Värme

Värme

fredag 30 augusti 2013

Fredag, fredag fredag i mitt liv man är inne på andra veckan och man saknar fortfarande när man hade semester. Måtte den inte vara allt för länge och gud vad det skall bli skönt med helg. Love it Mål i helgen att bara göra så lite som möjligt, det funkar för mig :-) men det blir säkert fullt upp ändå O well snart är det lunch och sedan någon timme till och sen hem. Oj då kom på att vi måste lämna tillbaka filmerna idag som vi hyrde förra veckan. Annars blir det dyrt :-) Men ni som skiter i vad ni gör, ha en trevlig fredag och det samma till er som bryr er vad ni gör….. En riktigt trevlig fredag :-)

onsdag 28 augusti 2013



En promenad på två timmar på Hardebergaspåret är väl aldrig fel. I alla fall inte en kväll som denna :-)



Känns som om man har varit lite nyttig och så en god kopp kaffe på detta så blir det hur bra som helst. Shit vad det är vackert runt om Lund :-)


tisdag 27 augusti 2013

OM några dagar är det höst, i alla fall enligt kalendern. Fast det känns inte så nu i alla fall för solen värmer fortfarande gott på kvällen och man tittar ut över bondes fält och känner lukten av gräs, jord och dagg i luften .




Man stannar upp lite i skrivandet, lutar sig tillbaks från tangentbordet några sekunder. Stänger ögonen och tänker lite tillbaks på semestern som har varit. Konstaterar nöjt att den har bara varit hur super som helst. 

Undra hur hösten kommer till att bli? (har lärt mig att man inte skall ha mellanrum mellan bokstäver och frågetecken ;-)...). Tänk om den blir lika bra som sommaren har varit. då hade jag blivit väldigt glad :-)

Är rätt såsugen på att göra en liten höstresa. Min föräldrar drar till deras årliga vinresa till Alsace med husbilen nu denna helgen. Hade lätt kunnat dra med om jag hade kunnat. Det får jag nog säga att jag saknar min årliga dos av Frankrike.

Riquewihr som orten heter som de brukar åka till är hur mysig som helst. Har skickat med en liten fotokavalkad av denna ort + att just där finns det världens bästa julbutik och eftersom jag älskar julen så kan det ju inte bli bättre :-)

 







Så ha en underbar kväll på er :-)

Idag har jag haft ett helt underbart möte med min fantastiska chef. Och jag är hemma nu med allt och hela skitet. Vilket känns helt nice, visst sen vet jag också att nästa år är allt på 0-0 igen. Men just nu känns det så bra. Snart kommer sonen som har varit nere på stan och sen bär det av hemåt för att hämta lilltjejen…. Och det är fortfarande sommar vilket också är väldigt skönt. Ha det bäst så skriver jag snart igen 

måndag 26 augusti 2013

Kan man älska någon så att det gör ont i hjärta?
Kan man känna saknad trots att man inte behöver känna saknad?
Kan man våndas för någon trots att där inte finns något att våndas för?
Du är det finaste som finns
Du är det bästa som har hänt mig
Du är min luft som jag andas
Du är mitt hjärta som slår bara för dig
Du är mina ögon som ser allt det vackra
Du är mina tankar som gör att jag får ro om natten
Du är mitt skratt som gör att livet känns lättare
Utan dig så finns inte jag
Utan dig så existerar inte jag

fredag 23 augusti 2013

Varför är jag så himla velig? En jäkligt bra fråga om jag får tycka. varför velar jag inte vet hur jag skall göra. Skall jag åka eller låta bli..... bläääää snacka om lycksproblem.

Fredag är det idag i alla fall så en liten bild får vi allt ha med och för övrigt så får jag önska en trevlig helg :-)

onsdag 21 augusti 2013

Fullmåne, fullmånen i himlen är säg mig vem som piggast i världen är?



.... och det är jag kan jag säga. Skulle behövt gå att läga mig, men är pigg som en lärka. Konstigt är det allt att månen har så stor inverkan på en.

