Värme

Värme

lördag 31 december 2016



Så mina nära och kära vänner och annat löst folk som läser detta
Då är det bara timmar kvar av det gamla året och ett nytt och förhoppningsfullt år står inför dörren och väntar på att få hoppa in i vårt liv och ge oss nya fantastiska utmaningar och möjligheter.



Men nyår står inte bara för det nya, utan även för det år som just har passerat. Ett år med många tankar, idéer och händelser som har hänt. Vissa har bytt arbete andra har fått nya tjänster på det gamla arbetet de har och några har hittat nya förmågor och egenskaper hos sig själva. Vissa har till och med ändrat sitt liv helt och hållet och är fortfarande missnöjd med det de håller på med. Men jag säger då så som Paulo Roberto bruka skriva på sin FB sida att det är du och ingen annan som bestämmer över ditt liv och om du skall lyckas.Det är du som har möjlighet att genomföra det du vill göra. 
För våra liv går med ett rasande tempo och ett ögonblick kommer aldrig mer igen. Det är förlorat för alltid om vi inte minns och tar vara på det. Därför är det viktigt att vi i varje liten stund och i varje litet tillfälle finner något som är värt att minnas i framtiden för att komma ihåg det som en gång har varit. Ta tillvara på vårt liv och få ut maximalt av detta. Att kunna vara tacksam för det man har för att kunna få ännu mer att vara tacksam över. För det är nu vi lever.
Så man borde nog stanna upp för någon minut och fundera över det gångna året med allt vad det innebär.


Över det som har varit och över det som aldrig blev. Över misstag som har gjort och över glädjekällor vi upplevt. Över vänner som vi har och över vänner som kanske har försvunnit för gott.
Över löften vi har lovat och över löften vi bröt. 
Så det är väl egentligen vad det nya året innebär helt enkelt – man har möjligheten att ge eller få. 
Att få ge mer och framförallt att få bry sig mer om de man älskar och håller av.
Och att man slutar oroa sig om vad som varit och tänka lite på mer på vad som komma kan. Se möjligheter när de kommer och att inte vara rädd för det oskrivna, göra det oväntade och möta nya utmaningar.



Så låt oss komma ihåg att vi skall vara rädda om varandra, respektera varandra. Hjälpa varandra om vi så kan. Ta vara på varandras egenheter och olikheter. Kanske inte bara för denna natt utan för hela året.
Så ett riktigt gott nytt år på er allesammans och låt oss hoppas att 2017 blir ett år med mycket värme, omsorg, vänskap, nya bekantskaper och låt oss lämna det gamla bakom oss både med sorg men förhoppningsvis mest med glädje. Och jag säger så som Petter Stordalen har sagt en gång i sin bok att: ambitionen, lusten och förmågan att genomföra någonting, den är upp till dig. Den är du ensam om.

måndag 26 december 2016

Så kom julen till sist ....och jag älskar det bara. Allt detta med att titta på film, äta choklad, sova länge äta god skinkmackor, sova ännu lite längre äta ännu mera mat.
 Och i morgon börjar lundaspelen. Skall bli så himla kul att titta på. Man har en duktig tjejs helt enkelt.

Nä det blev lite korta rader för just nu lägger sig london typ över datorn och vill ha lite uppmärksamhet. Så så long kalsong



onsdag 14 december 2016

Okej jul, jul, juuuul var ääääääärrrrr du. Inte här hemma i alla fall. Tittar ut solen lyster och det är helt grönt ute. Hum ingen julkänsla här inte. Alltså verkligen ingen julkänsla. Tur att man var nere i Berlin i helgen som har gått. Där fick man i alla fall lite julkänsla i alla julmarknader som man gick igenom. Och trevligt sällskap hade man också och till på köpet barnfritt. Fast jag saknade dem båda två rätt snabbt. Är ju kycklingpappa :-)

Men några nätter bara med hustrun är inte att klaga på :-)

Nä nu ut i den julokänsliga verkligheten igen. Ha det bäst alla

måndag 28 november 2016

Min önskan och dröm 

Skriver detta ark då jag har varit och spår mig hos ett medium. Hon sa till mig att jag borde skriva ner det jag ville arbeta med för att frigöra en himla massa go energi. Lite som kaka söker maka och vill man något rikligt mycket så blir det i regel så. Så därför denna lilla önskelista om vad jag vill göra. 

