Värme

Värme

måndag 29 april 2013

Okej , måndagen snart över (thank goode ) hem och deklarera sen är ju denna dagen slut. I morgon blir det att elda upp en vårbrasa. Kan bli trevligt och sen dagen efter är det dax att demonstrera ( var tar veckan vägen liksom)

fast det kan vara rätt så skönt att det är snart helg igen ( trots att den känns avlägsen nu) så att man har en chans att vila upp sig från helgen som har varit.



fredag 26 april 2013

Fredag 26 april 2013
Ny helg, nya möjligheter och tja allt vad det kallas för. Fast vad för möjligheter det skulle bli vet jag faktiskt inte. Så jag tror jag skiter i det och satsar på partay i stället. För i morgon blir det malmö och brazzefest hela natten lång.  Mycket dans vin och sång och det skall bli med andra ord skitroligt.  Hoppas att vädret blir bra på kvällen, hade varit liksom lite småtrevligt eller supertrevligt eller bara bra J

…. Och i kväll så blir det fullt hus därhemma. Lär väl vara duktigt trött på måndag när man skall till jobbet. Fast det får man väl ta. Man får offra sig helt enkelt J
Veckan som har gått har också varit bra förutom nätterna då man har varit en himla nattuggla (fullmåne och sådant) så man har suttit uppe och inte kunnat sova helt enkelt. Blir väl bättre nästa vecka J. Jojjo är klar med sin prao på ridklubben och det är inte ofta man ser han så fysiskt trött när han kommer hem på eftermiddagarna. Men det är bara nyttigt för honom att känna på hur ett arbete funkar. Och han har ju samtidigt haft fantastiskt roligt och knutigt nya kontakter, vilket kan vara värdefullt i framtiden.
Lilltjejen kämpar på med sin gymnastik, snacka om att hon har fått muskler.  Rätt mycket sådana för att vara 6 år. Sen alla dessa rörelser hon kan göra. Man får ju nästan ot bara av att titta på det. Men så är det väl inom gymnastiken att man skall göra det omöjliga möjligt med sin träning.
Ja det är väl lite som har hänt dvs inte så mycket .
Nu är det några timmars arbete som ligger framför en sen är det Fredaaaaaaaaaaaaaag .


måndag 22 april 2013

Jaha, då är det typ fullmåne igen och jag har svårt för att somna. Typiskt,  får lyssna på nattradion halva natten istället  då,  samtidigt som jag räknar får. Bhääääääääää

Och ni som kan sova, sov så himla sött och dröm sköna drömmar för det hade jag gjort om jag hade kunnat sova :-)
Denna helgen i Familjen så har det varit mycket, mycket häst diskussioner eftersom Jojjo är hästintresserad och tydligen ett ämne om man får tro de som är lärare på hans ridklubb även ett litet ämne när det gäller hoppning. Har gått så långt så att de tycker han skall satsa på hoppnig, skaffa en av deras hästar ( vilket är en av de bästa de har) och ev börja tävla för klubben. De har till och med sagt att om han satsar nu så är det inte omöjligt att han är på Falsterbo horse show om si så där 5 år.
Det är ju rätt så smickrande för en 15 åring att höra och ja jag får nog hålla med. Han är väldigt duktig, inget snack om saken. Fast skaffar man häst så försvinner verkligen ens frihet och spontanitet och ja jag vet inte om jag är riktigt sugen på det. För det är ett rätt så stort ansvar utan att tveka…….
Vi får väl se hur det går på denna biten, just nu så skall han bli medryttare till en av hästarna som finns på klubben. För det är ju inte bara ridningen som skall hinnas med, det är ju trots allt väldigt mycket skola också och ja den biten blir ju inte mindre om man tänker lite så.
Fast se sin sån på Falsterbo horse show är ju en rätt så trevlig tanke……

lördag 20 april 2013

fredag 19 april 2013

Ännu en vecka har gått, solen skiner som tusan och det är blåsigt som sören. Har hunnit se lilltjejen nu på morgonen att framföra sitt uppträdande nu med klassen. ”allergi” hette låten och de var såååååå duktiga. Är duktiga barn man har helt enkelt .