Här kommer en liten myt om månen, enjoy



För länge sedan kom månen ned på jorden varje fullmåne för att hitta sig en brud ( en oskuld ), hon fick följa med månen upp till sig och där tynade hon bort. En gång fick han syn på en mycket vacker sameflicka som var på väg till sin blivande man, hon åkte skidor över fjället. Månen blev helt betagen, en sådan vacker flicka var det länge sedan han sett. Men den vackra flickan ville inte ge sig så lätt. Hon gömde sig i snön när månen ville titta närmare på henne och när månen sökte efter henne skyndade hon sig tillbaka till kåtan för att gömma sig. Månen kunde inte komma in i kåtan och flickan stack ut sitt huvud och månen fick syn på henne. Hon lovade månen att hon skulle visa sig för honom varje fullmåne om han lovade att inte fortsätta med att ta med sig unga flickor till månen utan bara titta på dem. Och efter det tar månen aldrig mera unga flickor till sig upp på månen
Lunch … på malmöfestivalen och det känns som om man har varit innan. Tur att man hade bra lunchsällskap :-) . Och varmt var det också eller så är det jag kanske som har kommit in i medelåldern :-) vad vet jag. Fast å andra sidan så gamla känner man sig inte. Man är ju den eviga 33-åringen som bara älskar sitt liv. Nä åter till jobbet för att kunna dra hem om någon timme så sååå looooong paltalång.

tisdag 20 augusti 2013

Semestersaknad

För en vecka sedan så var det sista dagen på semestern och jag saknar den redan. Men....... nu skall vi inte hänga upp oss på det. För semestern är ju trots allt över och det är faktiskt rätt roligt att träffa kolleger igen.


På lördag blir det  upp till Stockholm på äventyr. Blir att åka tidigt, tidigt för att hinna med det man skall. Plånboken är laddad med stålar om det skulle bli något. He he he vilket vi hoppas fastän det är rätt så galet. (skriver om det blir av)



Kan för övrigt konstatera att min bil håller på att falla ihop just nu....... känns det som. Håller på att bli lite knäpp på det. Tur att man har en sådan bra mekaniker som sven i svängen.



Till helgen stundar även lilltjejens kalas med sina klasskompisar. Hon är ju stora tjejen nu ju, första klass och skall börja få läxor.

För övrigt så har det inte hänt så mycket.... eller jo det har det väl egentligen är väl mest bara jag som har varit lite lat att skriva bara. Får ta tag i den biten igen nu när hösten börjar närma sig.

måndag 12 augusti 2013


 Jag har funderat lite på om man skulle skriva en liten sommarkrönika över sommaren som har varit och som snart når sitt slut.
Men efter att ha funderat på saken lite  närmare, gått bak i hjärnarkivet och plockat ut ur minnet kom jag fram till att det inte är så himla enkelt. Det finns helt enkelt för mycket fint att berätta, för mycket saker man gjort. Jag tycker att jag  har en rastlöshet  som oftast beror på att  jag "aaldrig gör något". Tydligen stämmer inte det så himla bra om man tänker efter och då speciellt sommarmånaderna skulle ensamma kunna bilda ett kilometersinlägg av bilder på villaliv, fest och grill och husbilsliv. 
Lyxproblem kan tyckas och ja det är det verkligen. Men jag har ändå tänkt försöka plita ner några ord om vad som har hänt. Lite stolpar helt enkelt och kanske lite till. Vi får se vad detta leder oss till.