Jag vill……


  1. Ha ett eget hotell uppe i ett kallt område typ Svalbard, Island, Åre eller något annat kallt ställe. Där skall jag ha skotersafari, hundspann och Bilsafari. Man skall kunna åka ut över vidderna och bara njuta av naturen. Man skall kunna ha med sig god dricka, mat och annat gott som hör utflykter till. Till utflykten hör så klart även andra aktiviteter, så som guldvaskning, snöstatysskapande, trollsökning mm. När man kommer tillbaks skall man komma till ett högklassigt hotell med god mat, exklusiva viner och en rikligt skön relaxavdelning. Man skall kunna njuta  av sin vistelse på bästa sätt trots att man är ute mitt i vildmarken. På kvällarna är det så klart liveuppträdande med lokala band och förmågor. Men även lite större artister letar sig fram till mitt ställe. Man skall känna att det är ett ställe som man gärna kommer tillbaka till och bara vill ha mer av 
  2. Ha en restaurang/ hotell i ett varmt ställe någonstans i Karibien. Gärna på någon ö där man pratar engelska men något som hade varit väldigt trevlig hade varit på St. barth, den gamla svenskkolonin. Hade gärna velat att mitt place gick i skandinaviskt tema. Med skandinaviska färger, former samt även skandinavisk mat men på ett karibianskt vis. Hotellet hade jag velat ha lite som en juvel. Man skulle känna att när man kom till detta stället så blev man behandlad som kunglighet. Hög standard på rum och mat och dryck 
  3. Ha en stor vingård nere i Tyskland/ Frankrike. Någon av de länderna eller på gränsen till detta. Ser mig framför mig hur jag har fått tag på en stor gamla vingård eller slott. Ligger längst med en dalgång med en massa gamla vinstockar klättrandes upp för dalgångsväggarna. Till detta kommer det också ett stort gammalt stall där jag kommer till att ha hästar för turridning i bergen. Kommer till att vara en form av ett aktivitetshotell. Där tanken är att närman kommer fram till mig så skall man njuta av naturen. Man skall kunna ha möjlighet att kunna ha fullt med aktiviter  under dagarna och då helst inom hästtema så klart. Men eftersom jag även kommer till att ha vintillverkning så kommer det så klart även till att bli inom den branschen. Med allt från att plocka vindruvor, ner till ”fabriken” där tillverkningen sker samt stapling, lagring och försäljning. På hotellet kommer jag även till att kunna erbjuda konferenser så klart. Någon form avutbildningcentrum kommer det även till att bli
  4. Ha ett hotell här i skåne där jag kan rå om mina gäster på bästa möjliga sätt. När de har varit på mitt hotell så skall gästerna bara känna att de egentligen bara vill ha mer osv det. Det skall vara lite som en drog, har du väl tagit det så är det svårt att låta bli
  5. …..och den här är lite mer udda kanske. Men något som jag verkligen hade velat göra är att bygga ett utvecklings och lärocentrum för utsatta barn och ungdomar i  länder så som Polen, Rumänien. Tanken med dessa centrum är att dessa barnen skall få en fristad från livet på gatorna. Få en chans att gå i skolan, få utbildning och ha ett ställe att sova på. De skall få lov att vara på dessa centrum fram tills de blir myndiga och vuxna. De kan komma in till centrumet närsomhelst och de skall alltid känna sig välkomna. Målet är att barnen skall kunna när de är klar att söka sig vidare till universitetet och sen ta sig ut i livet och vara en tillgång till sitt land. Personalen som är på dessa centrum skall fungera som föräldrar för barnen så att de får all kärlek som de kan behöva. När de har gått ut skolan och skall läsa vidare skall det om de inte kommer in även finnas alternativa universitet där de kan studera. 
  6. …även resa runt i världen som en back-packer. Ta min ryggsäck och/ eller bil och  se vart jag hamnar i världen. Hade gärna kört ner till Sydkap i Afrika och Nordkap i Norge. Hade också mer än gärna åkt tåget genom hela USA och hoppat av på de ställen man känner för, för att när man sen blir klar bara åka vidare till ett nytt ställe. 
  7. …också få lov att jobba med människor. Hade gärna velat även här få möjlighet att jobba med människor som inte har det allt för lätt i samhället på ett eller annat viss. Kanske få möjlighet att kunna ge dem lite mer glädje i livet jämfört vad de normalt har. Hjälpa människor som har det tjurigt att bara må så himla bra. Tänk så skoj det hade varit att få förverkliga deras drömmar.
För övrigt så sa även mediumet att jag borde låta bli hästsporten då jag tydligen hade förolyckats x antal gånger i mina andra liv då jag just satt på hästryggen. Allt från att bli spetsad på svärd till att trilla av hästryggen på rävjakt och bryta nacken. Hon berättade också lite skoj att mina andra liv jag hade haft utspelade sig i huvudsak Kina, Frankrike, England samt USA. Enland tyckte hon också att jag borde undvika då det flera gånger hade slutat med ond, bråd död för mig i sett landet. Hum och jag som tycker bra om det landet. Det som var lite skrämande var att där var saker som hon  nämnde som jag vet att bara jag känner till . Oh well, så får det bli ibland. Go kväll på er
Ps. Kan vara så att listan ovan utvecklas då mitt medium sa att jag skulle skriva ofta och mycket, tjingeling 