Läste en rätt så vettig text igår som jag tycke ni kan ta del av. En tanke till eftertänksamhet kanske i alla fall jag gillar vad denna mannen sa till kvinnan i publiken.
Under ett seminarium frågade en kvinna, ”Hur vet jag om jag är med rätt person?”.

Mannen som ledde seminariet la då märke till att det satt en stor man bredvid henne så han sa, ”Det beror på. Är det där din partner?”. Kvinnan svarade med uppriktighet i rösten ”Hur vet du det?”. ”Eftersom din fundering förmodligen tynger dig ska jag besvara din fråga”, svarade mannen.
Så här lyder svaret.
Alla förhållanden följer samma mönster… I början är du förälskad. Du längtar efter telefonsamtalen, beröringen och du gillar din partners små egenheter. Att falla för din partner var inte svårt, nej, det var tvärtom en helt naturlig och spontan upplevelse. Du behövde inte GÖRA någonting. Det är därför man säger att man ”faller” för någon.
Människor som är förälskade säger ”jag föll som en fura” eller ”det sa bara klick”. Fundera på uttrycken. Det antyder att du bara stod där, utan att göra något, och så plötsligt hände något dig.
Att bli förälskad är en passiv och spontan upplevelse. Men efter ett par månader eller år tillsammans, falnar glöden. Det är ett naturligt mönster i ALLA förhållanden.
Sakta men säkert blir telefonsamtalen (om dom alls kommer) en källa till irritation, beröring är (när den väl sker) inte alltid välkommen och din partners egenheter är inte längre charmiga, dom driver dig till vansinne. Symptomen för det här stadiet varierar för varje förhållande, men du kommer att lägga märke till en dramatisk skillnad mellan det inledande stadiet när du var förälskad och det efterföljande stadiet som är betydligt tråkigare och stormigare.
Det är nu som du och/eller din partner kan börja fråga er ”’Är jag med rätt person?”. Och när du tänker tillbaks på den glödande kärlek ni en gång hade kanske du börjar längta efter att få uppleva det med någon annan. Det är nu förhållanden rasar samman.
Hemligheten med att lyckas i ett förhållande är inte att finna rätt person, det är att lära sig att älska den person man har hittat.
Människor skyller ofta sin olycka på sin partner och börjar söka efter bekräftelse och tillfredsställelse utanför förhållandet. Resultatet av sökandet kan se ut på många sätt.
Otrohet är det vanligaste. Men ibland gräver människor istället ner sig i arbete, en hobby, vänskap, överdrivet tevetittande eller missbruk av olika slag. Men lösningen ligger inte utanför förhållandet. Det ligger inom det.
Jag säger inte att du inte kan förälska dig i någon annan. Självklart kan du det och tillfälligt skulle det kännas bättre. Men några år senare skulle du vara tillbaks i samma situation.
Skälet till det är, och lyssna nu noga:
Hemligheten för att lyckas i ett förhållande är inte att hitta rätt person, det är att lära sig älska den person du har hittat.
Att bibehålla kärleken är inte en passiv eller spontan upplevelse. Du måste jobba på det, dagligen. Det kräver tid, ansträngning och energi. Viktigast av allt, det kräver vishet och förnuft. Du måste veta vad du ska göra för att få det att fungera, det finns inga genvägar.

Kärleken är INTE ett oförutsägbart mysterium som varken du eller din partner kan påverka utgången av. Precis som att fysikens lagar styr universum, finns det på samma sätt lagar för förhållanden. Om du vet hur du ska tillämpa dessa lagar är resultatet förutsägbart.
Kärlek är alltså ett ”beslut”, inte bara en känsla.
Kom ihåg: Du avgör inte själv vilka människor som kommer in i ditt liv. Däremot är det upp till dig att bestämma vem som får gå, vem som får stanna och vem du vägrar att släppa taget om!