Om vi börjar lite i början av sommaren så gick vi in med att sonen åkte till Rom på konfirmationsresa. Första stora resan utomlands och han fick lite smak på livet helt enkelt. Upptäcka världen lite på egen hand utan mamma och pappa och i stället åka iväg med vänner. Man lämnade en pojke  på stationen och man fick tillbaks en ungdom som vill ut och resa och har planer på att flytta till London, New York mm. Hans konfirmation och födelsedag innehöll dock tyvärr en hel del regn men det verkade inte bekomma honom allt för mycket problem.
Efter detta så var det min tur att bli firad eftersom jag fyllde 40 ( känner mig konstigt nog bara som 33). Min underbara hustru hade anordnat en helt underbar tillställning och fest. All kred till henne för det var verkligen lyckat. Att umgås med vänner långt in på kvällen, lyssna på musik och dricka vin är väl aldrig  fel tycker jag. Och en bättre start på semestern kan man verkligen inte få



Ja, tänk att den dagen skulle komma när jag fyller 40. Det har känts så avlägset. Tänk att nu är jag faktiskt precis lika gammal som pappa var den dagen när han fyllde 40. (Jodå, det är sant!) Men hur kan det komma sig att jag fyller 40? Ja, det krävs ju ingen Einstein för att räkna ut att när jag nu är född år 1973 och att det i år är 2013, så blir det ju 40. Det är matematiskt helt korrekt.
40 år, det är samma sak som 14610 dagar – och i den jämförelsen känns ju 40 aningen mindre. Man skulle också kunna säga att jag fyller dubbeltjog, eller (om man använder ett enklare räknesätt): Min dotter  fyllde precis snart en hel hand + två fingrar,  min son tre händer och själv fyller jag åtta händer.
Jag känner mig inte speciellt gammal. Jag är bara lite äldre än den tecknade legenden Homer Simpson. Han lär vara 39.

Första veckan på semestern gjorde jag min 7 mila löpning dvs 7mil på 7 dagar. Vilket jag klarade, fast fötterna var rätt så sabbade efter detta. Stora blåser redan dag ett. Men har man gett sig tusan på det så får man se till att klara av det och med lite hjälp av P3 dokumentär så funkade allt mycket bättre. Första veckan var samma vecka som sonen hade sitt första sommarjobb. Upp tidigt och hårt jobbandes i stallarna, tvätta, måla och feja. Kanske inte det man drömmer om som tonåring, men man gör i alla fall sina första pengar. 
Själv så var vi i Ystad och solade hela dagarna lång, han tyckte det var lite orättvist när han fick vara inomhus.



Vecka två var verkligen inte sämre med än vecka ett. En resa till mallis, där man verkligen fick allt vad man pekade på och det största problemet var verkligen "vem går upp baren och hämtar något att dricka". 
Något som var också verkligen roligt var att en väldigt god kollega också var på samma ställe som vi var på i mallis. Vilket gjorde det hela lite roligare för dottern eftersom de också har barn i samma ålder. Ända smolket i bägaren där var väl när man skulle åka hemåt, hade lätt kunnat stanna ett tag till trots min rastlösa stjäl :-).



Vecka 3 och hemma igen var det bara att  vända i dörren, tvätta lite och sen iväg till Båstad med husbilen för en veckas brassepartaj. Alltid kul med goda vänner och dans och sång och brasseveckan är något som jag verkligen kan rekommendera  om man inte gjort det innan. 



Åter hemma för en kort visit vecka 4 för att sen dra till Stockholm och umgås med släkten. Vilket var underbart som vanligt ute i gryta som ligger i underbara Roslagen. Också ett litet smultronhak om man inte har testat på detta innan med allt vad auktioner och loppisar heter. Älskar min dotters uttryck när hon insåg att sakerna hon tittade på var gratis. "Men pappa detta är ett gratisloppis" kan det bli bättre för en sjuåring, tror inte det. 

Vecka 5 ja då får man bara vara hemma och softade i sin nya soffa. I LOVE IT. Han även med att hälsa på lite vänner och bekanta….. så ja nu är det bara en dag kvar sen är det dags att börja jobba igen. Hade som vanligt kunnat ha 5 veckors ledigt till eller ja till och med 5 månader till. Men som vanligt så skär det sig på att min arbetsgivare inte delar samma uppfattning. 