måndag 17 oktober 2016

Nu börjar man åter bli varm på hästryggen. Känns rätt så bra faktiskt och det är riktigt skoj :-)

fredag 30 september 2016

YES, övriga ord äro överflödiga. Ikväll så knäckes en champagne :-)

Ha en god helg alla :-)
YES, övriga ord äro överflödiga. Ikväll så knäckes en champagne :-)

Ha en god helg alla :-)

torsdag 29 september 2016

Så då är steg två avklarad, fullmakten är som sagt vad inlämnad till försäkringsbolaget och nu inväntar jag försäkringsbreven  från försäkringsbolaget samt kund så att  man kan få en överblick över allt. Har jag tur så kan det bli mååååååånga sköna miljoner. Så gott folk håll tummarna så får vi se var vi hamnar.

Det som jag dock tycker är lite trist är att min kära mäklardisk från mitt gamla bolag sa att de skulle återkomma idag på ett telemöte. Men ingen har hört av sig. Trevligt att man då har andra mäklardiskar som är mer dedikerad och tycker detta verkar intressant. På fredag så reser jag norrut då blir det nya möten.  Det är lite roligt med den tjänsten som jag har nu. Man är inte låst av något geografiskt område. Man kan likväl vara i Göteborg eller Stockholm som Malmö. Så för mig blir det att komma iväg tidigt så att jag kommer i tid till mötet :-)

Nä hej hopp pille snabbel och en trevlig helg på er

tisdag 27 september 2016

Okej, första steget är gjort, fullmakten på min pritty stora kund är inlämnad till min förre detta arbetsgivare. Tärningen är kastad och låt hjulen börja rulla så får vi se var vi hamnar någonstans med denna.

:-)

tisdag 30 augusti 2016

Igår var jag med om när en tjej försökte begå självmord genom att hoppa från motorvägsbron.


Helt galet och tyvärr han jag inte fram för att stoppa henne

lördag 9 juli 2016



Så nu checkar den här ut på semester. Och med denna enkla rad så önskar jag er en underbar sommar

tisdag 28 juni 2016


Sommar, sooooommmar, soommmmmmmar, s.o.m.m.a.r. sssssssssoooooommmmmmmmaaaaarrrrrr.  Alltså smaka bara på detta underbara ord. Kvällarna är underbara, dagarna är varma och sköna man äter glass i stora lass, man får en härlig solbränna, jordgubbarna är röda och söta och inte nog med det. Snart är det semester. Skall bli så himla skönt att bara få vara ett litet tag.


