en annan familj. Blir riktigt kul för lilltjejen då de har en dotter i samma ålder.


Annars så tuffar väl livet på lite som vanligt, i morgon är det jobb så klar och detta innebär också någon dag i Jönköping. Årets sista lilla säljmöte för region syd :-)


Så må väl håll i grodorna och ha en skön kväll :-)

torsdag 15 maj 2014

Gud va trött jag är , helt färdig för sängen kan jag säga. Är nog alla dagar i Sundsvall + att det blev rejält hektiskt nu på eftermiddagen med träning, hämtning och lämning och allt. Vad man hade mått bra av att ha semester just nu.  Längtar rejält nu till Londonresan. Skall bli riktigt roligt att komma iväg.



Tajming, hur viktigt är det egentligen? För min del kan jag tycka att det är rätt så viktigt , tex om man planerar att vara borta en vecka vilket är helt ok för min del. Men själva grejen hur man lägger upp det kan man ändå tänka på för den som har hand om markservicen. Där finns smidiga sätt och så finns det osmidiga sätt. För min tanke, blir ju genast,  när det är på det osmidiga sättet WiiFM (Whats in it for me) och ser man inte den så är det inte så roligt. Men visst det går ju absolut………Men som sagt var nu är jag mest  trött och lite tjurig :-)


Någon gång……..

..skall jag ha ett….


…sådant här ställe vid vattnet, någonstans i en skog där jag bara kan lyssna på nattens ljud och prata med näcken och bjuda på en avec till skogsfrun. Har man tur så ser man bäckahästen galoppera över sjön och tittar man riktigt noga så kan man se småtrollen leka utmed strandkanten.


ha en underbar kväll mina vänner 





onsdag 14 maj 2014

Hemma igen, efter tre dagar i Sundsvall. Tredagar som har varit väldigt intensiva, roliga och helt klart lärorika. Vi har praktiserat retorik och presentationsteknik. Vi har fått göra presentationer av oss själva och mycket mer. Där har även varit två kvällar som har varit hysteriskt roliga med många skratt och skål  det känns som om man har fått nya vänner i sitt liv. Det var längesedan jag hade en sådan här känsla för mina kollegor och arbetsgivare :-)

Det var på detta stället vi var på, riktigt trevlig om man inte är allt för kräsen :-)

Nu är man hemma igen och gräsänkling. Det blir inte mycket man ser av sin bättre hälft denna och nästa vecka. Men så får det bli ibland. Det är bara skönt att vara hemma och kunna vara med sina underbara barn. Alltså vad man saknar dem när man är borta.


torsdag 8 maj 2014

Iblande blir det väldigt muýcket….. som nu då, för nu händer det saker hela tiden och man undrar vilken lite ängel som sitter i himlen och vakar över min son. Han har flyt nu helt enkelt. Först så får han reda på att han med all sannolikhet kommer in på skolan han har sökt. Sen så får han jobb på ett ställe där han har lämnat in sin CV och nu sist men inte minst så är han nominerad tilltalang skåne inom ridsport ….. kan man vara annat än stolt som pappa. Man är ju otroligt stolt och skulle han komma med och gå vidare så är det elitsatsning som gäller för honom med häst, tävlingar och allt. Det är så himla skoj och tänk vad han kommer till att vara med om saker och ting. Vilket kontaktnät han kommer till att skaffa :-)


Nä nu är det tillbaka till melodifläskivalen , min favorit är Irland fast Polen får också vinna, lite trevligt med sångerskor  i folkdräkter  som tjärnar smör  ;-) ……. eller hur :-) (får skärpa mig, nästan ful gubbe varning)






tisdag 6 maj 2014

Idag har min underbara son skrivit på anställningskontrakt för sitt första riktiga jobb som han själv har ordnat. Är otroligt stolt över honom :-)

Mitt i smeten på lilla torg i Malmö. Kan knappast inte bli bättre om man får tycka

och det är ju bara inse att man har en stor grabb nu och själv så har man bara blivit äldre…. eller nä, ständigt 33 är man ju ;-)

måndag 5 maj 2014

Well , nu är London bokat, så i juni bär det i väg med sonen.  Skall bli skitroligt att komma i väg och där är ju så fantastiskt mycket att se :-)



Hela London är ju som ett stort gigantiskt kulturellt mega smörgåsbord där man inte vet var man skall börja. Men förhoppningsvis så blir det i alla fall Big Ben, London eye, Tower bridge, krigsmuseet, Towern, London dungeon, Madam tussauds, Harrods, kungaslottet och lite till. Fast egentligen så är det bara skoj att komma iväg med sonen och bara vara. Så vi får väl se vad som hinns med :-)


I love it , helt enkelt


söndag 4 maj 2014

Yes , så har jag äntligen sett den. Filmen som jag har väntat på hur länge som helst…. nämligen Walter Mitty. Det första min bättre hälft sa när vi såg den var " men det är ju du Micke, det hade kunnat var du med  Longboarden och ryggsäcken" och hon har nog jäkligt rätt. Hade mycket väl kunnat tänka mig ta ryggsäcken och ut i världen och är nog lite av en dag drömmare :-)

För övrigt så har jag ridit  i helgen vilket har inneburet ett bar spräckta jeans i skrevet. Riiiiiiiiiitttttttttccccchhhh sa det när när jag skulle upp i sadeln idag. Med värsta hålet så både det ena och det andra hade kunnat komma fram om det hade velat sig så illa ;-)

Men om man ser positivt på det så fick man ju iväg och köpa nya ridbyxor vilket kanske behövdes samt till min hustrus glädje. Själv är jag lite skeptiskt trots allt,  eftersom de sitter rätt tight och det spänner och sticker  ut lite både här och där. Dock inget som jag skall bry mig om enligt min hustru så jag får väl tro på henne :-). Blev också en ny hjälm samt nya ridskor vilket matchade mina ridbyxor väldigt bra.  Så nu är man dressad så att säga.

Neee gått folk nu är det kväll och jag skall spana  lite på sevärdheter i London så ha en bra kväll på er :-)