Om man skulle pointa sommarens 8 bästa höjdpunkter så skulle det nog vara 

  1. Min födelsedag, helt klart  tack underbara hustru (kan man var så ego?)
  2. Min mac som jag fick i födelsedagspresent 
  3. Resan till mallis
  4. När sonen fick sin första LV- väska och man såg hur glad han blev
  5. Dotterns uttryck "men pappa det är en gratisloppis"
  6. Att bara vara några dagar ute i Roslagen 
  7. Vår nya soffa (love it)
  8. Att tagit upp kontakten med "förlorade släktingar"

om man skulle nämna några lågtryck som har funnits på semestern så skulle det vara 

  1. …………………… kan faktiskt inte komma på något .. eller jo det skulle väl vara att vi måste byta parabolen på husbilen efter att ha lånat ut den till vänner …… inte så skoj, att man aldrig kan låna ut saker och ting :-(

Hur har det gått med bokläsandet då har jag hunnit läsa ? svaret är väl att ja det har jag  men jag hade hoppats att jag skulle hunnit avverka mer böcker. 

  1. Mest oväntade ……. skulle nog vara en sådan liten sak att jag vet var Skepplanda ligger. I alla fall tyckte min dotters klasskompis mamma detta då hon kommer från denna lilla håla :-)

Men som sagt var kan man inte hamna när man har semester och är ute och reser. Och det här med att resa är just något som hör till semestern. Tänk er själv… man undrar ju alltid under året som går vilken del av världen man skall resa till och uppleva. Så som vilket land man vill se , för att sedan resa dit och förvänta sig en upplevelse av detta landet. För visst är det så att att när har tex varit på semester i Paris, kan det när man kommer hem och skall berätta om sin resa låta "jag älskar Paris", "Maten i Paris är så himla god" eller "Parisare är så snorkiga" och det är väl det resande är lite till för…… ut och uppleva saker och ting för att sen kunna komma hem och berätta våra resehistorier för nära och kära under de mörka vintermånaderna. Visa lite foto och dricka rödvin helt enkelt :-)

Mest vänta händelse är att semestern alltid har tyvärr ett slut och så även denna 

Men nu stundar snart hösten , med betydligt kallare väder och betydligt mörkare kvällar. Nu kommer en tid då ljuslycktorna gör sig påminda igen. Då härliga mustiga grytor blir tillagade i köket och man upptäcker att man inte kan gå omkring i sandaler och shorts året om.



Och innan vi vet ordet av så är det åter jul och nyår……. fast just nu känns det rätt så långt bort vilket är rätt så skönt. Så njut av det lilla som ni har kvar…. och har ni semester lyckas er se till att ta vara på den och ni som inte har det önskar jag en bra start på jobbet igen. 

Och sist men inte minst ett litet avslutande citat om semestern av Robert Orben 



"semester är att ha ingenting att göra och ha hela dagen att göra det på" 

lördag 10 augusti 2013

Bröllop

Idag skall jag på bröllop och just nu känner jag så där för det. Är sliten helt enkelt, det kostar att ha semester. Helst av allt så skulle jag vilja ligga i soffan  och bara rå slappa hela dagen ..... huaaa vad jag hade gillat det.

Nä nu har jag inte tid med detta mer..... in i duschen och sen efter det på med festkläderna :-)



måndag 5 augusti 2013

En dag av ens semester är på väg sakta men säkert mot sitt slut. Har varit en helt härlig dag på stranden med familjen eller nästan på hela familjen eftersom sonen hade för sig på annat håll.

 Sitter just nu och njuter i vår nya soffa som är urskön. Altandörren är öppen och luften är tjock av dofter av nyslaget gräs. Tv är på och mitt vinglas är halvfullt. En skönare kväll är faktiskt svår att hitta. I morgon har de lovat ostadigare väder och åska ....... och jag som älskar åska he he he. Kan bli en bra kväll i morgon också med andra ord :-)

Må gott, lev väl och kom ihåg att älska varandra trots att det kanske är tufft då och då :-)




fredag 2 augusti 2013

torsdag 1 augusti 2013



Ett glas bubbel ar val aldrig fel sa har pa formiddagen

Skickat från min iPhone