Och vet ni vad snart är det giftemål på gång,  skall bli så himla skoj. Man kan ju säga att det var på tiden att de slog sina påsar ihop. De har ju hängt ihop nu några år och ja de blir ju inte yngre. Så i sluta av sommaren/ början av hösten ja då är det dax, dax för dem att från ha varit två bli ett ja då är det dax för min syster och hennes man att gänga sig på riktigt. Är så glad för deras skull MEN det kom med lite kort varsel, helt klart

tisdag 21 juni 2016


Idag fyller min son 18 år, kan ni tänka er vad tiden går. Alltså,  det innebär att han är stor, han är myndig, han får rösta, han får lov att ta sitt körkort, han får liv att gå på puben MEN han får fortfarande inte gå på systembolaget. Ja så så är det och själv är man inte en dag äldre än 33 :-)


söndag 19 juni 2016


En del av mig dog när jag fick den första kyssen av dig en underbar vårkväll, bara så du vet. En kyss, så fantastik smakfull och lockande. En kyss som tog en till himmelriket och tillbaks, en kyss som var mild som en sommarvind och fuktig som ett åskregn. En kyss som gjorde så att själens ögonen öppnades och man såg världen igen. En kyss som förstod varför man levde, en kyss som skapade ett begär, en törst en längtan efter mera. En kyss som gjorde så att ens tårar föll på ens kind  och man visste inte riktigt varför. En kyss som kom från livets läppar. En kyss så levande så varm så pulserande av livets blod och lika omöjligt som  den är sann och verklig.  Men en del av mig dog när jag jag fick den första kyssen av dig en underbar vårkväll bara så du vet.




torsdag 2 juni 2016

2 Juni 2016

... och idag är det Kalvin knatet  här i Lund. Killtjejen ( som inte är så liten längre ) ä riktigt laddad. När jag frågar hur höön tänker inför loppet så svarar hon att hon är nöjd om hon kommer inom de 3 första. Ja..... har hon vinnarskalle eller vinnarskalle. Förra året så kom hon på plats 6 bland x antal hundra tjejer så det är ju riktigt bra :-9




I kväll skall det sen bara vara mys för det är så fint väder. Idag har det varit upp mot 28 grader varmt och ännu är det strålande solsken. Skall bli skönt med en extra ledig dag nästa vecka :-)

Naja vad säger man, ha en trevlig kväll :-)

måndag 30 maj 2016

Idag har jag solat för första gången naken på stranden......



Det var en rätt så skön känsla, har aldrig känna mig så fri som jag gjorde då. Väldigt odramatiskt och väldigt väldigt frigjort från min sida. och min hustru tyckte likadant. Sen blev ju inte saken sämre att man hade härligt skön sex efteråt...... fast inte på stranden då så klart ;-). Någon måtta får där ju vara på saker och annat.



Vill ju till att man inte är svartsjuk eller att ens partner är svartsjuk då det traskar förbi en hel del nakna kroppar i varierad form och storlek. Men nu har man gjort det och jag skall göra det så klart igen ;-)

Älskar sommmarsverige he he

onsdag 25 maj 2016

Tjena bloggen och kära läsare, lång time no sea som man säger. Men så är det och så får det blir. Sommaren är här och livet är bara så himla great. Var igår uppe på Torekov och så fantastiskt fint där är. Vi har ställ våran husvagn där för säsongen och än har det börjat bra.
Vi har ju som sagt var sålt husbilen eftersom den inte passade oss på det sättet vi semestrar. Så till sommaren blir det tyskland och frankrike och  som jag ser framemot detta :-)

ILOVEMYLIFE är mitt måtto

Helgen som kommer blir det så klart torekov om vädret tillåter det. Blir även en del handbolls tuneringar och annat.

Tja vad har annars hänt i mitt liv, faktiskt en hel del det är därför jag inte har hunnit skriva kära blogg och jag orkar heller inte skriva för det är så mycket.

