Värme

Värme

lördag 31 december 2016



Så mina nära och kära vänner och annat löst folk som läser detta
Då är det bara timmar kvar av det gamla året och ett nytt och förhoppningsfullt år står inför dörren och väntar på att få hoppa in i vårt liv och ge oss nya fantastiska utmaningar och möjligheter.



Men nyår står inte bara för det nya, utan även för det år som just har passerat. Ett år med många tankar, idéer och händelser som har hänt. Vissa har bytt arbete andra har fått nya tjänster på det gamla arbetet de har och några har hittat nya förmågor och egenskaper hos sig själva. Vissa har till och med ändrat sitt liv helt och hållet och är fortfarande missnöjd med det de håller på med. Men jag säger då så som Paulo Roberto bruka skriva på sin FB sida att det är du och ingen annan som bestämmer över ditt liv och om du skall lyckas.Det är du som har möjlighet att genomföra det du vill göra. 
För våra liv går med ett rasande tempo och ett ögonblick kommer aldrig mer igen. Det är förlorat för alltid om vi inte minns och tar vara på det. Därför är det viktigt att vi i varje liten stund och i varje litet tillfälle finner något som är värt att minnas i framtiden för att komma ihåg det som en gång har varit. Ta tillvara på vårt liv och få ut maximalt av detta. Att kunna vara tacksam för det man har för att kunna få ännu mer att vara tacksam över. För det är nu vi lever.
Så man borde nog stanna upp för någon minut och fundera över det gångna året med allt vad det innebär.


Över det som har varit och över det som aldrig blev. Över misstag som har gjort och över glädjekällor vi upplevt. Över vänner som vi har och över vänner som kanske har försvunnit för gott.
Över löften vi har lovat och över löften vi bröt. 
Så det är väl egentligen vad det nya året innebär helt enkelt – man har möjligheten att ge eller få. 
Att få ge mer och framförallt att få bry sig mer om de man älskar och håller av.
Och att man slutar oroa sig om vad som varit och tänka lite på mer på vad som komma kan. Se möjligheter när de kommer och att inte vara rädd för det oskrivna, göra det oväntade och möta nya utmaningar.



Så låt oss komma ihåg att vi skall vara rädda om varandra, respektera varandra. Hjälpa varandra om vi så kan. Ta vara på varandras egenheter och olikheter. Kanske inte bara för denna natt utan för hela året.
Så ett riktigt gott nytt år på er allesammans och låt oss hoppas att 2017 blir ett år med mycket värme, omsorg, vänskap, nya bekantskaper och låt oss lämna det gamla bakom oss både med sorg men förhoppningsvis mest med glädje. Och jag säger så som Petter Stordalen har sagt en gång i sin bok att: ambitionen, lusten och förmågan att genomföra någonting, den är upp till dig. Den är du ensam om.

måndag 26 december 2016

Så kom julen till sist ....och jag älskar det bara. Allt detta med att titta på film, äta choklad, sova länge äta god skinkmackor, sova ännu lite längre äta ännu mera mat.
 Och i morgon börjar lundaspelen. Skall bli så himla kul att titta på. Man har en duktig tjejs helt enkelt.

Nä det blev lite korta rader för just nu lägger sig london typ över datorn och vill ha lite uppmärksamhet. Så så long kalsong



onsdag 14 december 2016

Okej jul, jul, juuuul var ääääääärrrrr du. Inte här hemma i alla fall. Tittar ut solen lyster och det är helt grönt ute. Hum ingen julkänsla här inte. Alltså verkligen ingen julkänsla. Tur att man var nere i Berlin i helgen som har gått. Där fick man i alla fall lite julkänsla i alla julmarknader som man gick igenom. Och trevligt sällskap hade man också och till på köpet barnfritt. Fast jag saknade dem båda två rätt snabbt. Är ju kycklingpappa :-)

Men några nätter bara med hustrun är inte att klaga på :-)

Nä nu ut i den julokänsliga verkligheten igen. Ha det bäst alla