Värme

Värme

tisdag 31 december 2013

Så mina vänner, då är ännu ett år snart till ända och det har varit ett år med många förändringar både privat och på jobb i alla fall för vissa av oss. Så mitt tips till er innan ni tar fram den där champagnen som står i kylen och poppar korken högt mot skyn vid midnatt.


 Kanske man skall stanna upp en minut eller två och njuta, fundera och reflektera över  det år som snart har passerat. Kanske skall man  passa på att slå sig lite för bröstet och konstatera att "ja det här har jag gjort riktigt bra" eller vara lite självkritisk mot sig själv och bara konstatera att det hade kunnat vara bättre. För det är väl så att man kikar lite tillbaks på alla dessa löften man lovade för sig själv och andra och likaså löften man bröt. Över alla dessa stunder man har haft av glädje,  men även stunder då man har tyckt att livet har varit rätt så trist.


Så det är väl kanske också vad ett nyår innebär- att man har möjlighet att just stanna upp och fundera en minut eller två. Man har möjlighet att få en andra chans - chans att förändra, chans att göra allt bättre, chans att få ge mer och bry sig mer om sina medmänniskor. Så tänk på det när ni står där med champagnen i högsta hugg…... att detta är ert år. Och det kommer till att bli så bra som ni vill att det skall bli, men det är upp till er.



Så ett riktigt gott nytt år på er och låt oss hoppas att 2014 blir ett år med mycket värme och glädje :-)

söndag 29 december 2013

Så börjar detta året att närma sig sitt slut och man riktigt ser hur den sista sanden rinner ner i evighetens timglas allt för att vändas åter en gång. Men det är väl så livet är att vid varje årsskifte så vänds timglaset och man börjar åter på noll med en ny start helt enkelt….. känner att jag börjar bli lite väl flummig nu kanske så nu slutar vi med det  :-)

Nåja är i alla fall rätt nöjd med mig själv, för idag så har jag dragit mig igenom ett 90 min spiningspass med maskinen från helvetet eller som man säger på franska la machine de l'enfer. Var väldigt svettigt men det var det värt. Kropp och själ mådde väldigt bra och man rensade ut allt gammalt hjärnslagg som man hade i huvudet. Så det får nog bli fler sådana här pass.

By the way så är här en liten bild på hur det lilla mekaniska monstret ser ut. Man var rätt så svettig kan jag säga.

Annars vad har annars hänt, tja julen är passerad och det med alla klappar as well. Börjar närma sig nyår vilket skall bli helt ok. Men det blir nykter nyår för min del Sonen skall ju ut på nyårsfest för första gången occcchhhh kycklingpappa som jag är så vill jag ha möjlighet att hämta hem honom om han skulle vilja det …. jag vet jag är kanske lite nojjig men sådan är jag. Älskar mina barn över allt annat och hade inte fixat ett liv utan dem :-)

Nä nu får jag snart sluta för snart blir det in till grannen och dricka glögg och äta pepparkakor.





måndag 23 december 2013

Idag är det  den 23:e dec, alltså lillejul och jag behöver nog inte säga mer. Allt annat är överflödigt känns det  som. Så jag får önska alla en riktigt God Jul :-)







torsdag 19 december 2013

Okej , de första paketen är inslagna…..och det är  efter det man inser att man har ca 20 st kvar.

meeeeeeeen med peppakakor, lite julmust, en julöl, (stor sådan) julgodis.,  julmusik och en himla massa julpapper så kommer man rätt så långt. I morgon blir det sista dan på jobbet innan det nya året träder in. Men behöver jag säga att det är underbart eller

Apropå stjärna så kan jag glatt meddela att den 21:e dec då vänder det. Då börjar ljuset sin mödosamma  vandring att åter ta herraväldet över himlen.

I morgon är det ju också så klart lilltjejens avslutning i kyrkan och eftersom hon är med i kören så skall hon ju så klart vara med och sjunga. Hon har tränat hela veckan här hemma så klart. Skönt att höra att hon inte har ärvt min sångröst i alla fall ;-)



Kunde inte låta bli att lägga med några juliga bilder från Liseberg när vi var där nu uppe på julmarknaden. Må väl och i morgon är en annan dag :-)

tisdag 17 december 2013

Ja då är det dax för herr julbock att snart komma fram. För snart är det lillejul…….. behöver jag säga mer. Tror inte det va, årets höjdpunkt enligt mitt tycke, slår födelsedag, midsommar och julafton med hästlängder. En lång ledighet ligger också för dörren, nästan tre veckor :-). Har man ett stort leende på läpparna eller

Vinter har vi också hunnit med att ha utanför vårt hus. Dock bara för ett dygn men vitt och väldigt fint var det.

Nä god kväll på er. Ha en underbar morgondag :-)

torsdag 5 december 2013

Så är det just nu en mäktig storm som drar in över Skåne och Lund vid namn Sven. Dessa underbara naturkrafter. Älskar det bara och hade jag bott nu nere vid havet så hade jag antagligen stått längst ute på piren och känt hur vinden drog i mina kläder. Har varit nere en runda i stan och bara insupit känslan av jul, naturkrafter och allt annat.

… och inte nog med det. Nu är det till och med lite snö i luften, love it. Nä mina vänner så var det slut med onödigt skrivande idag. Kan bara säga att ja det är kväll och man är lite trött, man hör stormen vina slita och dra i allt som är löst och själv så ligger man bara här och myser.