Värme

Värme

torsdag 31 december 2015

Ett litet nyårstal så här i slutet av 2015

Vi möter ett nytt år, oanvänt och hoppfullt.
Men klockorna ringer inte bara för något nytt, utan även för det år som just har passerat. Ett år med många minnen att ta tillvara. Vissa har bytt jobb, andra har fått barn och några har hittat nya förmågor hos sig själva. Vissa har till och med ändrat sitt liv helt och hållet och är fortfarande inte nöjd.
Bildresultat för nyår
Livet går och ett ögonblick kommer aldrig mer igen. Därför är det så viktigt att vi i varje stund och i varje händelse finner något som är värt att minnas i framtiden för att komma ihåg det som en gång har varit.
Så kanske man skall stanna upp för några sekunder och reflektera över det gångna året.
Över det som har varit och över det som aldrig blev. Över misstag som har gjort och över glädjekällor vi upplevt.  Över vänner som vi har och över vänner som kanske har försvunnit.
Över löften vi har lovat och över löften vi bröt. 

Så det är väl lite vad ett nyår innebär – man har möjligheten att ge eller få en andra chans helt enkelt.
En chans att förlåta, en chans att ångra, en chans att göra allt bättre, en chans att förändra, en chans att se världen med nya ögon om så behövs.
Bildresultat för nyår

Att få ge mer och framförallt att få bry sig mer om de man älskar.
Och att man sluta oroa sig om vad som varit och tänka lite på mer på vad som komma kan. Se möjligheter när de kommer och vara inte rädd för det oskrivna. Så låt oss komma ihåg att vi skall vara rädda om varandra, respektera varandra. Ta vara på varandras egenheter och olikheter . Kanske inte bara för denna natten utan för hela året.

Så ett riktigt gott nytt år på er allesammans och låt oss hoppas att 2016 blir ett år med mycket värme, kärlek och förståelse och låt oss lämna det gamla bakom oss både med sorg men förhoppningsvis mest med glädje.