Och sist men inte minst tack och lov att det är fredag igen J

torsdag 18 april 2013

Vilken skön dag det har varit idag. Man blir liksom bara glad, varför vet jag inte man det bara känns bra. Kan bero på att det är fredag i morgon, kan bero på att våren är här, kan bero på att jag har världens bästa familj trots att vi träter på varandra ibland. Vad vet jag liksom…………..






snart blir det ner i alla fall till hemmakväll sen iväg till sonen ridskola , tydligen skulle Flyinge ha uppvisning där idag med lite olika aktiviteter. Kan bli lite skoj.

Nä ni som läser min blogg, ha en riktigt trevlig underbar kväll :-)


onsdag 17 april 2013

Är det drygt eller vad. Vaknar tidigt i morse och kunde bara inte somna om . Låg i sängen och bara hoppades att John blund skulle komma en andra gång och slänga lite grus i ögonen. Vilket han till sist gjorde så klart fast då var det ju så klart dax att gå upp :)

Så här är man nu. Och god morgon på er.



Skickat från min iPhone

tisdag 16 april 2013

Idag luktar det  regn och jord, våren är änligen här och man bara njuter :-)


måndag 15 april 2013

Idag har jag tro det eller typ tackat nej till ett jobb. Eller ja nej och nej, jag har begärt så pass i lön att skulle de tacka ja så är de inte galna men rätt så (……) och kanske lite galna trots allt. Men va tusan man får väl betta lite eller :-). Fast problemet är att från att typ inte ha trivts på jobbet på väldigt länge, så trivs jag där faktiskt nu. Ens hjärta finns där liksom så det är inte så himla enkelt att bara dra. Hjärnan kan säga gå, gå, gå och hjärtat säger stanna, stanna, stanna.



Har det varit den första riktigt sköna vårdag och kväll? Jäpp för det har det upp till 19 grader fram till kl 18.30. Nu känns det verkligen som om det har vänt. Nu är där ingen återvändo för våren

I morgon blir det säljmöte, är väl sådär motiverad men det får gå, kanske blir riktigt bra trots allt.

Nä nu får ni har en trevlig kväll och glöm inte att maila om ni vill ha mina gympa pucks. mailadressen har ni :-)


Ha en bra kväll

Våren är här och så även en ny löparsäsong
Har för avsikt att sälja mina väl använda gympa pucks då jag hade tänkt köpa nya nu i slutet av månaden.
 Så är det någon som vill köpa ett bättre begagnade dojjor så hör av er. Endast sprungit ca 80-100 mil. Hyfsat skick, full dokumentation kan ordnas om så önskas. Det som är kast är dämpningen i skon men det skall inte vara några problem för den händige. Är hundra % vattentäta då de bevara all fotsvett i skon på det mest eleganta sätt som går att finna.  Är även matchande gulsmutsbruna för att smälta in i denna vårliga, somriga årstid som vi snart skall bege oss in i
Priside 1200kr eller förslag J
Maila gärna om ni är intresserad. Bäst mellan 0100 till 0800 på natten J

fredag 12 april 2013

2013-04-12
ZZZZZ  zzzzzzzz ZZZZZZZzzzzzzzzzzZZZZZZZZZ  ……..ahhhhhhhhhhhhhhh såååååååååååååå trött. Konstigt men när fredagen kommer så tänker man nästan alltid att man hade  inte klarat av en dag till på jobbet. Fast det är nog mycket en mental grej, att kroppen ställer in sig på att fredag varvar man ner.
Men fredag är det i alla fall och det är skönt. Blir som det ser ut nu i alla fall en lugn helg, vilket kan behövas. För nästa vecka blir det fullt ös med möten och annat. Wow vad den veckan lär gå snabbt , fast så får det bli ibland.
Men vi får börja med denna helgen och man siktar väl in sig lite på söndagen då de har lovat fint väder och till och med lite värme.  Som man längtar efter denna vårvärme, att bara kunna sitta i solen och njuta.
Finns det något kul och berätta då…… ja det finns det, fast det tar jag inte här, inte än i alla fall. Lite får man ju hålla på ;-)
För övrigt vill jag önska en trevlig helg med mycket värme och sol. Må gott
”Good friends are like stars. You don´t always see them, but you know they´re always there!”

måndag 8 april 2013

Förresten en liten filosofisk fråga så här på kvällen. Och jag vill verkligen att ni tänker till. Sitt ner 5 minuter och funderar på svaret, inte för mig utanför er själva.