Men jag skall ge er något att fundera på, något som jag har sett på håll och det är svartsjuka. Hur påverkar den ens liv och blir det bättre eller sämre tror ni. Jag vet inte jag ställer frågan till er och tänk efter med hjärtat. Blir det bättre eller sämre med tiden. Har någon rätt att "äga" någon annan. Hur hade ni själv gjort om ni haft en partner som var svartsjuk............
En seriös fråga och rätt så komplicerad


Nä nu som jag brukar säga hastalavista baby nu drar jag så hörs vi om .........tja ett tag

Ps. kolla gärna på mitt instagram för där är bilder från Torekov




onsdag 27 april 2016

måndag 28 mars 2016

Tjenixen

Så har påsken 2016 passerat och vi har haft vår häst Neve ett helt år nu. Känns som om det har gått väldigt snabbt.



Påsken har som alltid varit intensiv i vårt liv. Det har hunnits med påskbord på Maragarethetorp, Konstrunda på Österlen då man bland annat har spannat in Carolina Gynnings utställning. Sadelprovning hos Bökmans och husvagnspan hos löddehusvagnar. Mellan allt detta så har det så klart tryckts ner en hel del mat och god dryck så klart.

Hemmet har varit fullt med barn , men det har varit ont om påskkärringar i år. Kan det vara så här att de yngsta även de håller på att bli stora ;-)

Något som barnen inte har blivit förstora för (17 och 9 år) är traditionen av att göms påskägg och i år så blev det 1-1 eftersom de hittade vars ett.

I morgon så åker lilltjejens gips av på armen. Om allt går som det skall och man börjar jobba igen efter lite ledighet.

Trädgården har man också hunnit med lite och snart är det dags att planera för de första potatisarna som skall i jorden.

Ha en underbar kväll och kom ihåg att krama varandra, det behöver man :-)



onsdag 16 mars 2016

Onsdag... mitt i veckan dag. Helt ok och på fredag åker man på konferens till Åre. Chopperhill here I go :-)



Nästa vecka så är det påskvecka. Ser framemot lite ledighet :-) Påsk är ju faktiskt lite speciellt och vad som helt kan hända. Man kan träffa på påskharen eller se en häxa eller träffa på vårbocken osv.



För våran del så blir det i alla fall en rejäl konstrunda på Österlen, kan varmt rekommendera detta



Nere ha en glad kväll, ta hand om varandra. Njut av varandra och ge varandra bamsekramar om det går. För det kan man behöva ibland ;-)


tisdag 23 februari 2016

Idag är det den 23 feb 2016 och ingen snö så långt ögat når.

Var ett tag sedan jag skrev kära blogg, men så blir det ibland. Livet är fullt med aktiviteter och grejoor så man hinner liksom inte med om man säger så.

Barnen  har sportlov och på fredag så drar vi till Fredrikshamn för några dagars spa och vill. Blir hur bra som helst.

Sonen har haft hjärteproblem med någon tjej han har träffat så han är inte alls glad och munter. Har försökt peppar honom och berättat att det är tyvärr så brudar funkar. Men det hjälps inte, hans hjärta har fått sig en liten törn. Kommer faktiskt själv ihåg hur det var när man var i hans ålder. Brudar var liksom väldigt spännande men ibland väldigt konstiga att förstå sig på.

Ser framemot mars, för då händer det lite skoj saker, drar upp till Åre så där helgen innan påsk. För då är det jobb konferens och det funkar ju :-)

Copperhill funkar om man får tycka till.

Tja det var väl alles idag. Ha en skön kväll och sköt om er


onsdag 6 januari 2016

                                                              I get lost in here, 
                                                            and it´s the 
                                                            kind of lost
                                                          that´s exactly 
                                                       like being found

                                                             -unknown


söndag 3 januari 2016

                                                       ....... behöver jag säga mer......

lördag 2 januari 2016

                                                       ..... läppar att kyssa och smaka........

fredag 1 januari 2016








                                                 .......... ögon att drunkna i ...........