1.Vad hade du gjort om du fick reda på idag att du bara hade 1 vecka kvar att leva.

2. Vad hade du gjort om du fick reda på idag att din vän bara hade en vecka kvar att leva.

Konstiga frågor kanske.



Skickat från min iPhone

Puh, så var man hemma igen från stallet, sitter ner i soffan och bara landar lite grann, varvar ner om man säger så. Har konstaterat igen, väldigt nöjt att min son är väldigt duktig med hästar. Har handlag för det här med att tygla ett djur. Går i pappas fotspår helt ut och nu skall han till och med vara på praktik med skolan  två veckor på den ridskolan som han rider på + att han skall gå en himla massa extra kurser för både hoppning och dressyr. Duktig är han i alla fall och jag är så stolt:-) 

Har även inhandlat en film jag skall se (igen) och det är så klart "Hobbit" älskar man sagan om ringen så kan man ju inte vara utan denna film. De hör liksom till det stora hela. 

Nä livet i övrigt är bara en himla massa vår

Man känner för en himla massa bus

och man vill bara ha mycket ………..


Det är väl vårkänslorna som håller på att ta över.

Så ha en god kväll/morgon/dag  när du/ni läser detta för det skall jag ha :-)

fredag 5 april 2013

Veckan har gått otroligt snabbt, påskharen är uppäten och balansen mellan ying och yang är återställd , eftersom jag har fått på mina riktiga sommarfälgar(tjohooooooooo). Jag vet nu finns där säker de som jag tycker är din i bollen men sådan är jag. Barnsligt nöjd är jag i alla fall J
Nu är det snart dags att åka hem och njuta av helgens förlustelser. Förhoppningsvis en helg i njutningens tecken med mycket värme och sol och vem vet en och annan glass kanske. Man  kanske skall till och med vara sådan att man sätter på mig löpardojjorna och springer en runda. Oavsett vad så skall det bli riktigt skönt med helg
Så till er alla från lilla mig, en skön helg J

onsdag 3 april 2013

Solen skiner, det är vår ute, fåglarna har vaknat till liv,det spritter i hela kroppen och man känner sig bara sådär skönt superkåt och man vill bara hitta på en massa bus.

Men visst är det härligt :)


Skickat från min iPhone

tisdag 2 april 2013

Så då har påsken dragit förbi och man är åter på sin arbetsplats sorligt nog. Ledighet är aldrig fel faktiskt och när man väl har börjat vänja sig vid den ja då är det tillbaka till sitt arbete.  Påsken får man väl säga har varit helt ok verkligen. Det ända som har saknats är väl lite skön värme dock men man kan ju inte få allt här i livet.
Har hunnit med att träffa vänner, gå konstrunda, äta påskbord se film.  När det gäller filmerna så kan jag tipsa om ”En oväntad vänskap” väl värd att se flera gånger ,  en super må bra film. Både handlingen och skådespelarna gör bra ifrån sig. Kan bero på att den bygger på en verklig händelse J.
Lika bra som ”En oväntad vänskap” är lika dålig är den andra filmen jag såg en film som man inte bör lägga pengarna på och det är ”skyfall”.
 Man har sett den en gång innan och lever i någon konstig förhoppning om att den skall bli bättre när man ser den en andra gång. Men inser snabbt att så inte är fallet och när ¾ av filmen har gått, ja då orkar man faktiskt inte se eländet.  Dålig handling och halvtaskig skådespelarinsats. Är nog den sämsta James Bond film genom tiderna….tyvärr får tilläggas.  Får två flugor av fem möjliga. Så neee se inte den om ni inte känner för att slänga pengarna i sjön.
Ja det var väl lite av allt möjligt och lite till så han en skön tisdag J